Προς το περιεχόμενο

Τι είναι το DJing ;


db548

Προτεινόμενες αναρτήσεις

DJ γενικα ειναι αυτοι που παιζουν μουσικη(με πικαπ cdεριες-οχι live τελος παντων).απο κει και περα οι περισσοτεροι που φτιαχνουν ηλεκτρονικη μουσικη συνηθιζουν να παιζουν και σε μαγαζια παραλληλα οποτε προσθετουν τον χαρακτηρισμο dj στο ονομα τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

φιλε db548,η ερωτηση σου δεν ειναι χαζη νομιζω την εθεσες σε λαθος φορουμ,σε ενα επι των πλειστων "κιθαριστικο" φορουμ δε εναι και το καλυτερο να ρωτας τετοια πραματα...διαβαζωντας καποιες απαντησεις, για αλλη μια φορα....anyway :)

 

παντα φιλικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή απ΄ότι κατάλαβα είναι θέμα αυτοπροσδιορισμού...

 

¶μα θες λέγεσαι DJ , ή άμα θες λέγεσαι αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος...

 

(Ρώτησα στο noiz γιατί υπέθεσα ότι αφού είναι site Μουσικής Τεχνολογίας όλο κ θα υπάρχει κανα παλικάρι που ασχολείται).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"προσθετουν τον χαρακτηρισμο dj στο ονομα τους"

 

αυτό ισχύει> Το "dj" μπορεί να συνοδεύει ένα μουσικό παραγωγό που ασχολείται με hiphop ή house ή κάποιο είδος ηλετρκονικής μουσικής.

 

γενικά σαν όρος άλλο δήλωνε κάποτε - αλλίως ξεκίνησε και όπως ήταν επόμενο - άλλα μπορεί να σημαίνει τώρα..

για να καταλάβεις τι είναι "dj" -αποψη μου- μην την ψάχνεις με ορισμούς αλλά με παραδείγματα. ΝΑΙ είναι και ο Tiesto(house produser) και ο Qubert(hiphop turntablist) και ο Γίαννης Αγνωστος που αλλάζει τα CD στο καφενείο του χωριού σου και οι ραδιοφωνικοι (ανα)παραγωγοί ενίωτε...

 

(φιλικά) προς TechnoPrisoner: αν ασολείσαι με το θέμα και γνωρίζεις κάτι παραπάνω βοήθα να λυτρωθεί αυτό το φόρουμ απ την "κιθαροκρατία".. ;-)

φβ/snoozeloop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

An θες να καταλαβεις τι παει να πει djιλικι, αν δεις ποτε αφισα JAMES MONRO (μπορει και monroe) ΤΡΕΧΑ !!!!

Αλιως αν θες djιλικι με αρχι...α και μουσικες φοβερες Κοχ Βοχ (Frank e)

δυστηχως δεν προλαβες το πρωτο τους album ομως :cry:

 

μακρια απο τιεστο :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λιγο-πολυ σωστα αναλυσαμε πιστευω τον "DJ"

 

για να το παω λιγο παραπερα θα πω οτι για καθε ειδος συγχρονης μουσικης πχ. dance electronic,rock,hip hop,metal ο αντιστoιχος DJ καλειται να προσαρμωσει το set του διαφορετικα.Ενας hip hop dj θα scratchari τακτικα κατι που ενας dj που "παιζει" alt.rock δε θα το εκανε ποτε αλλα απλα θα μιξαρει το ενα κομματι μετα το αλλο,ο dj που μιξαρει χορευτικη μουσικη(house,trance κτλ) θα μιξαρει κομματια με beat matching.

 

Ρώτησα στο noiz γιατί υπέθεσα ότι αφού είναι site Μουσικής Τεχνολογίας όλο κ θα υπάρχει κανα παλικάρι που ασχολείται).
(φιλικά) προς TechnoPrisoner: αν ασολείσαι με το θέμα και γνωρίζεις κάτι παραπάνω βοήθα να λυτρωθεί αυτό το φόρουμ απ την "κιθαροκρατία"..

παντος αυτο που εχω παρατηρησει εδω περα ειναι, οτι λεξεις/οροι οπως DJ και ηλεκτρονικη χορευτικη μουσικη ειναι " B A D " words

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό δεν είναι μουσική είναι patchwork...

 

Συμφωνώ μαζί σου :wink:

 

Δηλαδή' date=' αν εγώ ψαλιδίσω τα τοπία του Γκωγκέν, τις φιγούρες του Πικάσσο και τα φόντα του Van Eyck, θα έχω γίνει ζωγράφος;[/quote']

 

Κατά τη γνώμη μου όχι...αλλά θα σε πούνε ζωγράφο :lol:

Οπότε αν έρθει κάποιος και με ρωτήσει τι είναι ο ζωγράφος κι εγώ δω οτι η wikipedia λέει κάτι που έχει πάψει να ισχύει,τότε θα του πω οτι είσαι κι εσύ...γιατί ετσι έχει καθιερωθεί πλέον :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε db548 πολυ καλα το ειπες "ειναι θεμα αυτοπροσδιορισμου" ειδικα οσο αφορα τους παραγωγους.Απο κει και περα ολοι οσοι παιζουν μουσικη σε καποιο μαγαζι θεωρουνται dj ειτε χρησιμοποιουν τον χαρακτηρισμο αυτον στο ονομα τους ειτε οχι.Ο WrTsXxx νομιζω οτι παρουσιασε τον ορο πολυ καλα και απλα(δεν ειναι και κατι τοσο συγκεκριμενο).(παρεπιπτοντως ο tiesto νομιζω οτι χρησιμοποιει το ονομα του σκετο.το dj το προσθεσαν μετα για διευκρινιση θα μπορουσαμε να πουμε).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Τελικά ποιός από τους υποστηρίζοντες διαφορετικά από τον ορισμό του dj που δίνει η wikipedia και που παρέθεσα, θα μας εξηγήσει "τι είναι σήμερα ο dj?".

 

Ποιός θα τραβήξει την ομίχλη και το hype?

 

Περιμένω να διαβάσω λογική συνέπεια που θα τεκμηριώνει την μουσική σύνθεση (και όχι το κολαζ ή το sound design που ουσιαστικά είναι το preparation ή ότι και ο διακοσμητής μιας κατασκευής και όχι ο αρχιτέκτων).

 

Γνωρίζω μουσικούς που είναι και dj (και αυτό ακούγεται!) ενώ και εγώ έχω μια θητεία dj που ξεπερνάει τις ηλικίες αρκετών μελών στο forum.

Δεν τους υποτιμώ καθόλου γιατί θα υποτιμούσα και τον εαυτό μου, αλλά... άλλο μουσικός και άλλο dj.

 

Η απλοποίηση της σκέψης και ευτελισμός των Καλών Τεχνών μέσα από τα media για απλή αναπαραγωγή "ειδήσεων" και κυρίως η ημιμάθεια, έχουν κάνει τις "εφαρμοσμένες τέχνες"... Καλιτεχνεία!

 

Κάθε διαφημιστής που απέτυχε να μπεί στην Σχολή Καλών Τεχνών, ή δεν έμαθε ποτέ να παίζει μουσική, μέσα από το manipulation που μπορεί να εφαρμόσει σε κύκλους του "δήθεν", στην πεντάχρονη καριέρα που μεσουρανεί, αυτοαποκαλείται καλιτέχνης. (ζωγράφος, μουσικός.... κλπ)

 

Και τελευταία... παραγωγός. Κάτι που είναι μια εμπορική διαδικασία και προυποθέτει γνώσεις εφαρμοσμένων τεχνών (βλέπε ηχοληψία και μάρκετινγκ) και στις καλύτερες των περιπτώσεων και μουσική.

 

Δεν είναι κιθαριστικό φόρουμ το Noiz φίλοι μου και είναι πολύ εύκολη διέξοδος να αφορίζουμε με γενικότητες ότι δεν μπορούμε να αντικρούσουμε.

 

Ιδού η Ρόδος...

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα το αν είναι κιθαριστικό ή όχι δεν το καθορίζει ο χαρακτήρας του noiz.gr αλλά οι ίδιοι οι χρήστες...

 

Και μαγκιά των κιθαριστών που έχουν αναπτύξει μεγάλη και εις βαθος θεματολογία στο noiz.gr σε αντίθεση με τους dj......

Time is just a fraction of the sine.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου