Προς το περιεχόμενο

Ταυτόχρονη χρήση VST - πρόβλημα


26hint

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  Άρα λοιπόν αν κατάλαβα καλά θέλεις να ακούσεις 1ον την φωνή σου η οποία θα περνάει μέσα από εφέ (reverb,compresion κτλ) 2ον το πιάνο που θα παίζεις μεσω VST(πχ Trupianos) και 3ον ένα backing track που θα παίζει από πίσω(mp3, wav)... όλα αυτά μαζί...ναι?  :D

  Το σίγουρο για ότι και να θες πρώτα από όλα είναι να ξέρεις με ποια κάρτα ήχου και ποιους drivers χρησιμοποιείς.(Μια κάρτα ήχου.. διάλεξε την καλύτερη η οποία είναι μάλλον η pci-e).Έπειτα χρειάζεσαι ένα και μόνο ένα DAW που υποστηρίζει multy-track/multy-session recording (δεν γνωρίζω αν η έκδοση του Adobe Audition που έχεις υποστηρίζει).

  Ύστερα ρύθμισε τις παραμέτρους του DAW έτσι ώστε να λειτουργεί μεσώ της κάρτας ήχου που θες και των drivers.

  Φόρτωσε στο DAW to GTR3,Trupianos κτλ.

  Τέλος το fun-part, δημιουργείς 3 κανάλια στο ίδιο DAW: στο 1ο φορτώνεις τα εφέ για την φωνή, στο 2ο το VST/midi (Trupianos) και στο τρίτο το mp3.Πατώντας τώρα το play θα πρέπει να μπορείς να ακούσεις την φωνή σου,τα πλήκτρα σου και το mp3 ταυτόχρονα.. εάν βέβαια θες θα μπορείς και να τα ηχογραφήσεις... 

 

ΥΓ.: Ίσως κάποια από αυτά τα βασικά και γενικευμένα βήματα τα γνωρίζεις ήδη αλλά τα λέω για να τα βάλουμε σε μία σειρά...εάν όχι και χρειάζεσαι λεπτομέρειες πές :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Φίλε 26hint, διαβάζοντας τυχαία threads στο forum έπεσα πάνω σε ένα δικό σου λίγο παλιότερο (Real time vocal effects άνευ DAW) και διαβάζοντας το κατάλαβα τελικά ποίο είναι το θέμα...

  Για να σε προλάβω λοιπόν σου λέω (ότι σου έχει πει και ο manosx σε εκείνο το post) δεν υπάρχει πιο εύκολη λύση από το να χρησιμοποιήσεις ένα καλό multytrack-recording/editing DAW όπως πχ το Cubase,το Studio one κ.α.... είναι πολλά δες εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_audio_workstation

  Το μόνο πρόβλημα από εκεί και πέρα και ίσως το μεγαλύτερο είναι ότι τουλάχιστον το Studio one που ξέρω στην FREE έκδοση του δεν υποστηρίζει .mp3 import και 3rd party VST's!!!(για το Cubase και το Adobe Audition που έχεις δεν γνωρίζω αυτή την λεπτομέρεια) κατά τα άλλα όμως μην ψάξεις άδικα άλλες standalone λύσεις εκτός κάποιου multytrack recording/editing DAW (στο λέω γιατί και εγώ προσπάθησα να κάνω κάτι τέτοιο στο παρελθόν... αλλά τζίφος :-\) θα σε δυσκολέψουν περισσότερο από το να έχεις ένα DAW και όλα μέσα.

  Το άρθρο του Sound on Sound (SOS) που σε είχε παραθέσει τότε ο aenimal είναι μια λύση η οποία όμως δε είναι εφικτή για αυτό που θες εσύ να κάνεις (3 πράγματα ταυτόχρονα), (όποιους ASIO drivers και αν χρησιμοποιείς) γιατί όλοι αυτοί είναι φτιαγμένοι έτσι ώστε να παρακάμπτουν τα Windows από την μία (αυτό είναι και το θετικό) μειώνοντας έτσι τα resources του PC αλλά συνδέουν όμως όπως σου είπα και πιο πριν πάντοτε ένα πρόγραμμα κάθε φορά με τις όποιες εξόδους (Mic -> κάρτα ήχου -> ASIO driver -> ένα DAW ή VST host-> ASIO driver-> κάρτα ήχου -> ηχεία).

  Το πρόβλημα λοιπόν δεν στο δημιουργούν οι κάρτες ήχου σου (αν αυτό νομίζεις) που δεν αναπαράγουν ήχο πάνω από μία πηγή κάθε φορά αλλά οι ASIO drivers (ASIO4All) οι οποίοι όμως χρειάζονται οπωσδήποτε!

    Τέλος εγώ στην θέση σου θα δοκίμαζα το Studio one (και αυτό μόνο και μόνο γιατί η free έκδοση δεν είναι trial) με τον τρόπο που σου είπα στο προηγούμενο μου post το μόνο extra βήμα που έχεις να κάνεις μόνο στη Free έκδοση είναι να κάνεις convert τα .mp3 σε .wav και μετά να τα φορτώσεις σε track. όσο για τα VST αυτά που σου δίνει ίσως κάνουν την δουλειά, μία δοκιμή θα σε πείσει... ;-)

    Πάντως και το Adobe Audition CS6 που έχεις από όσο έψαξα πρέπει να έχει multy-session επιλογή, κάτι που θα σε σώσει από πολύ κόπο.

   

  Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα περισσότερο γιατί λέω πολλά... :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Φίλε Zak

ευχαριστώ για τη συνεισφορά σου και τις απαντήσεις σου.

Οχι καθόλου πολλά δεν είπες. Ίσα ισα ήσουν σαφής και περιεκτικός.

Σόρρυ που άργησα να απαντήσω αλλά το χα αφήσει αυτό το θέμα γιατί είχα πιάσει άλλο (σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή...lol)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου