Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση περι δασκαλου κιθαρας


n4Sha

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξεκίνησα κιθάρα μόνος μου σαν φοιτητής το 97 και τα παράτησα το 2001 γιατί δεν κατάφερα τίποτα το σπουδαίο. 

 

Ξεκίνησα πάλι το 2013 γιατί με έτρωγε και πέρυσι το καλοκαίρι έκανα 3 μήνες μαθήματα. Η μέρα με τη νύχτα! Μέσα σε αυτό το διάστημα έμαθα περισσότερα πράγματα από ότι είχα μάθει σε συνολικά 5 χρόνια.

 

Πέρα από κλίμακες (πρόλαβα μόνο τα modes και φρέσκαρα την Πεντατονική) αυτό που με προχώρησε ήταν η σωστή τεχνική σε πένα, θέση οργάνου, και χεριών επάνω σε αυτό και φυσικά η χρήση του μετρονόμου που τον αγνοούσα.

 

Υπάρχουν και πιο οικονομικοί δάσκαλοι από το νούμερο που αναφέρεις και πολύ καλοί.

 

Εγώ επέλεξα λόγω φόρτου εργασίας να κάνω 3-4 μήνες το χρόνο μαθήματα με το υλικό της επιλογής μου  και τον υπόλοιπο χρόνο να προσπαθώ να "χωνεψω" το υλικό που έμαθα. Προσπαθώ δλδ να μαζεύω όσο πιο πολύ υλικό μπορώ για την περίοδο που δεν θα κάνω μαθήματα  και όχι να χάνουμε την ώρα μας μόνο σε ασκήσεις.

 

Πχ όταν δουλεύουμε επάνω σε μία κλίμακα του έχω ζητήσει  εκτός από τις θέσεις να μου δείχνει και ποιες είναι οι συγχορδίες που δουλεύουν με αυτή, όπως και να μου εξηγήσει θεωρητικά πως μπορώ να μάθω γρήγορα μία κλίμακα και αποτελεσματικά. (πχ σε μία χορδή, σε 16α, 3 3ηχα, σε 6ηχα, σε gallup. με String skipping κλπ)

 

Ετσι αργότερα στο off-season μπορώ να δουλέψω με τις συγχορδίες και να κάνω δικά μου backing tracks και επάνω σε αυτά να σολάρω με την κλίμακα. Μπορώ να ασχοληθώ με το να βγάλω αγαπημένα κομμάτια που ακούγονται κοντά στις κλίμακες που μαθαίνω και φυσικά να φτιάξω ριφάκια δικά μου.

 

Όταν αισθανθώ ότι κολλάω ή ότι εξαντλείται το υλικό που έχω, θα ξανακάνω μερικούς μήνες ακόμα κ.ο.κ.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 44
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλημέρα....

 

Ο δάσκαλος βοηθάει....θα σε μάθει τεχνικά πράγματα σωστά ώστε να μην τα μάθεις λάθος και μετά δε μπορείς να τα ξεφορτωθείς. Επίσης, υπάρχουν αξιόλογοι δάσκαλοι μεθοδικοί που θα σου δώσουν ένα δρόμο...όταν σταματήσεις να βλέπεις το μάθημα σαν διασκέδαση συνεχίζεις μόνος...γιατί πάνω απο όλα η μουσική είναι διασκέδαση....Τέλος μπορείς να κάνεις οτι εγώ...υπάρχουν δάσκαλοι απο τους καλύτερους που μπορείς να κάνεις μάθημα ανα 2 βδομάδες ( και πίστεψε το υλικό που θα έχεις δε βγαίνει εύκολα) και να σου κοστίσει 50 ευρώ...και όχι 70-90 που λες....και στο ενδιάμεσο αν δεις οτι έχεις χρόνο πειραματίζεσαι και μόνος σου...συνδυασμός δηλαδή...γιατί κάποια στιγμή σε 2 σε 3 χρόνια θα βαρεθείς τα μαθήματα....

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο δασκαλος χρειαζεται  στην αρχη οταν εισαι τελειως αρχαριος να σε βαλει στον τροπο σκεψης του πως λειτουργουν τα πραγματα -τουλαχιστον στη δικη μου περιπτωση ετσι λειτουργησε- αν και  εκανα μαθηματα γυρω στα 5 χρονια  πριν 20 χρονια οταν ξεκιναγα ουσιαστικα τα 2 πρωτα  χρονια με βοηθησαν.Αν δεν ψαχνομουν μονος μου με βιβλια και παρα πολλα ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ δεν θα εκανα δουλεια ;)

Οσον αφορα τον αυτοσχεδιασμο ξεκαθαρισε μεσα σου σε τι στυλ θελεις να παιξεις παρε ενα καλο βιβλιο με modes, διαστηματα, ακορντα,αρπετζιος για να καταλαβεις την σχεση που εχουν μεταξυ τους,και τελος το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ βρες  cd με μπαντες με μεγαλα οργανικα μερη και  βαζε αυτα να παιζουν σαν backing track και παιζε απο πανω δικα σου πραγματα,βρες τις τονικοτητες στην αρχη, τα modes που χρησιμοποιουν ,τα  progressions  τα vamps,τα ακορντα,προσπαθησε να μιμηθεις τις φρασεις που ακους και οχι μονο  τις τεχνικες αντεγραψε το στυλ δεν ειναι κακο , αλλα προπαντως ΑΚΟΥ μουσικη με την κιθαρα στο χερι ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

n4Sha αφου ξερεις την πεντατονικη ειναι πολυ ευκολο να μαθεις τα modes. Απλα προσθετεις σε διαφορετικα σημεια τις δυο νοτες που λειπουν για να φτασεις σε αυτα. H πεντατονικη ειναι ο σκελετος οποτε ηδη εισαι στα 2/3 του δρομου για να μαθεις τα modes, ειδικα αφου την γνωριζεις σε ολο τον λαιμο!

I quickly learned that the study of music harmony is the study of everything - Richard Merrick

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα παιδες..... τα βαλα κατω και τα σκεφτηκα.... θα κατσω να μαθω περικα πραγματα μονος μου.....θα το φτασω σε ενα επιπεδο.... εαν δεν ειμαι ικανοποιημενος θα ξεκινησω μαθηματα...

 

ηδη σημερα ξεκινησα να μαθαινω ολες τις θεσεις της A aeolian.... και ξεκιναω αυτοσχεδιασμο με Backing tracks κτλ...  8)

*sÞea®head™³ '00

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου