Προς το περιεχόμενο

Ableton Live: 5400RPM VS 7200RPM


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλή σας ημέρα! Για περίπου 1μιση χρόνο δούλευα το Ableton live με ένα Macbook του 2007 με τα εξής χαρακτηριστικά: Core 2 Duo 2,4 Ghz, 3gb Ram, 160gb HDD 7200RPM

Με κάποια ελάχιστα προβλήματα μόνο σε πολύ βαριά πρότζεκτ στο Ableton.

 

Έδω θα σας πω το πρόβλημα: περιπου 2 βδομάδες τώρα εγκατέστησα το Ableton (δοκίμασα και το 8 και το 9) σε ένα Macbook του 2011 με θεωρητικά πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά *i5 cpu, 4gb Ram, 320 hdd 5400rpm, και πραγματικά είναι αδύνατον να δουλέψω πρότζεκτ με αρκετά κανάλια (προτζεκτ στα οποία μπορούσα να δουλεψω στο παλιότερο λαπτοπ που ανέφερα). Το CPU usage του Ableton δείχνει να ξεπερνάει το 100 τοις εκατό, οποτε έχω crackling κλπ....

 

Θα ήθελα την γνώμη σας. Πιστεύετε οτι μπορεί να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η διαφορά των αριθμών στροφών του σκληρού δίσκου (στο παλίοτερο 7200 στροφές, στο νεότερο 5400) σε αυτό το πρόβλημα που έχω?

 

ΥΓ. Δοκίμασα τα πάντα οσων αφορά τa buffer samples κλπ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα dibplatepressure,

 

Το πρόβλημα είναι σίγουρα θέμα OS. Αρχικά, υποθέτω πως δεν είναι το ίδιο λειτουργικό στα δύο mbp, αφού το ένα είναι μοντέλο του 2007 (όχι ότι δεν σηκώνει mountain lion ας πούμε) και το άλλο του 2011. Απλά το ableton δεν 'κάθεται' καλά στο νεότερο mbp. Αρχικά, δεν γίνεται να μην μπορεί το νεότερο mbp να το τρέξει. Δεύτερον, το cpu usage 100% δηλώνει φανερά πρόβλημα. Στην θέση σου θα έψαχνα στο ιντερνετ για ασυμβατότητες... Φυσικά, αν το νεότερο mbp έχει τα mavericks, δεν χρειάζεται να το συζητάμε καν. Εκεί είναι το πρόβλημά σου... Κοινώς, στο λειτουργικό.

 

Στο άλλο θέμα, σαφέστατα μπορεί ο σκληρός να έχει διαφορά, αλλά όχι τόσο μεγάλη. Αν μιλάμε όμως για SSD, τότε ναι. Με SSD θα δεις το παλιό mbp να αγγίζει σε ταχύτητες το νέο mbp 2011. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι εχουν διαφορετικο λογισμικο! Το παλιο 10.6 και το νεο 10.7.5 (οχι Μαβεριξ δηλαδη).

 

Επισης για το θεμα του γρηγοροτερου σκληρου το εθεσα διοτι το νεο λαπτοπ που πρεπει να χρησιμοποιοω απο εδω και περα, εχει πιο αργο σκληρο σε σχεση με το παλαιο που ειχα.

 

Παρατηρω οτι η διαφορα στα περισσοτερα προτζεκτς ειναι 20 τοις εκατο παραπανω στο νεο λαπτοπ απ οτι στο παλαιο, πραγμα που το γονατιζει....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία... Έχε υπ'όψιν σου τα εξής, με βάση την προσωπική μου εμπειρία αλλά και τις εμπειρίες χρηστών ανά τον ιντερνετ-ο-κόσμο :)

 

Τα Snow Leopard ήταν το πιο ελαφρύ και σταθερό λειτουργικό. Το Lion ήταν σχετικά αποτυχία, το mountain lion πάει κι έρχεται (με τις τελευταίες αναβαθμίσεις ήρθε στα ίσια του) κι όσο για τα mavericks, τώρα τελευταία διαβάζω πως με το τελευταίο update είναι καλά χωρίς προβλήματα. Ακόμα όμως δεν τα έχω βάλει γιατί ψιλο-φοβάμαι. Κι εκεί που όλα πάνε καλά, η Apple παρουσιάζει το Yosemite...

 

Τί σημαίνουν τα παραπάνω. Το Snow leopard ήταν πιο ελαφρύ, οπότε και το Ableton έτρεχε καλύτερα. Τα lion δεν φημιζόντουσαν για την έλλειψη προβλημάτων. Θα σου πρότεινα λοιπόν είτε να δοκιμάσεις άλλη έκδοση του Ableton, είτε το βασικότερο να βάλεις στο νεότερα mbp mountain lion, καθώς απ'ότι βλέπω έχεις γενικότερα προβλήματα σταθερότητας. Επίσης, ίσως πρέπει να σκεφτείς την λύση SSD για να μην γονατίζει το μηχάνημά σου...(γενικότερα κι όχι αποκλειστικά για τον ableton). Με απλά λόγια, τα νεότερα λειτουργικά του snow leopard είναι απαιτητικά σε hardware, γι'αυτό και παρατηρείς πως το παλαιότερο έτρεχε καλύτερα. Δεν αποκλείω όμως να χρειάζεσαι γενικότερα ένα format ή το ableton να μην είναι σταθερό με το lion.

 

Τέλος, ψάξε στο ιντερνετ για 'ableton instability in lion', ή 'ableton cpu usage 100% in lion' κλπ, όλο και κάτι θα υπάρχει για καθοδήγηση... Το πρόβλημά σου όμως επιμένω πως βρίσκεται στο λειτουργικό, μιας κι αναφέρεις 100% usage με 4Gb RAM.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις συμβουλές! Υπάρχει καμία περίπτωση να παίζει ρολο το οτι το λαπτοπ δεν διαθέτει μπαταρία και λειτουργεί μονο με το power adaptor? Το υπέθεσα απο κάτι που είδα στο φορουμ του Ableton: "make sure you change your power settings on your lappie to the most powerful...

when i had mine on effecient it went clicky,  butas soon as i put i on the powerful setting,  everything stopped clicking an dit goes smooth now.."

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον λειτουργεί με τροφοδοσία, λειτουργεί και στο maximum της απόδοσης. Όταν είναι με μπαταρία μόνο μπαίνει σε κάποιο power saver plan για να έχεις περισσότερο χρόνο λειτουργίας της συσκευής και πιο αργή αποφόρτιση της μπαταρίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες αργότερα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου