Προς το περιεχόμενο

internship αλά Ελληνικά


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

Παιδιά,

 

Φτάνω σιγά, σιγά στο σημείο που απλά δε προλλαβαίνω τα πάντα με τον εκδοτικό οίκο ( http://www.musica-ferrum.com ).

 

Από την άλλη όποτε δοκίμασα κάποιον για βοήθεια (εξωτερικό συνεργάτη) είχα τόσα πολλά να διορθώσω που τέλικα μάλλον δε γλύτωσα χρόνο, κι έτσι σκέφτηκα ότι θα πρέπει, μάλλον, να εκπαιδεύσω τον άνθρωπο με τον οποίο θα δουλέψώ μαζί του.

 

Άρα... internship (πώς λέγεται αυτό στα Ελληνικά?)

 

Έχουμε κάποιες πληροφορίες για το θέμα; Πέραν αυτού, πχ; http://en.wikipedia.org/wiki/Traineeship_scheme_of_the_European_Commission

 

Η βασική ιδέα είναι ότι με ενδιαφέρει να πάρω κάποιον και να τον εκπαιδεύσω στο επίπεδο που έγω ψάχνω και για τις δουλειές που εγώ θέλω.

 

Έχει κάποιος πληροφορίες επ' αυτού;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Η άποψή μου είναι ότι αυτό που ψάχνεις είναι κάτι περισσότερο από εξειδίκευση εργαζόμενου. Νομίζω ότι “εκπαίδευση” μπορείς να κάνεις μόνο σε απόλυτα τυποποιημένες εργασίες (ένα ντάμπλ τσίκεν παρακαλώ) και όχι στο στάδιο που μια εταιρεία είναι 2 ή 3 άνθρωποι που καλούνται να υπερβάλλουν εαυτόν καθημερινά.

 

Αυτό που χρειάζεσαι στην πραγματικότητα είναι ένας νέος συνεργάτης με κοινό όραμα και κοινές αξίες. (Επειδή αυτά ακούγονται κλισέ, κοινό όραμα εννοώ να ενδιαφέρεται για μουσικές εκδόσεις και κοινές αξίες να είναι τίμιος, σοβαρός κλπ).

Μοιραία θα λάβει περισσότερα από έναν ανειδίκευτο που αμείβεται με την ώρα και που του έχεις εξηγήσει 5 πράγματα.

Στην θέση σου θα αναζητούσα συνεργάτη από τους μαθητές μου. Ήδη ξέρεις ποιοι είναι σοβαροί, ποιοι μαθαίνουν γρήγορα και -κυρίως- ξέρεις ποιοι σέβονται αυτό που προσπαθείς να κάνεις. Προσπάθησε να διακρίνεις τον προσωπικό θαυμασμό από το κοινό όραμα και να αποφύγεις το πρώτο. (Μου έχει τύχει να με ακολουθεί κάποιος που είχε διαφορετικούς στόχους μόνο επειδή ντρεπόταν να μου πει ότι διαφωνεί - προσπάθησε να το εντοπίσεις και να το αποφύγεις καθώς ύστερα από λίγο κανένας από τους 2 δεν είναι ευχαριστημένος).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Ξέρεις, δε σου είπα ποτέ ευχαριστώ, οπότε: Ευχαριστώ για τη συμβουλή και μάλλον έχεις δίκιο!

 

Θα ενημερώσω για ότι νεότερο! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου