Προς το περιεχόμενο

Προσπαθώ να μου αρέσει μια μπάντα αλλά δεν...


RayDTutto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επίσης, να προσθέσω σε αυτούς που προσπάθησα, θα ήθελα, αλλά δεν..τον SRV..not my cup of tea, που λένε και στο χωριό μου.

Εχεις σοβαρο προβλημα. Να το κοιταξεις  ;D
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 151
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Σιγουρα το πρωτο ονομα που μου ερχεται ειναι ο Bruce Springsteen μιας και αποδεκτος απο ευρυ κοινο με διαφορετικα ακουσματα . Δεν θα εβαζα στην λιστα αυτη ονοματα απο μουσικες σκηνες και υφος που δεν μου αρεσουν . Επισης αν και λατρης των Rolling Stones δεν μου αρεσουν με τιποτα απο τα mid 70s εως προσφατα  . Βλεπετε απομακρυνθηκαν απο τα ακουσματα του Δελτα (Οχι του Φαληρικου!!!!!).

DR Z  Jazz 20/40 - Don Grosh Vintage T

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχεις σοβαρο προβλημα. Να το κοιταξεις  ;D

 

;D ;D ;D

 

(δεν τον μπορώ, με την καμία, όμως...και έχω προσπαθήσει σε διάφορες φάσεις και ηλικίες..  :P :P )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

;D ;D ;D

 

(δεν τον μπορώ, με την καμία, όμως...και έχω προσπαθήσει σε διάφορες φάσεις και ηλικίες..  :P :P )

Γιαννη πιστεψε με σε καταλαβαινω,παρολο που ειμαι πολυ μεσα στο μπλουζ τελευταιως ξανα δεν ειναι οτι δεν μου αρεσει αλλα και γω σε καποιες φασεις τον ειχα στη μπουκα.ΑΣε που κατεστρεψε πολλους παιχτες ,και τους εκανε να παιζουν ακριβως σαν αυτον χωρις ντιπ δικια τους προσωπικοτητα,οχι οτι φταιει για υτο ο συγχωρεμενος.

  Αλλα σε ενα κιθαροκρατουμενο φορουμ τι περιμενεις ,Steve ray βαρβατιλα και τεχνικουρα,αν τους πεις για Wipers, Johnny Thunders ,Television και αλλους σε κοιτανε σαν ασχετο.Το ροκ εν ρολλ εχει προχωρησει ρε πουστη μου,νταξει καλα τα κλασικα αλλα .Για υτο εκοψα και τον Gallagher,αν εισαι Ελληνας και δεν παιζεις Gallagher εισαι ιεροσυλος.Τελευταιως δεν τον αντεχω καθολου,παρολο που ηταν και ωραιος μαγκας και καλο παιδι.

If I don't doit somebody else will

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικα μου εχει συμβει, αλλα παντα εβρισκα τροπο να ξεπερασω αυτο το συναισθημα...αποστροφης με το να ακουω π.χ. ενα δισκο οσες φορες χρειαστει και με μεγαλες χρονικες αποστασεις αναμεσα στις ακροασεις.

 

Για παραδειγμα, την πρωτη φορα που ακουσα Genesis (κατι χρονια πιο πριν) το Selling England By The Pound, περα απο το Dancing With The Moonlit Knight δεν μου'χε κατσει κανενα αλλο κομματι καλα. Αλλα δινοντας του ευκαιριες και αφιερωνοντας χρονο να συνηθισω το δισκο, τα κομματια αρχισαν να βγαινουν σιγα-σιγα στην επιφανεια και απο βαρετες 6λεπτες αγγαρειες μετατραπηκαν σε κομματια με φοβερες μελωδιες,παιξιμο και συναισθημα.Εγιναν, δηλαδη μερικα απο τα αγαπημενα μου κομματια στην prog.

 

Πιστευω πως αυτο ειναι το σημαντικοτερο, να αφιερωσεις ΧΡΟΝΟ στο εκαστοτε συγκροτημα και οχι απλα χρονο, αλλα να κανεις τις ακροασεις του δισκου αυτες με προσοχη και ορεξη.Στην τελικη ειναι ο μονος τροπος να διευρυνει καποιος το μουσικο του γουστο.  8)

 

Α και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ για οσους παιζουν κιθαρα...δεν υπαρχει τιποτα χειροτερο (για την εξελιξη του μουσικου γουστου εννοω) απο το να ακους εναν αλλον κιθαριστα (σε συγκροτημα) με αυτια...κιθαριστα.Εννοω δηλαδη οτι το καλυτερο ειναι να ακους χωρις το συνεχες ''ξεψειρισμα'' της τεχνικης, του ενισχυτη που χρησιμοποιει, ποσο καθαρο ηταν το σολο στο εκαστοτε κομματι και ολα αυτα τα ''nerd'' κριτηρια των κιθαριστων  :P. Ειναι σιγουρα δυσκολο να το πετυχεις, μιας και απο τη στιγμη που ξεκινα καποιος κιθαρα, βασανιζεται με την ρημαδα την τεχνικη αλλα οταν ΑΚΟΥΣ μουσικη, δεν εχει νοημα.

I'm not bored. I've just got an incredibly boring face.

-Charlie Watts

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα το μανιτου.  Slayer με τιποτα. Τα ιδια με Epica. Και οσο για το "ελληνικο ρρροκκκ".  Δυσκολευθηκα οσο προσπαθουσα

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προς κιθαριστες και οχι ακροατες  ??? Δεν εχει νοημα να προσπαθεις να σου αρεσει κατι.Ουτε με τη μουσικη ουτε με τιποτα!Το πραγμα πρεπει να ειναι flowing.Επειδη ομως το τι μας αρεσει ΜΠΟΡΕΙ να αποτελεσει μεταβλητη (μπορει και οχι) πολλες φορες αναλογως με τη μουσικη μας εξελιξη η οποια κατα τη γνωμη μου ΜΠΟΡΕΙ να ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ των ακουσματων και ΔΕΝ συμβαδιζει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ (δηλαδη πχ πρωτα μαθαινω μια τεχνικη και μετα την αναγνωριζω στο κομματι....οχι σαν ηχο αλλα σαν τεχνικη) αρα για μενα ισχυει το  "οσο πιο πολλα ξερεις τοσο πιο πολλα αναγνωριζεις και ακους στο κομματι" περισσοτερο απο το "οσο πιο πολλη μουσικη ακους τοσο πιο πολλα μαθαινεις"....οποτε καποιος που μολις εχει ξεκινησει να ακουει Metallica και εχει κολλησει με αυτο το στυλ (οπως ειπε και ενας φιλος πιο πριν) πιθανοτατα δεν θα ξετρελαθει και με την ψυχεδελεια των Pink Floyd η την τεχνικη των Dream Theater.Οταν ερθει η ωρα και μαθει τιποτα αρπετζιο και κανενα sweep η τελοσπαντων ολα αυτα τα στοιχεια που θα αναγνωρισει στους Dream Theater τοτε ΙΣΩΣ το δει αλλιως...Και εδω υπαρχει η παγιδα...οτι δηλαδη ισως τελικα δεν αρχισαν ετσι ξαφνικα να του αρεσουν οι DREAM THEATER αλλα το οτι μπορει να παιξει πιο δυσκολα κομματια απο αυτα που επαιζε πριν...γι αυτο και μεταξυ ενος ακροατη και ενος μουσικου/ακροατη (στην προκειμενη περιπτωση κιθαριστα) θα δεις στην μεν περιπτωση μεταξυ ακροατων αρκετες ομοιοτητες σε ενα τοπ-100 ενω μεταξυ κιθαριστων/ακροατων αρκετες ομοιοτητες σε ενα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ομως τοπ-100!!!

 

 

Δεν ξερω τι σχεση εχουν ολα αυτα με το θεμα μας αλλα ειπα κ εγω να πεταξω την παπαρα μου χριστουγεννιατικο!Καλες γιορτες σε ολους!!!!

 

 

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχει νοημα να προσπαθεις να σου αρεσει κατι.Ουτε με τη μουσικη ουτε με τιποτα!

Ναι αλλα δεν χανεις ομως (οπως πολυ σωστα ειπε ενα συμforumιτης καποιες σελιδες πισω) πιθανες ωρες ψυχαγωγιας? Σκεψου το και αλλιως. Οταν γνωριζεις αλλα ατομα, ειναι φυσιολογικο να μην σου αφησουν ΟΛΟΙ μια θετικη πρωτη εντυπωση.Και ομως, καποιοι απο αυτους μπορει να αποδειχτουν κοντινοι σου φιλοι στο μελλον....Θελω να πω οτι, γενικοτερα, ορισμενα πραγματα δεν μας καθονται καλα αρχικα.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα κατσουν ποτε ομως.Γι'αυτο αξιζει η προσπαθεια, κατ'εμε τουλαχιστον  :D

I'm not bored. I've just got an incredibly boring face.

-Charlie Watts

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι αλλα δεν χανεις ομως (οπως πολυ σωστα ειπε ενα συμforumιτης καποιες σελιδες πισω) πιθανες ωρες ψυχαγωγιας? Σκεψου το και αλλιως. Οταν γνωριζεις αλλα ατομα, ειναι φυσιολογικο να μην σου αφησουν ΟΛΟΙ μια θετικη πρωτη εντυπωση.Και ομως, καποιοι απο αυτους μπορει να αποδειχτουν κοντινοι σου φιλοι στο μελλον....Θελω να πω οτι, γενικοτερα, ορισμενα πραγματα δεν μας καθονται καλα αρχικα.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα κατσουν ποτε ομως.Γι'αυτο αξιζει η προσπαθεια, κατ'εμε τουλαχιστον  Cheesy

 

Μα φυσικα.Δεν ειπα οτι ειναι κακο να ακουμε νεες μουσικες (γνωριζουμε αλλα ατομα)

Ειπα οτι αν δεν μας κανει καποια μουσικη κλικ (καποιο αλλο ατομο) ας ασχοληθουμε με αυτο που μας κανει,Αν παλι αργοτερα αλλαξω και αισθανομαι οτι κατι εχει να μου πει πλεον αυτη η μουσικη (εχω κατι κοινο η κατι να πω με καποιον που πριν δεν ειχα) τοτε μπορω να ανατρεξω σε αυτην (μπορω να αναπτυξω μια σχεση με εκεινη-ο) και αν για τους ανθρωπους δεν ειναι παντα εφικτο αυτο ευτυχως για τη μουσικη ειναι....στο παραδειγμα σου καθομαι σε μια παρεα με 5 καινουρια ατομα....με τους 2 εχω πραγματα να πω και τους παω με 1000 ο ενας μου ειναι αδιαφορος και στους αλλους δυο θα ηθελα πολυ ευχαριστως να κατεβασω την κατω γναθο με κανα ντιρεκτ!!! (πλακα κανω) ε....με ποιον θα επιδιωκα να ξαναβρεθω για καφε ΣΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ?Σωστα το μαντεψες...με τους αλλους ΙΣΩΣ (δεν αποκλειω) στο μελλον που ΙΣΩΣ εχουν σμιλευτει και αυτοι και εγω γινει κατι....κ αν προηγουμενως δε μου εχουν κατεβασει αυτοι καμια σιαγονα!!!!

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

πριν χρόνια, έχοντας μεγάλη αδυναμία στο κουνιαδάκι μου (αλλά και συμπάθεια στον άνθρωπο Willis τον δάσκαλό του), προσπάθησα να εμβαθύνω στην μουσική τους, περισσότερο για να γίνω χρήσιμος στην διαμόρφωση του "ήχου", του τότε άπειρου μικρού Μιτς...

 

με τον ήχο τα "βρήκα" γρήγορα, αλλά η προσπάθειά μου να κάνω την fusion μέρος των προς τέρψη ακροαμάτων μου (ώστε να έχω και μια χρήσιμη "μουσική" άποψη για τα κομμάτια που έγραφε πλέον), απέτυχε οικτρά...

 

κατέληξα λοιπόν στο ότι, ναι πρέπει να δίνεις μια ευκαιρία στο οτιδήποτε γνωρίζοντάς το σχετικά πριν το απορρίψεις, αλλά δεν μπορείς (και δεν πρέπει) να βιάζεις την πραγματική ανάγκη του θυμικού σου... είναι αντιδημιουργικό και ανούσια καταπιεστικό για μένα... :)

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου