Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή ηλεκτρικών σε Squier CV Tele


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο Forum

Πριν από λίγους μήνες πήρα τη Squier CV Tele από thomann...μόνο που έφτασε με θορυβώδη ηλεκτρικά. Συγκεκριμένα παίζει έντονο γρούτσου-γρούτσου με την κίνηση του volume pot και του τριθέσιου επιλογέα. Δοκίμασα με λίγο καθαριστικό ηλεκτρικών κυκλωμάτων αλλά τζίφος.

Οπότε σκέφτομαι να κάνω μια γενική αναβάθμιση και να αλλάξω τα ηλεκτρικά της κιθάρας (κάτι που θα έκανα κάποια στιγμή ούτως ή άλλως) σε κάτι τέτοιο..

 

http://www.ebay.com/itm/Fender-Telecaster-4-Way-Control-Plate-w-Oak-Grigsby-Switch-CTS-Pots-/200912822012?pt=Guitar_Accessories&hash=item2ec7565efc

 

Ξέρω ότι θέλει μια τροποποίηση στη γείωση του neck μαγνήτη κτλ...αλλά επειδή με το κολλητήρι δεν έχω ξανα-ασχοληθεί ήθελα να ρωτήσω αν το όλο εγχείρημα είναι do-able για rookies ή να το αφήσω και όταν βρεθώ αθήνα να τη δώσω σε επαγγελματία

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

E δε θέλει και πολλή δουλειά. Τα δύσκολα κολλημένα είναι.

Καιρός να μάθεις. Μεγάλο παιδί είσαι (μάλλον). ;)

 

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πιο πιθανο ειναι να υπαρχει καποια ψυχρη κολληση.

Τσεκαρε πρωτα (θα το καταλαβεις αν ειναι θαμπο το καλαι),και περασε με το κολλητηρι απο πανω.Αν παλι δεν δεις βελτιωση,κανε την αγορα που λες (αν και ειναι πολλα τα 70 ευρω). ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο κέντρο της Αθηνας τα CTS Pots κοστιζουν 7 ευρώ και ο επιλογέας CRL 17 ευρώ (σύνολο 31), τα υπολοιπα τα έχει η κιθάρα σου δεν καταλαβαίνω το λογο που θες να τα αλλάξεις και να πληρώσεις 70 ευρώ για να τα πάρει απο ebay.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η λογική της ολικής αλλαγής (όχι απαραίτητα από ebay, παράδειγμα έφερα) έχει να κάνει με την επιπλέον θέση του επιλογέα για να έχω και τους δύο μαγνήτες σε σειρά πέρα από παράλληλα. Κάποια στιγμή μάλιστα σκεφτόμουνα μήπως της "κοτσάρω" και έναν S1 switch για in και out of phase καταστάσεις τύπου Baja.

Τέλος πάντων, θα προχωρήσω μόνος μου (αφού τσεκάρω αυτό που επισημαίνει ο Thanoszin) και βλέπουμε...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.  :)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου