Προς το περιεχόμενο

Μετατροπη ενισχυτη σε φορητο με μπαταρια,γινεται?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  Καλησπερα ,μπαινω κατευθειαν στο θεμα.

Ας πουμε οτι εχω εναν ενισχυτη ρευματος,πχ ενα fender mustang που ειναι και παναλαφρος στην μεταφορα ,και θελω να τον κανω ανεξαρτητο απο την πριζα του ρευματος .

Σκεφτομαι και μου λετε και σεις τι γνωμη σας.

Λοιπον ο ενισχυτης περνει 220 που πανε σε ενα μετασχητιστη και γινονται (δεν ξερω ποσα και συνεχες λογικα)

Δεν γινεται λοιπον στην  εξοδο του μετασχηματιστη με το συνεχες ρευμα να κολησεις δυο κροκοδειλακια και να κουμπωσεις επανω μια μπαταρια αναλογης τασης επαναφορτιζομενη πχ μοτοποδηλατου ή μηχανης και να δουλεψει.

Γενικα αν γινεται αυτη η πατεντα πως γινεται?Αν καποιος γνωριζει βεβαιως.Και τι υλικα χρειαζονται?

If I don't doit somebody else will

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρειάζεσαι εκτός από μτην μπαταρία και κάποιον inverter για να μετατρέψει τα 12 βόλτ σε 220. Το πόσο μεγάλο Inverter χρειάζεσαι εξαρτάται από την κατανάλωση (και όχι την ισχύ σε βατ) του ενισχυτή.

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Τελικα γινεται πολυ απλα,απλα δεν ηξερα ποσα Volt χρησιμοποιουν τα ενισχυτακια.Αν ειναι οντως 12V.Απλα συνδεεις ,πχ μια δωδεκαβολτη μπαταρια για UPS πχ,ή για μηχανακι και το ενισχυτακι δουλευει ρολοι.Ενοειτε θα παρεμβαλεις και ενα διακοπτακι για να το ανοιγοκλεινεις.Σουπερ η φαση,τωρα μενει μονο η φωνη γαμωτο.Υπαρχει κανενας τρανζιστορατος φτηνος που να περνει και μικροφωνο?.Κατσε να ριξω ενα βλεμα.

If I don't doit somebody else will

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχεις ήδη ενισχυτή οκ, αν δεν έχεις γιατί δε παίρνεις ένα μικρό που να έχει και είσοδο για μικρόφωνο να ξεμπερδευεις; Έχω τον Vox Mini 3 και κουμπωνει πάνω κιθάρα, μικρόφωνο και έχει και Aux in. 6 AA μπαταρίες και κρατάει κάνα 10ωρο, ελαφρύς με αρκετή ένταση για παρέα στο καθαρό κανάλι, αρκετή ένταση για mini στο βρώμικο και με αξιοπρεπή ήχο. Αν είσαι Θεσσαλονίκη μπορείς να τον δοκιμάσεις.

 

Στο 100άρικο κοντά υπάρχουν και άλλες επιλογές όπως Roland Micro Cube, Line 6 Spider Micro με μπαταρία και μικρόφωνο αν θυμάμαι καλά, απλά γιαυτά δε μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ψαχνω και εγω με τον μασταγκ. ειχα βαλει αγγελια να τον αλλαξω με καποιον με μπαταριες πχ μινι μασταγκ αλλα δε βρεθηκε. προσεχω θα το ανοιξω να ριξω μια ματια μιας και δεν βρηκα σχηματικο στο ιντερνετ.

το Inverter ειναι κακη φαση γιατι βγαζει πολυ θορυβο και θελει καποιο δικτυωμα για να τον κοψει. τα φτηνα κινεζικα Inverters  εχουν τετοια θεματα.

εχει ενδιαφερον παντως γιατι οσο νανε αλλιως να εχεις 8 ιντσες η 10 η 12

και αλλιως να εχεις 6.

Το θεμα με το ινβερτερ εχει και το μειονεκτημα οτι κουβαλας πολλα τζιτζιμπλικια και ενεργειακα ειναι ασυμφορο γιατι κανεις πχ τα 12 220 και τα 220 ξανα 12 η 5 η οτι εχει μεσα ο ενισχυτης.

ολες αυτες οι μετατροπες εχουν απωλειες.

Οσον αφορα το θεμα της μπαταριας επειδη ασχολουμε συστηματικα με 2 σχετικα χομπυ (αερομοντελισμος και ραδιοερασιτεχνισμος) το εχω προσωπικα λυσει με τις Lipo μπαταριες.

 

Στα συν τους ειναι μικρο βαρος και ταιραστια χωρητικοτητα. ενδεικτικα αναφερω 300 γρ 5000 mah οταν πχ μια 12V μολυβδου 7000 mah ζυγιζει 2,5 -3 κιλα

 

στα πλην χρειαζεσαι ειδικο φορτιστη ο οποιος δεν ειναι ακριβος εχει καπου 20 ευρω απο κινα 30-40 απο εδω. ειναι ομως ενα επιπλεον κοστος. επισης θελουν μια προσοχη με τη διαχειριση τους... εγω βεβαια εχω πολλες γιατι τις δουλευω στα 2 αλλα χομπυ και θα κινηθω με αυτες.

δεσμευομαι αν το μετατρεψω το μασταγκ να γραψω ενα φωτο αρθρο με αυτη τη μετατροπη.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ετσι οπως το εχω φανταστει θα φτιαξω μια θηκη σαν τσεπη στη πλατη για τη μπαταριουλα

η οποια ειναι και μεγεθος σαν μια χοντρη σοκολατα κουβερτουρα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καροτσάκι μεταφορών με επάνω την μπατταρία, τον inverter, τον ενισχυτή.

( Clean sinus wave inverter 12V-220V >200W,

Μπαταρία 12V/20Ah - 30Ah )..

Μεγάλο το κόστος φίλε..

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου