Προς το περιεχόμενο

Live...Οσο το δυνατον πιο κοντα στον ηχο της πεταλιερας μο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα.Εχω  μια Boss Gt-100 και μετα απο αρκετο ψαξιμο εχω καταληξει στον ηχο μου.Οταν λοιπον την τρεχω μεσα απο ενισχυτη (εναν Bugera V22) ο χρωματισμος του αλλαζει αρκετα τον ηχο.Ειτε την εχω μπροστα ειτε στην λουπα.Αντιθετα οταν την συνδεσα στα ηχεια του υπολογιστη κατι Creative 2+1 ο ηχος που ειχα ηταν πολυ πιστος ακομα και σε υψηλες σχετικα εντασεις.Ερωτηση...πως μπορω να κρατησω ΑΚΡΙΒΩΣ τον ηχο της πεταλιερας μου α)σε εντασεις δωματιου και β)σε εντασεις live? αντι για ενισχυτη δηλαδη.

 

(Για stereo ηχο...πχ 2 μονιτορς???)

 

ευχαριστω για τον χρονο σας.

 

 

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ακριβως αυτο...αρα να υποθεσω οτι με 2 TECH21 μπορω να εχω τους stereo ηχους της πεταλιερας μου που ακουω απο τα ακουστικα μου?

 

αυτο βγαινει 400 χ 2 = 800 euros

 

αλλα και ο bugera trirec με την  4x12 cabinet του εκει βγαινει...οποτε στερεο θα μπορω να βγαζω και απο εκει...το θεμα ειναι στη λουπα του θα μπορω να εχω οτι και στα ακουστικα μου?γιατι αν "ναι" τοτε νομιζω συμφερει...

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι μόνο ο χρωματισμός που παίρνεις από το τελικό στάδιο, αλλά κυρίως από τα όποια ηχεία κιθάρας. Ο ήχος που έχεις φτιάξει στην πεταλιέρα σου έχει ήδη περασμένο το tone shaping των ηχείων στο τελικό προϊόν που ακούς. Στην ουσία η καμπίνα σου χαλάει αυτό που ακούς πάρα τόσο το τελικό στάδιο. Αν θες να έχεις να έχεις 100% τον ήχο της πεταλιέρας σου, πρέπει να ψαχτείς μόνο σε full range λύσεις. Αυτό μπορείς να είναι 2 monitors, δύο αυτοενισχυόμενα ηχεία (τύπου http://www.thomann.de/gr/behringer_eurolive_b215d.htm) ή αν βρεις μεταχειρισμένη κάποια active λύση της Atomic Amplifiers.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν κάνω λάθος μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα τέτοιο

http://www.musicstore.de/en_EN/GRD/Fame-AMP-600-MKII-Endstufe-2x-300-Watt-/-4-Ohm/art-PAH0010328-000

 

στα 100 ευρώ  μαζί με ένα ζεύγος καμπίνες βέβαια.

 

Η μπορείς για πιο φτηνά και ελαφρώς diy να βρεις class D ενισχυτή από το Εβαυ και να το βάλεις σε ένα κουτί στα watt που χρειάζεσαι .

 

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=class+d+amp&_sop=15&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xclass+d+amp+50+watt&_nkw=class+d+amp+50+watt&_sacat=0

 

αν κάνεις κάνα Live πες μας το!

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε Σταυρο αν καταλαβα καλα...αν απενεργοποιησω απο την πεταλιερα τα cab sims τοτε λογικα οτι ακουω στα ακουστικα μου θα βγαινει και στην καμπινα οποτε μονο το ΕQing τoυ ενισχυτη θα μενει ωστε να εχω σωστο matching tone? Η τελος παντων θα ειμαι πιο κοντα?(στην λουπα η πεταλιερα)

 

(Φιλε Insectius επαιξα στο Rock House στον Πλατανια πριν λιγες μερες και σκαωνω μερικα live ακομα...θα σου πω!)

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Leon, αυτό που ακούς στα ακουστικά σου, θα το ακούς μόνο αν χρησιμοποιήσεις κάτι το οποίο χρωματίζει όσο λιγότερο τον ήχο σου, δηλαδή μία από τις προτάσεις που σου έδειξα. Αν αφαιρέσεις το cab sim, και υποθέσουμε ότι παίρνεις ένα ενισχυτή που η καμπίνα του είναι η ίδια με του simulator (πες αγόρασες μία Marshall 4x12 με Vintage 30's, και το cab simulator που χρησιμοποιείς, είναι μιας τέτοιας καμπίνας), ΠΑΛΙ θα έχεις εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που ακούς! Και έχω βγάλει από την εξίσωση τον χρωματισμό του τελικού σταδίου ενίσχυσης.

 

Η γνώμη μου. Δες πόσα λεφτά διαθέτεις, δες την πραγματική ανάγκη σου -για μένα τα stereo άστα, και αγόρασε ένα frfr σύστημα.  Αν πάρεις κάτι μέτριο, μέτριο αποτέλεσμα θα έχεις, αν πάρεις κάτι καλό, θα σου μείνει και όταν αλλάξεις την boss μελλοντικά. Να ξέρεις ότι μία διαφορά με τα ακουστικά θα την έχεις πάντα, καθώς αλλάζουν οι συνθήκες ακρόασης, ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι τον ήχο δλδ.

 

Επίσης, πώς σκοπεύεις να παίξεις live; Υπάρχει PA; Αν ναι τρέξε τη boss στο PA κατευθείαν και για δικό σου monitor υπάρχουν πολλές επιλογές.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οποτε μονο το ΕQing τoυ ενισχυτη θα μενει ωστε να εχω σωστο matching tone?

 

έχεις μπερδευτεί λίγο

 

την έξοδο της πεταλίερας θα τη βάζεις στο power amp in του ενισχυτή οπότε ο προενισχυτής καθώς και τα EQ του ΔΕΝ θα συμμετέχουν

 

ωστόσο το "μη χρωματισμό" που αρχικά ζήτησες ΔΕΝ θα τον έχεις αν παίξεις με ενισχυτή κιθάρας, το τελικό του στάδιο ΘΑ χρωματίσει τον ήχο σου, και φυσικά το ίδιο θα κάνει ΚΑΙ η καμπίνα του

 

οπότε αποφάσισε, θες ή δε θες χρωματισμό τελικά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν τα 399Ε του tech21 σου φαίνονται πολλά ανά κανάλι, υπάρχει κι αυτή η λύση στα μισά χρήματα (κι άλλες πάνω ή λίγο κάτω)

 

http://www.thomann.de/gr/behringer_b112d.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου