Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση κάρτας ήχου με κονσόλα και υπολογιστή


costas1980

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα μηπως θα μπορουσατε να με βοηθησετε για το πωε θα συνδεσω την καρτα ηχου με την κονσολα και τον υπολογιστη?Θα σας παρακαλουσα οσο πιο αναλυτικα γιατι ειμαι αρχαριος!!Ευχαριστω!!

behringer-eurorack-ub1204-pro-81431.thumb.jpg.06e71d7f1571e856b9ee8e05aa6cf9c3.jpg

behringer-eurorack-ub1204-pro-817114.thumb.jpg.d98947feffb40a3bec3e01e4391d9144.jpg

71J918qlNjL._SL1500_.thumb.jpg.88c9995d3e816e1215315edff857afc8.jpg

136_original.thumb.jpg.8980776f159918bbd2e574c16b97c690.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Καλημερα,

Kαταρχας συνδεσε τα main out της κονσολας στα μονιτορ σου (xlr to trs καλωδια)

 

Α) Αν θες να χρησιμοποιησεις την κονσολα σε συνδυασμο με καποιο προγραμμα επεξεργασιας ηχου και να μπορεις να ακους ταυτογχρονα ο,τι βγαινει απο την κονσολα σε συνδυασμο με ο,τι βγαινει απο το pc θα πρεπει να συνδεσεις τα alt 3-4 στις 1-2 εισοδους της καρτας με trs-trs καλωδιο η αν ειναι unbalanced οι εξοδοι ts - ts καλωδιο

Με αυτον τον τροπο ο,τι θες να "μπει" στο pc θα το κανεις assign στο 3-4 group πατωντας το mute σε καθε καναλι που θες να περασει στο pc.

Επισης ο,τι "βγαινει" απο το pc θα το ακους επισης κατευθειαν.

 

 

Διαβασε το manual της κονσολας σου για να παρεις μια ιδεα τι ειναι τι απο αυτα που αναφερθηκαν.

 

Τα main out της καρτας θα τα συνδεσεις στα 2 track return της κονσολας.Βλεπω η καρτα εχει και rca εξοδους οποτε θες απλα ενα διπλο rca σε rca.(κοκκινο μαυρο σε κοκκινο μαυρο)

 

Η Β περιπτωση ειναι να θες απλα να γραφεις ο,τι βγαινει απο την κονσολα σαν ενα stereo mix οποτε απλα συνδεεις τα tape οut της κονσολας στiς 1-2 εισοδους της καρτας και χρησιμοποιεις ετσι το pc σαν εγγραφεα με καποιο προγραμμα οπως το audacity.

 

Τα main outs της καρτας παλι στο 2 track return.

 

Δωσε ομως αν μπορεις καποιες επιπλεον πληροφοριες σχετικα με το τι θες να κανεις ακριβως.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Να επισημάνω πως αν γράφεις ένα όργανο τη φορά, δεν σου χρειάζεται η κονσόλα. Η κάρτα ήχου σου έχει ίδιους αν όχι καλύτερους προενισχυτές απο της κονσόλας και γλυτώνεις διαδρομές καλωδίων και απώλεια σήματος. Οσο μικρότερη η διαδρομή τόσο πιό πιστό το σήμα.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eπισης αν ειναι τελικα να μην χρειαστεις την κονσολα για τον λογο που ανεφερε ο yameth μπορεις να πουλησεις και τα 2 αρχιζοντας απο την κονσολα και να μαζεψεις να παρεις μια καλυτερη καρτα ηχου με περισσοτερες εισοδους/εξοδους και καλυτερες προενισχυσεις που θα αποτελεσει καλη βαση για ο,τι θες να κανεις μελλοντικα.

 

Προς το παρον δοκιμασε αν σε βολευει το παραπανω configuration και το βλεπεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια και το ενδιαφερον αλλα πραγματικα ειμαι τοσο αρχαριος που δεν καταλαβαινω καποιες ορολογιες οπως και να εχει σας ευχαριστω!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα με ενδιαφερει η Α περιπτωση που μου ειπε ο belzrebuth αλλα δεν καταλαβαινω καποιες ορολογιες οπως (να συνδεσεις τα alt 3-4 στις 1-2 εισοδους της καρτας με trs-trs καλωδιο η αν ειναι unbalanced οι εξοδοι ts - ts καλωδιο) και (Με αυτον τον τροπο ο,τι θες να "μπει" στο pc θα το κανεις assign στο 3-4 group πατωντας το mute σε καθε καναλι που θες να περασει στο pc)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(να συνδεσεις τα alt 3-4 στις 1-2 εισοδους της καρτας με trs-trs καλωδιο η αν ειναι unbalanced οι εξοδοι ts - ts καλωδιο)

LnHon.png

 

και (Με αυτον τον τροπο ο,τι θες να "μπει" στο pc θα το κανεις assign στο 3-4 group πατωντας το mute σε καθε καναλι που θες να περασει στο pc)

 

Πες οτι εχεις μια ηλεκτρικη κιθαρα στο καναλι 1 και ενα μικροφωνο για φωνη στο 2

 

Αν θες να γραψεις την κιθαρα στο προγραμμα ωστε να παιζει σαν loop οσο τραγουδαει καποιος κανεις "mute" την κιθαρα ,δηλαδη στην περιπτωση της κονσολας σου στελνεις το σημα στο 3-4 δηλαδη στο 1-2 του υπολογιστη.

Την γραφεις σε ενα armed track στο DAW σου που εχεις αναθεσει να παιρνει σημα απο τις inputs 1-2 της καρτας ενω ταυτογχρονα μπορει καποιος να τραγουδαει και να το ακους απο τα ηχεια μεχρι να κανεις και την φωνη "mute" να γραφτει και αυτη και τα λοιπα..

Θα σου προτεινα οσο προβαρεις να εισαι εκτος pc και οταν θες κατι να γραφτει να γραφεις ενα ενα τα tracks με αυτον τον τροπο ωστε να γραφεται ενα ενα audio file στο προγραμμα της επιλογης σου.

Οσο γραφεται ενα track η οσο ειναι πατημενο το mute χωρις απαραιτητα να γραφεις το σημα θα περναει απο το pc και θα ξαναγυριζει πισω στον μικτη και θα το ακους απο τα ηχεια οποτε το "mute" στη περιπτωση σου ειναι ενα trigger που λεει στο σημα να περασει απο τον υπολογιστη (και να ξαναγυρισει ενδεχομενως)

Αν θες να περναει το σημα χωρις να γυριζει στον μικτη μπορεις απλα να βγαλεις το 2 track return απο το main mix η να κανεις monitor in στο αντιστοιχο κομματι στο DAW σου και οχι "direct" ή "auto".

Επισης απενεργοποιησε το direct monitor της καρτας ωστε να μην εχεις κανα προβλημα με feedback κλπ.

Με αυτον τον τροπο θα μπορεις να το μιξαρεις το ολοκληρωμενο κομματι πιο καλα,να προσθεσεις εφε κλπ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απλο καρφι σε καρφι ναι.

 

Επισης κρατα οσο δυνατον τα καλωδια ηχου σου τακτοποιημενα μακρυα απο καλωδια ρευματος και οσο πιο κοντα σε μηκος γινεται.

Για unbalanced ο γενικος κανονας ειναι κατω απο 3m..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου