Προς το περιεχόμενο

RME Fireface 800 hardware monitor control? Πώς κάνουμε το routing?


music man

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας! Έχω πάρει στα χέρια μου τη κάρτα του τίτλου κι ένα μακμπουκ.

Προσπαθώ να βρώ πως μπορώ από το level control knob της κάρτας να χειριστώ την ένταση των αυτοενισχυόμενων monitor μου.

 

Έχω χαθεί λιγάκι με το totalmix. μπορεί σας παρακαλώ κάποιος να βοηθήσει στο θέμα μου?

 

Παλιότερα έιχα μια καρτούλα που δεν είχε monitor level επάνω και ρύθμιζα την ένταση με ένα behringer κονσολάκι που έχω, αλλά αν δε κάνω λάθος έχω την εντύπωση πως αυτό μουνταίνει κάπως το σήμα γιαυτό ψάχνω πως θα βγω κατευθείαν απ'την κάρτα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από το Total Mix, θα στείλεις λογικά όλες τις εισόδους να βγαίνουν από τις εξόδους 9/10. Δεν είμαι μπροστά στον υπολογιστή να το δοκιμάσω αλλά φαντάζομαι κάπως έτσι θα είναι.

 

Παρ' όλα αυτά θα συνιστούσα να χησιμοποιήσεις ένα ζευγάρι εξόδων από την πίσω πλευρά του interface (π.χ. 1, 2) και να τα στείλεις εκεί. Η ένταση ρυθμίζεται από τον μίκτη της RME πολύ εύκολα - αν πρέπει ντε και καλά να χρησιμοποιήσεις το ποτενσιόμετρο τότε κάντο όπως πάνω.  Διάβασε και το manual, τα εξηγεί αρκετά αναλυτικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τo manual είναι πάρα πολύ μεγάλο έψαξα και στα περιεχόμενα και μέσα αλλα δεν είδα κάπου να γράφει πως γίνεται αυτό το routing που θέλω να κάνω...Δε θα με πείραζε να αλλάζω την ένταση από το software αν υπήρχε κάποια συντόμευση να μπορώ να κόψω volume πχ αν βάλω κάτι να παίζει και για κάποιο λόγο είναι πάρα πολύ δυνατά...Όπως και να χει επειδή δε βρίσκω κάτι στο manual ούτε στο ιντερνετ αν κάποιος το έχει καταφέρει please ας μου γράψει τα βήματα και σε ποιές εξόδους συνδέω τα active monitors μου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το εγχειρίδιο δεν είναι μεγάλο, μάλλον δεν έχεις δει μεγάλο εγχειρίδιο...

 

Σελίδες 66, 67... παραθέτω:

 

The black area (routing field) shows the current routing target. A mouse click opens the routing window to select a routing target. The list shows all currently activated routings by checkmarks in front of the routing targets.

 

Από πάνω προς τα κάτω έχεις εισόδους (φυσικές εισόδους εννοώ), μετά κανάλια playback (προερχόμενα από τον υπολογιστή), και τέλος εξόδους.

 

Τέρμα κάτω σε κάθε κανάλι θα βρεις ένα μαύρο πλαίσιο, που γράφει π.χ. ΑΝ1 + ΑΝ2. Αυτές είναι αναλογικές έξοδοι. Κάνεις κλικ πάνω σε αυτό το μαύρο πλαίσιο και βλέπεις μία λίστα με το που μπορεί να δρομολογηθεί το συγκεκριμένο κανάλι. Νομίζω ότι εξ' ορισμού κάθε είσοδος πάει σε κάθε αντίστοιχη έξοδο (π.χ. 1 -> 1, 2 -> 2, κ.λ.π.) και στα ακουστικά. Κάνεις κλικ λοιπόν στην 1η και 2η είσοδο (στο μαύρο πλαίσιο) και επιλέγεις ΑΝ 1 + 2. Ενδεχομένως να δεις ότι το το ποτενσιόμετρο από τις εισόδους 1 και 2 πάει τέρμα κάτω. Το ανεβάζεις για να ρυθμίσεις πόσο από αυτές τις εισόδους πάει στην έξοδο 1 και 2.

 

Κάνεις κλικ πάλι στο μαύρο πλαίσιο, είσοδοι 3 και 4, και επιλέγεις ΠΑΛΙ ΑΝ 1 + 2. Ρυθμίζεις την ένταση με τα ποτενσιόμετρα, όπως και το pan αν θες. Το ίδιο για όλα τις εισόδους και όλες τις playback εξόδους. Τα στέλνεις όλα στις εξόδους 1 και 2.

 

Στο RME FF800, συνδέεις ένα καλώδιο στην έξοδο 1 και αριστερό ηχείο, ένα καλώδιο στην έξοδο 2 και δεξί ηχείο.

 

Ρυθμίζεις όλη την ένταση που πάει στα ηχεία με τα ποτενσιόμετρα. Κάνοντας κλικ σε κάθε ποτενσιόμετρο με πατημένο το Ctrl στέλνει την ένταση στα 0dB. Τα κανάλια γκρουπάρονται και αν θυμάμαι καλά με πατημένο το Alt ρυθμίζεται η ένταση και των 2 ταυτόχρονα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε αυτό το έχω κάνει, όντως συνδέω τα μονιτορς μου στην 1 και 2 line outputs ακούω ότι παίζει απ΄το macbook. Το πρόβλημα είναι άλλο, πώς θα χειριστώ την ένταση από τα αυτοενισχυόμενα monitors μου με το ποτενσιόμετρο "VOL" που έχει μπροστά κι ως τώρα ρυθμίζει μόνο την ένταση των ακουστικών μου.

 

[Επίσης η δικιά μου version του Τοταλμιξ είναι διαφορετική από αυτήν που μου περιγράφεις με τα μαύρα πλαίσια και το manual μου (http://www.rme-audio.de/download/fface800_e.pdf) έχει άλλα σε αυτή τη σελίδα.]

 

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και την θέλησή σου να με βοηθήσεις το εκτιμώ αλλά ακόμη δε κατάφερα να ανεβοκατεβάσω την ένταση με το VOLUME knob γιατι από το software αργώ πολύ με το ποντίκι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου