Προς το περιεχόμενο

Word corrupted file


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα παιδια. Το θεμα δεν ειναι σχετικο με μουσικη, θα ταιριαζε σε διαφορετικο φορουμ. Aς μου συγχωρεθει αν ειναι αναρμοστο, ή και ας σβηστει απο τους Moderators. Αλλα θα κανω την προσπαθεια μου... :P

 

Λοιπον το θεμα μου ειναι ενα corrupted word αρχειο (γραμμενο στα αγγλικα) που ειναι σημαντικο για μενα.

 

-Το εσβησα κατα λαθος και μετα αδειασα και το recycle bin!

 

-Οταν καταλαβα το λαθος μου εκανα recover των σβησμενων αρχειων με 2 δημοφιλη προγραμματα (το recuva κι ενα αλλο) αλλα το προγραμμα με ειδοποιησε οτι το αρχειο που με ενδιεφερε ειχε μισογραφτει απο πανω.

 

-Παρ'ολα αυτα εκανα recover το αρχειο κι εχει το ιδιο μεγεθος που ειχε το original αρχειο (675 kb) οποτε εχει πληροφορια μεσα.

 

-Ενω το word δεν το ανοιγε (me open and repair) καταφερα να το ανοιξω με εναλλακτικο τροπο (run-> wordpad). Προεκυψε ενα μεγαλο κειμενο με αλαμπουρνεζικα (δεν τα δεχεται η προεπισκοπηση του φορουμ οποτε δε μπορω να τα ποσταρω)

 

-Θελω οποιος ξερει να μου προτεινει αλλο τροπο να το ανοιξω ή ακομα καλυτερα ενα εξειδικευμενο προγραμμα χωρις ιούς (αλλιως θα κατεβαζα μονος μου ο,τι εβρισκα απο το ιντερνετ...)

Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον ασχοληθει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

-Παρ'ολα αυτα εκανα recover το αρχειο κι εχει το ιδιο μεγεθος που ειχε το original αρχειο (675 kb) οποτε εχει πληροφορια μεσα.

 

 

 

Αν μιλάμε για corrupted file, το μέγεθος του αρχείου δεν ειναι απαραίτητα το μέγεθος της πληροφορίας που υα δεις τελικά, καθώς τέτοιες πληροφορίες αποθηκεύονται στο header του αρχείου και μετά το recovery ίσως να μην ανταποκρίνονται στην πραγματότητα (ευτυχώς βεβαια φαίνεται να έκανες recover το header που ειναι σημαντικό)

 

Καλή τύχη!

 

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια αλλη (απο τις πολλες) λυσεις ειναι να παρεις ολα αυτα τα αλαμπουρνεζικα και να τα κανεις convert στην σωστη κωδικοποιηση... Τωρα ποια ειναι η σωστη κωδικοποιηση θελει ψαξιμο... Δοκιμασε το ομως

(ενδεικτικα καποια site για conversion)

http://www.motobit.com/util/charset-codepage-conversion.asp

http://www.endmemo.com/unicode/unicodeconverter.php

 

(αλαμπουρνεζικα συνηθως προκυπτουν απο διαφορετικη κωδικοποιηση απο την αρχικη τους.

 

Side Tip: για αυτο και καποιοι ελληνικοι υποτιτλοι βγαινουν "αλαμπουρνεζικοι" οταν πας να τους παιξεις με την ταινια... το notepad αποθηκευει by default σε ANSI κωδικα αν πας στους υποτιτλους και κανεις το αρχειο save as και αλλαξεις την κωδικοποιηση σε UTF-8 τοτε θα μπορεις να βλεπεις κανονικα τους υποτιτλους)

My spirit sighs in peace - Opeth

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο κυριότερος παράγοντας για το επιτυχές recovery είναι αν γράφτηκε κάτι πάνω στην αρχική θέση των αρχειων από το σβήσιμο μέχρι τη recovery, γιατι αν γράφτηκε κάτι, τα αλλαμπουρνέζικα απλά δεν θα είναι μέρος του αρχείου αλλά data /μέρος άλλου αρχείου. Αλλά δοκίμασε και αυτό που λέει ο BlackForest προφανώς;)

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γιατι αν γράφτηκε κάτι, τα αλλαμπουρνέζικα απλά δεν θα είναι μέρος του αρχείου αλλά data /μέρος άλλου αρχείου.

 

Αυτο που λες μαλλον εξηγει το οτι κι αλλα μισο-corrupted αρχεια που καταφερα ν'ανοιξω ψαχνοντας ειχαν αλλο κειμενο απο αυτο που θα επρεπε (βασει της ημερομηνιας τελευταιας τροποποιησης τους) να εχουν!

 

@BlackForest δοκιμασα αλλα δε βγαζω ακρη... :( Μαλλον ειναι κατεστραμμενο. Αναγκαστικα θα το ξαναδουλεψω απο την αρχη.

 

Ευχαριστω πολυ παιδια!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου