Προς το περιεχόμενο

Κάρτα ήχου + Amplitube 3 High gain = Θόρυβος


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω την καρτα ηχου Focusrite 2i4 την οποια συνδεω με την κιθαρα μου ( Schecter Hellraiser με μαγνητες active EMG 81TW - 89 ) σε desktop υπολογιστη με windows 7 64 bit και χρησιμοποιω για παραμορφωσεις και λοιπα εφε το γνωστο προγραμα εξομοιωσης ενισχυτων Amplitube 3 .

 

Το θεμα ειναι οτι ενω στα καθαρα καναλια ολα ακουγονται οπως νομιζω οτι θα επρεπε να ακουγονται , οποτε ανεβαινει το gain  ακουγεται ενας ενοχλητικος θορυβος ( ο οποιος υποθετω οτι προερχεται απο τους μαγνητες απο την στιγμη που εξαφανιζεται οταν χαμηλωνω το vol. knob  της κιθαρας ) .

 

Μαλιστα αυτος ο ενοχλητικος "βομβος" δειχνει να αυξομειωνεται οταν κινουμαι με την κιθαρα εντος του δωματιου . Καλωδιο εχω ενα fender  ( vintage voltage , δεν ξερω αν εχει σημασια ).

 

Τι μπορω να κανω για να καθαρισω το σημα της κιθαρας μου και να απαλλαγω απο τον ενοχλητικο αυτο θορυβο ; Εκτος απο την φαινομενικη λυση του noise gate που δεν με ικανοποιει . Μια αλλαγη καλωδιου ας πουμε με καποιο ποιοτικοτερο θα βοηθουσε ή ειναι καθαρα στους μαγνητες και στα ηλεκτρικα το θεμα και θα χρειαστω καποιo επιπλεον shielding ;

 

Δεν θα ηθελα καποια λυση που ουσιαστικα θα μειωνε το output της κιθαρας αλλοιωνοντας τον τονο της . Ελπιζω μονο να μην ειναι λογω των ηλεκτρικων του σπιτιου οπου σε αυτη την περιπτωση μαλλον δεν μπορω να κανω κατι .

 

Να αναφερω οτι η καρτα ηχου συνδεεται μεσω δυο ballanced  καλωδιων με τα Alesis Elevate 5 και δεν βγαζουν καποιον θορυβο .

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια 24αρα LG Led , δοκιμασα με κλειστη αλλα δεν ειχε καποιο αποτελεσμα . Τον λιγοτερο θορυβο εντος δωματιου τον πετυχα μεσα σε μια ξυλινη ντουλαπα  ;D

 

Οταν στρεφω την κιθαρα προς το ταβανι ή το πατωμα τοτε παρατηρω την μεγαλυτερη αυξηση του θορυβου , με την μεγιστη σε σημειο σχεδον να μικροφωνησει να συμβαινει οταν πλησιαζω σχεδον εξ' έπαφης την καρτα ηχου ( ή το κουτι του υπολογιστη που βρισκεται κοντα σε αυτην ).

 

Γενικα δεν θα ελεγα οτι ειναι τοσο εντονος ο θορυβος ( ειδικα σε σχεση με την δοκιμη να βαλω την κιθαρα καρφι στον υπολογιστη που απλα δεν μπορουσα να παιξω καθολου απο την φασαρια ) και τον εχω παρατηρησει σε οτιδηποτε εχω δοκιμασει ( απο ενισχυτες μεχρι line 6 pod ) οταν ανεβαινει το gain . Αλλα δεν ξερω αν αυτο ειναι κατι το φυσιολογικο αφου μεγαλη πειρα απο gear δεν εχω αν και παιζω αρκετα χρονια .

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ρυθμισεις το noisegate (αριστερα κατω) του amplitube το κανει ακομα ? βαλε το threshold περιπου στη μεση και το depth στο τερμα δεξια.

Eχω το ιδιο θεμα και εχω συμβιβαστει μονο με το built in noisegate, απο εκει και περα το πιθανοτερο ειναι να επειρεαζεται και απο καποια αλλη συσκευη στο δωματιο.

EXPECT THE UNEXPECTED...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το noise gate λειτουργει κανονικα και τον σταματαει τον θορυβο για οσο δεν παιζω . Οταν παιζω ομως εξακολουθει να ακουγεται αν και σιγουρα ειναι λιγοτερο αντιληπτος σε σχεση με οταν δεν παιζω .

 

Με μερικους ακομα πειραματισμους εντος δωματιου το προβλημα φαινεται να το δημιουργει η κεντρικη μοναδα του υπολογιστη . Οταν οι μαγνητες ειναι καθετοι προς το εδαφος εχω μειωση οταν παιρνουν κλιση προς το εδαφος ή το ταβανι αυξηση .

 

Αυριο θα αρχισω δοκιμες σε αλλες μπριζες κλειστα wi fi και αλλες ιστοριες αλλα δεν ειμαι ιδιατερα αισοδοξος . Ειναι και παλια η πολυκατοικια , θα γινεται του ηλεκτρομαγνητικου πεδιου εδω μεσα .

 

edit : Καποιο DI Box  θα με βοηθουσε στο να ξεφορτωθω τον θορυβο ή απλα θα μειωνε το σημα της κιθαρας ; Υποθετω το δευτερο δεν θα με βοηθουσε καπου αφου για να επιτυχω το επιθυμητο gain  θα ανεβαζα το vol στο amplitube  και θα εφτανα στο ιδιο επιπεδο θορυβου .

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με μερικους ακομα πειραματισμους εντος δωματιου το προβλημα φαινεται να το δημιουργει η κεντρικη μοναδα του υπολογιστη .

 

Αυτό ακριβώς ήθελα να σου πω να κοιτάξεις πρώτα, μόνο που δεν το έκανα :P Οι μαγνήτες της κιθάρας αλληλεπιδρουν με τον πύργο, πιο συγκεκριμένα με τον σκληρό δίσκο (ή τους σκληρούς δίσκους) μάλλον, οπότε έχεις αυτό το θόρυβο. Όσο πιο κοντά πας την κιθάρα στον πύργο τόσο περισσότερο θόρυβο έχεις. Το είχα πάθει κι εγώ παλιότερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ έχω το ίδιο θέμα και ένα έχω να σε συμβουλέψω:

Αν δεν θες να κάνεις ηχογραφήσεις υψηλής ποιότητας, live with it.

 

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκιμασα μπριζες και πολυμπριζα , αδικος κοπος . Δοκιμασα και σε ενα λαπτοπ σε διαφορετικο χωρο , τα ιδια ακριβως .

 

Ξεθαψα ενα pocket pod  μεσα απο την ντουλαπα που μπηκα για δοκιμη και παιζει κομπλε με την ιδια κιθαρα και καλωδιο .

 

Πριν αρχισω να κλαιω τα 170 ευρω , πως μπορω να συνδεσω το pod  στην focusrite ; Μεσω της εξοδου amp out ή απο line out ; Φανταζομαι θα πρεπει να την εχω στην επιλογη line την καρτα και οχι στο inst .

 

Τελος , υπαρχει περιπτωση να ειναι χαλασμενη η καρτα μου ;

 

Βαζω και μια εικονα με την κιθαρα χωρις να παιζω να δειτε το output που βγαζει μηπως ειμαι υπερβολικος : ( πατηστε ανοιγμα σε νεο παραθυρο για να φανει ολοκληρη  ;D )

 

f42axJj.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου