Προς το περιεχόμενο

Distortion ή Overdrive


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα στη παρέα, είμαι σε δίλημμα ανάμεσα στο τι πετάλι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω προκειμένου να πάρω λίγο γκάζι παραπάνω. Αρχικά να πω πως έχω έναν marshall jcm900 2502 (combo). Χρησιμοποιώ μόνο το preamp gain του και όχι το sensivity που έχει γιατί μου ακούγεται άσχημα(αργότερα έμαθα ότι ειναι ψηφιακο gain). Έχω ενα boss sd1 και ενα vox satchurator. Επειδη ακομα και με το preamp χαμηλα ο ηχος ειναι χρωματισμενος το satchurator δεν ακουγεται καλα επομενως δεν το χρησιμοποιώ. Χρησιμοποιώ το sd για να boostarw τον ενισχυτη αλλα ο ηχος δεν ειναι τοσο hard οσο θελω.

Η απορία μου ειναι η εξής:

θα ήταν προτιμότερο ένα overdrive λιγο πιο δυνατο απο το sd ωστε να μου γεμιζει τον ηχο και αν ναι ποιο ή αν όχι, ποιο distortion θα μπορουσα να χρησιμοποιησω ωστε να εχω το preamp του ενισχυτη στη μεση περιπου και να δενει μαζι με το χρωματισμο που δίνει ο ενισχυτης;

 

ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα!  :)

 

Δεν ξέρω τι επίπεδα gain θέλεις να πετύχεις αλλά εγώ το Satchurator το βάζω στο καθαρό κανάλι του ενισχυτή μου (VHT Lead 20) και έχει πάρα πολύ gain.

 

Όταν θέλω να μπουστάρω τον ήχο για κάποιο σόλο, προσθέτω και ένα Ibanez TS 808 με χαμηλά το gain (1 μέχρι 2 το πολύ).

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tο Satchurator είναι εξαιρετικο πεταλι και παλιοτερα το χρησιμοποιουσα πολυ σε ενισχυτες μου με καλο καθαρο. απλα οπως είπες και εσυ το βαζεις σε καθαρο καναλι, για να ακουστει ο ενισχυτης χρειαζεται εκτος απο volume και preamp(είναι μονοκάναλος), επομενως το preamp δεν μπορω να το εχω στο 0. Οσο χαμηλα και αν το βαζω λοιπον δινει χρωμα στον ηχο που μου αρεσει πολυ, το θεμα ειναι οτι δεν συνεργαζεται με το Satchurator. Σκεφτόμουν κάποιο overdive τυπου zakk wylde αλλίως δεν ξερω ποιο distortion pedal θα μπορουσε να συνεργαστει με μη τελειως καθαρο ήχο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Του Zakk είναι καλή περίπτωση, μην πας σε distortion.

 

Σε τι εντάσεις παίζεις;

 

 

 

EDIT:

Για τους mkiii κάποιοι προσθέτουν EQ ή/και το BBE Sonic Maximizer στο effects loop και δηλώνουν τρισευτυχισμένοι. Αν θες ψαξ'το λίγο στο marshallforum.com

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχην ο jcm900 δεν εχει "ψηφιακο" overdrive. Δεν ξερω που το διαβασες αλλα δεν ισχυει. Απλα εχει ενσωματωμενο ενα κυκλωμα τυπου Tubescreamer δλδ solid state σταδιο. Οχι ψηφιακο. Γενικα σαν ενισχυτης δουλευει καλυτερα με OD μπροστα να σφιγκουν και να σπρωχνουν τα γκαζια του ενισχυτη.

 

Για να παρεις σωστο γκαζι πρεπει να ανεβασεις πολυ το τελικο σταδιο. Θα σου προτεινα λοιπον να δοκιμασεις (σε καποιο στουντιο?) να τσιτωσεις εντασεις και αν σου αρεσει ο ηχος μετα παρε ενα attenuator.

 

Ποιον εχεις? με EL34 η 6l6 τελικες? Τι ακριβως δεν σου αρεσει? Ρωταω γιατι θεωρω οτι εχει πολυ ωραιο και μπολικο γκαζι....Μηπως δεν εχει μαγνητες με hot εξοδο?

www.facebook.com/BlackBodyRadiationAthens

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον έχω στα 25watt και παιζω με master volume στο 3 και preamp 10. Οσο ανεβαζω την ενταση νιωθω οτι ο ήχος αδειαζει κατα καποιο τροπο. Επίσης όσο αυξανω την ένταση ο ήχος γίνεται πολυ πριμος, με αποτέλεσμα να έχω το treble στο 3-4 maximum ενώ στα ίδια επίπεδα έχω και το middle. Για να βγαλω εναν ήχο οσο πιο κοντα στα γουστα μου πρέπει το drive στο SD-1 να είναι σχεδόν στο τέρμα και το tone παλι κάτω από τη μέση. Είναι το μοντέλο με τις 6L6. Για να πω ότι βγαζω εναν λίγο πιο σκληρο ηχό πρέπει το sensitivity να είναι περίπου στη μέση αλλά η χροιά όσο δυναμώνω πάλι αλλοιώνεται. Έχω εναν ΤΒ-6 Seymour Duncan distortion στην κιθαρα μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ξερω τι ηχο εχεις στο μυαλο σου αλλα οσο και αν σου κανει εντυπωση θελει αρκετα ψηλα τα μεσαια. Τωρα για το ξυρισμα μπορει να φταιει η καμπινα σου η ακομα και ο χωρος στον οποιο παιζεις. πχ στο δωματιο που παιζω στο σπιτι κανουν τρελη αντηχιση τα πριμα και τα μεσαια και τα πνιγω. Οταν παω να μιξαρω ομως διαπιστωνω οτι λειπουν πολλα πριμα και μεσαια.....τι να σου πω. Εχεις δοκιμασει αλλη καμπινα? 

www.facebook.com/BlackBodyRadiationAthens

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι combo 2x12 με τα στανταρ μεγαφωνα celestion GT-75, δεν τον εχω δοκιμασει σε studio να δω πως θα συμπεριφερεται. Είναι γεγονος οτι μεσα στο δωματιο λογω συντονισμων και αντιλαλου ξυρίζει πολυ! Επειδη είσαι γνωστης του ενισχυτη τι overdrive θα προτεινες για δοκιμη-αγορα πέρα του sd-1 που έχω, καποιο απο τα πεταλια της marshall, jackhammer ή gunvor θα εκανε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο δωμάτιό σου δε θα βγάλεις τον πραγματικό ήχο αυτού του ενισχυτή.

Εκτός του ότι είναι φτιαγμένος για να πουσάρεις τις τελικές (δηλαδή να παίζεις σε ικανές εντάσεις), είναι και 2x12", δηλαδή υπερβολικός για το μέγεθος του δωματίου.

 

 

 

Για εντάσεις δωματίου καλύτερα σύνδεσέ τον με μια μικρή κλειστή καμπίνα 1x12" σε συνδυασμό με attenuator όπως ειπώθηκε ήδη.

 

 

Η λογική του για να βγάλεις καλό ήχο είναι με το preamp σχετικά χαμηλά (20-40%) ανεβάζεις το volume να πουσάρεις τις τελικές και εκεί που πιάνεις ωραίο τόνο, αρχίζεις και παίζεις με τα preamp και sensitivity να το βρωμίσεις. Τα ακραία settings τύπου preamp στο 10 απλά χαλάνε τον ήχο σου.

 

 

Σημείωση: αρκετοί κάνουν μετατροπή από τις 5881/6L6 σε EL34 για καλύτερο ήχο, αλλά και πάλι μιλάμε για ικανές εντάσεις (studio).

 

 

 

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου