Προς το περιεχόμενο

Κάρτα ήχου ή κονσόλα για drums;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ωπ, δεν ήξερα ότι με ADAT μπορώ να κάνω το κόλπο που γράφετε. Η Impact Twin που έχω λειτουργεί μια χαρά, λιγότερο από δύο χρόνια είναι που την αγόρασα.

 

Με κάποιο από τα δύο Behringer γλιτώνω πολλά λεφτά, όντως. Λογικά προς το Ada 8200 προσανατολίζομαι, καθώς το Octopre MKII κοστίζει αρκετά, σε σημείο που με τα ίδια πάνω-κάτω λεφτά παίρνω και μια κάρτα ήχου. Και στην χειρότερη αν δεν μου κάνει το πουλάω και παίρνω κάτι άλλο.

 

Μεταξύ ADA 8000 (http://www.thomann.de/gr/behringer_ultragain_pro8_digital_ada8000.htm) και ADA 8200 (http://www.thomann.de/gr/behringer_ada_8200_ultragain.htm?sid=df5316f8293abc5168574d16205c3f14) να πάω για το δεύτερο; Αξίζει ή όχι για τα 50 ευρώ διαφορά;

 

Υπάρχει κάτι άλλο που θα έπρεπε να γνωρίζω; Λογικά με την Impact Twin και το ADA 8200 είμαι κομπλέ για να ηχογραφήσω drums ή χρειάζεται και κάτι άλλο; Πχ παίζουν ρόλο τα καλώδια;

 

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

To 8200 νομιζω σου δινει και line level input και ειναι και καλα πιο καινουριο με "καλυτερα" preamps .Την εχει δει boutique η Behringer τωρα που αγορασε την Midas.Ο,τι να ναι.Αν το θες για μικροφωνα μονο παρε το 8000 αν και εγω θα επαιρνα το 8200 ως πιο καινουριο και ισως καλυτερο.Καλωδια εχεις 2 επιλογες .Η τα πιο φθηνα και παρε καμια 20αρια παραπανω να υπαρχουν η παρε σωστο καλωδιο (belden κλπ ) και neutrik βυσματα και φτιαχτα μονος σου αν ξερεις βασικο soldering.Και να μην ξερεις μαθαινεις ευκολα και θα σου χρειαστει σαν skill ή βαλε καποιον γνωστο σου αν βαριεσαι.Μην πας να τα σκασεις για φτιαχτά καλωδια θα σου πεσουν τα μαλλια με τα λεφτα που ζητανε.

Εισαι ετοιμος!Το τελευταιο που χρειαζεσαι ειναι ορεξη για δουλεια πανω απο ολα και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ διαβασμα για τα παντα που αναφεραμε πιο πανω.Compression ,EQ , Mic placement ο,τι βρεις πανω σε αυτα κατανοησε το εφαρμοσε το πειραματισου και δες στην τελικη τι σου ακουγεται καλα.Το θεμα monitoring εγινε λιγο γαργαρα οποτε υποθετω οτι υπαρχουν σωστα μονιτορ να κανεις τη δουλεια σου.Καλη αρχη λοιπον!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου κι απο μενα, με 8 καναλια live μια μπαντα δε γραφεις υποψην .. Μονο εσενα.

Οποτε επελεξε κατι να μπορεις να εχεις εξτρα καναλια με adat  οπως λενε τα παιδια παραπανω. Η focusrite  ειναι μια λυση και μαλιστα με προενισχυσεις βραβευμενες και αναγνωρισμενες στον κοσμο φυσικα πολυ καλυτερες απο tc electronics που ολο περιέργος καποιος τις ειπε για ποιοτικοτερες παραπανω. Περα απο τα γραμμενα review εχω ο ιδιος tc studio konnect 48 ομως εχω την saffire pro 56 ιδιας περιπου τιμης και ειναι κλασης ανωτερη. Η  Saffire 40 λοιπον με μια προενισχυση οπως octopre mk2 ( και dynamic ισως με ενσωματομενους κομπρεσορες για τυμπανα θα σε κανει πολυ καλη επαγκελματικη δουλεια) απλα περνεις την καρτα και μετα συγκεντρωνεις χρηματα να κανεις κατι ακομα πιο ολοκληρωμενο. Επισεις λειτουργει αυτονομα "σαν μικτης" με ρυθμισεις που αφησες τελευταια φορα απο τον υπολογηστη.

Λυση δευτερη και  φτηνοτερη ειναι να παρεις κονσολα usb.. Με περισοτερα καναλια και συμβιβαζεσαι με τους προενισχυτες της και κανεις ηχογραφηση την μπαντα σου ολοκληρη. Γνωμη μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με 8 καναλια live μια μπαντα δε γραφεις υποψην

 

Με 8 κανάλια μπορείς να γράψεις λάιβ μια 5μελή μπάντα αξιοπρεπέστατα:

 

Το παρακάτω είναι ηχογραφημένο εντελώς λάιβ σε οικιακό στούντιο/προβάδικο με το Zoom R16:

 

https://app.box.com/s/jnl8dxtq2ayns631k1mo

 

4 μικρόφωνα στα τύμπανα, μπάσο, δύο κιθάρες, φωνή.

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oι Tc electronic ειναι ποιοτικοτερες και στα converters και στα preamps και στο build quality απο τις Focusrite.Οι Focusrite ειναι απλα της μοδας και ειναι αξιοπρεπεις για αυτο που κανουν αλλα οι tc ειναι λιγο πιο ποιοτικες overall.Με 8 καναλια πιστευω και γω οτι οντως μπορεις να γραψεις πενταμελη μπαντα αλλα πολυ βασικα χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν γινεται.Ο ανθρωπος που αρχισε το thread ομως δεν θυμαμαι να μιλησε για μπαντα αλλα για drums μονο.Διορθωστε με αν εχω λαθος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, όντως, αναφερόμουν σε drums recording μόνο. Για την μπάντα έχουμε ήδη κονσόλα, οπότε σε όποια επιλογή κι αν κατέληγα εγώ για τα drums (κάρτα ήχου, preamps, κονσόλα) θα έστελνα left-right stereo για τα drums και θα "ξεμπέρδευα". Δεν ανησυχούμε για την υπόλοιπη μπάντα επομένως.

 

Όπως όλα δείχνουν πάω για το ADA 8200 και στο μέλλον βλέπουμε.

 

Για τα καλώδια θα επανέλθω αν έχω ερωτήσεις/απορίες.

 

Το θέμα του monitoring δεν έγινε γαργάρα, το αντίθετο, απλά ήθελα πρώτα να ψάξω να δω μήπως υπάρχουν ήδη threads σχετικά με αυτό πριν ρωτήσω εδώ. Μιας και τέθηκε όμως, προτάσεις για την περίπτωση μου; Αν υπάρχουν δηλαδή "στοχευμένα" για drum recording/mix; Μας ενδιαφέρει να μην ξεφύγει μεν το κόστος, αλλά να μην είναι και του πεταματού. Γύρω στα 300 ευρώ, ας πούμε, βρίσκω κάτι της προκοπής ή πρέπει να ανέβω;

 

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρισκεις μεταχειρισμενα Υamaha HS-80 τα οποια ειναι αρκετα τιμια επιλογη.Ακομα και τα με μικροτερα HS-50 θα εισαι οκ θεωρω.Σε αυτα τα λεφτα προσωπικα θα κοιταγα προς τα κει.Ειναι αρκετα ποιοτικα και εχουν και καλη μεταπωληση σε περιπτωση που θες να πας σε ακομα ποιοτικοτερες λυσεις.Τα χρησιμοποιουν σε πολλα studio με καλα αποτελεσματα.Αν τα βρεις παρτα.Σε καινουρια μονιτορ στα λεφτα που θες προσωπικα δεν θα πηγαινα.Καλυτερα μεταχειρισμενα που θα γινει και το αναλογο burn in (https://en.wikipedia.org/wiki/Burn-in) κατι που ειναι απαιραιτητο για να ακουσεις τα ηχεια σου στο φουλ των δυνατοτητων τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρισκεις μεταχειρισμενα Υamaha HS-80 τα οποια ειναι αρκετα τιμια επιλογη.

Βρήκα μεταχειρισμένα τα HS80 στο ebay, τώρα αν θα τα πάρω θα δείξει από την τιμή που θα φτάσουν (έψαξα κι εδώ στις Αγγελίες αλλά δεν βρήκα κάποιον που να τα δίνει), απ' ό,τι κατάλαβα επίσης έχουν αντικατασταθεί από τα HS8 πλέον και δεν κυκλοφορούν τα HS80.

 

Τώρα σχετικά με τα HS80, βλέπω ότι η απόκριση είναι από 42Hz, θα χρειαστώ και woofer για τις χαμηλές συχνότητες (μπότα) μήπως;

 

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν νομιζω να χρειαστεις και woofer.Υπαρχει το woofer τους αλλα τουλαχιστον για αρχη μεινε  στο να παρεις τα ηχεια και να αρχισεις να τα τσεκαρεις με κομματια που ηδη ξερεις για να δεις πως μεταφραζουν και να μαθεις πως ακουγονται.Αργοτερα και καθαρα για θεμα πληροτητας και αν το βρεις ευκαιρια το παιρνεις και το woofer.(αποψη μου παντα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά και πάλι.

 

Μεταξύ Yamaha HS80 και HS8 τι προτείνετε; Τα καινούργια (HS8) διαβάζω ότι έχουν ελαφρώς λιγότερο τονισμένες τις χαμηλές συχνότητες (το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο με συμφέρει λόγω του ότι επιθυμώ να ακούγεται η μπότα), αλλά από την άλλη αυτό δεν είναι και το ζητούμενο στα monitor, να είναι όσο πιο "flat" γίνεται;

 

Ευχαριστώ.

 

Εδώ ένα videάκι σύγκρισης:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου