Προς το περιεχόμενο

Bogner achemist προτάσεις για αλλαγή λαμπών


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα έχω τον bogner alchemist kai σκεφτόμουν να άλλαζα τις λάμπες του.

αυτές που φοράει τώρα είναι δυο Ruby 6L6gcm-str και 

  electroharmonic  v1,v2,v3            Rumby                china   

12ax7eh  12ax7eh  12ax7eh    12ax7ac5              12ax7B

  v1            v2              v3                v4                      v5

δεν ξέρω αν έχει νόημα γιατί είναι ο πρώτος ενισχυτής λάμπα που έχω και δεν έχω ξανά πειραματιστεί αλλά έχω διαβάσει ότι είναι ένα καλό upgrade οι λάμπες.

θα ήθελα να μου προτείνετε τη θα μπορούσα να βάλω και από που της προμηθευόμαστε (link). Με ενδιαφέρει το καθαρό κανάλι του ενισχυτή αν γίνετε να χάσει λίγα πρίμα, τα γκαζιά του δεν με απασχολούν τόσο γιατί χρησιμοποιώ το καθαρό κατά 90% και πετάλια.

Αν είναι εύκολο στης προτάσεις σας πείτε μου και δυο λογία πχ θα γλυκάνουν τα πρίμα και θα σφίξουν τα μπάσα, να πάρω μια ιδέα τι γίνετε με κάθε πρόταση. 

ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με ενδιαφέρει το καθαρό κανάλι του ενισχυτή αν γίνετε να χάσει λίγα πρίμα,

 

Αυτο δεν γινεται με τις λυχνιες αλλα με το treble pot που βρισκεται στην μπροστινη πλευρα του ενισχυτη . ;) :)

 

και θα σφίξουν τα μπάσα,

 

αυτο γινεται με ενα καλυτερο μεγαφωνο και οχι με τις λυχνιες

 

Οι λυχνιες που ηδη φοραει ο ενισχυτης σου ειναι μια χαρα (ετσι κι αλλοιως ολες οι λυχνιες ειναι πανω κατω οι ιδιες και κατασκευαζονται σε 4-5 εργοστασια στην ΚΙΝΑ,ΡΩΣΙΑ,ΣΛΟΒΕΝΙΑ και μετα γινονται απλα re branded απο εταιρειες που "φτιαχνουν"λυχνιες)

 

Κοιτα τις TAD,JJ,SVETLANA,TUNG SOL

 

Προσωπικα για 6L6 σου προτεινω αυτες

 

http://www.thomann.de/gr/tad_rt212_roehre_6l6gc_duett.htm

 

Oι προενισχυτικες σου ειναι μια χαρα,ενα upgrade στην V1 με αυτην εδω

 

http://www.thomann.de/gb/tad_rt080_tube_7025_wa.htm

 

δεν θα εβλαπτε.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε καμμια περίπτωση δεν έχω την εμπειρία που έχει ο κος Superfunk, παρ'όλα αυτά θα γράψω την εμπειρία μου με τις προενισχύτριες.

 

Στον προηγούμενό μου ενισχυτή (Peavey Classic 30) η Electroharmonix 12ax7 δε μου άρεσε καθόλου. Ο ενισχυτής είχε ήδη θέμα με κάτι τσιριχτά πρίμα (φαίνονταν κυρίως στα βρώμικα) και η Electroharmonix το τόνιζε αυτό.

Με τις JJ προενισχύτριες (12ax7) γλύκαινε/σκοτείνιαζε κάπως και το πρόβλημα μερικώς λυνόταν (δε γινόταν κι "άλλος ενισχυτής", αλλά τα τσιριχτά πρίμα σχεδόν δεν αποτελούσαν πρόβλημα πλέον). Οι JJ όμως βγάζανε μπάσα "μαλακά" ("spongy").

Με τις Tung -Sol 12ax7 τα πρίμα επανέρχονταν ελαφρώς, όχι τόσο ενοχλητικά όσο με την Electroharmonix, ήταν πιο "μαζεμένα" (δεν ξέρω πώς να το περιγράψω ακριβώς, σαν πιο κομπρεσσαρισμένα, όχι τόσο "σκορπια"). Οι Tung-Sol ομως κάνανε και τα μπάσσα να είναι πιο σφιχτά κι ευδιάκριτα, κάνοντας τον ενισχυτή μου να ακούγεται πιο "προς Marshall", πιο "μοντέρνος" ίσως.

 

Να διευκρινίσω οτι είχα πειραματιστεί εναλλασοντας τις λάμπες αυτές στις διάφορες θέσεις (v1 γενικό, v2 βρώμικο κανάλι, v3 phase inverter) κι άκουγα σίγουρα διαφορά στις v1-v2 θέσεις (για τη phase inverter δε θυμάμαι). Την EH την απέρριψα, άφησα πάνω τις JJ και πότε-πότε έβαζα Tung-Sol.

Ειχα μόνο μία EH (μαμίσια) οπότε θα μπορούσε να φταίει το συγκεκριμένο κομματι. Ωστόσο, απ' όσο έψαξα σε ιντερνετικά forums, κι άλλοι διαπίστωσαν το ίδιο με μένα για τις EH 12ax7 στο συγκεκριμένο ενισχυτή, και τις έκραζαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Alchemist ερχεται ρυθμισμενος με αρκετα cold bias.

Οταν ειχα αλλαξει τελικες σε eh το ρυθμισα σε πιο λογικες και hot τιμες,εφυγαν καποια απο τα πολυ "γυαλιστερα" πριμα αλλα τελικα δεν μου πολυαρεσε η χροια του οποτε γυρισα περιπου στην εργοστασιακη ρυθμιση.

Να πω την αληθεια η αλλαγη αυτη ηταν πιο "ακουστη" απο οτι οι διαφορες αλλαγες στη θεση V1 που εκανα (στην οποια κατεληξα τελικα σε μια οχι πολυ δυνατη eh).

Δεν ξερω αν εχεις combo ή κεφαλη,παντως για το πως ακουγεται ευθυνεται φυσικα και το μεγαφωνο και η καμπινα απο την οποια τον ακους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Έχω τον 2χ12, αλλά τον έχω μετατρέψει σε κεφάλι για ευκολία στις με μετακινήσεις. σπίτι παίζω με την καμπίνα του grennback+vintage series 30, sto studio παίζω με μια framus 4x12 και φοράει celection vintage 30.

 

Superfunk για αυτη τη λες,αξίζει;  http://www.thomann.de/gb/tad_rt030_roehre_e83cc_hg7025.htm  μπορω να την βρω ευκολα.

 

Η θέση phase inverter τη ακριβός είναι, τι κάνει;

 

Εκτός από τον Θωμά έχουμε κανένα άλλο μαγαζί να μου προτείνετε για αγορά γιατί εδώ λίγο που κοίταξα τις έχουνε πανάκριβα και δεν έχουν ποικιλία. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου