Προς το περιεχόμενο

Live sound υλικό εκμάθησης


DjJamesthomas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,ενδιαφέρομαι να μάθω περισσότερα στο υψηλότερο επίπεδο που μπορώ σχετικά με το live PA.Έχω ψαχτεί ήδη όσο μπορώ αλλά βρίσκω μεμονωμένες πληροφορίες,μήπως έχετε να προτείνετε βιβλία ή κάποια tutorial που να έχουν να κάνουν με PA?Τα πάντα,απο θεωρία,πως επιλέγουμαι σύστημα μέχρι πως το στήνουμε με βάση τον χώρο και όλα αυτα με ενδιαφέρουν.π.χ. συζητούσα πριν λίγες μέρες με έναν ηχολήπτη σε ένα live και τον ρώτησα πως επιλέγει πόσα watt να χρησιμοποιήσει και μου είπε ότι δεν σκέφτεσαι με τα watt αλλά με το πόσα db θέλει να βγάλει σε μια συγκεκριμένη απόσταση,αυτό ας πούμε πως το υπολογίζει από πριν;Βάζει τυχαία μερικές κόρνες και sub μέχρι να πετύχει τον επιθυμητό αριθμό σε db?(λογικά δεν συμβαίνει αυτο)Θα ήταν πολύτιμη η βοήθεια σας!Ευχαριστώ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτό ας πούμε πως το υπολογίζει από πριν;Βάζει τυχαία μερικές κόρνες και sub μέχρι να πετύχει τον επιθυμητό αριθμό σε db?(λογικά δεν συμβαίνει αυτο)Θα ήταν πολύτιμη η βοήθεια σας!Ευχαριστώ!!!

 

το υπολογίζει ξέροντας πόσο βάθος έχει το πλήθος και πώς μειώνεται η ένταση που βγάζουν τα ηχεία (που βρίσκονται δίπλα στη σκηνή) καθως απομακρυνόμαστε από τη σκηνή

 

αν λοιπόν θέλει και ο τελευταίος θεατής στα π.χ. 40  μέτρα από τη σκηνή να ακούει 100 ντεσιμπέλ, κάνει τους υπολογισμούς και βρίσκει τι ντεσιμπέλ πρέπει να βγάζουν τα ηχεία και συνεπώς πόσα ηχεία απαιτούνται και με τι ενισχυτές πρέπει να οδηγηθούν.

 

τα παραπάνω πολύ απλουστευτικά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πηγαινε αδερφε και αγορασε απο νετ το Live Sound Reinforcement, και εχει και DVD 3 ωρων με ακρως λεπτομερειακες συμβουλες (πως θα στησεις, συνδεσεις κτλ τα παντα για το pa) και θα παθεις πλακα!

 

40 ευρω περιπου το ειχα παρει αν δεν κανω λαθος

 

Απο την αλλη ψαξε στο google, σε δωρεαν υπαρχει pdf το "Live Sound Reinforcement" της yamaha (400σελιδες αν δεν κανω λαθος) που μπορεις χωρις loyalties να κατεβασεις δωρεαν

 

 

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.amazon.com/Live-Sound-Mixing-4th-Edition/dp/B0082C3RJY

 

 

Πολλες χρησιμες και πρακτικες συμβουλες ξεκινωντας απο το μηδεν,και με μεγαλη δοση χιουμορ απο εναν πραγματικα ωραιο τυπο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου