Προς το περιεχόμενο

Home Studio - Προτάσεις για βελτίωση ακουστικής


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά. Σας παραθέτω εδώ ενα σχεδιάγραμα του δωματίου μου για να μου  πείτε αν ειναι δυνατον να φτιάξω λίγο την ακουστική του. Ξερω οτι δεν γινεται να κανω πολλα, οπως και δεν θελω επισης καθως αυτο ειναι το δωματιο μου και δεν θα ειναι μονιμο.

 

Αρκετά λεφτά θα ξοδέψω σε λιγα χρονια που θα μετακομισω σε αλλο σπιτι μονιμα και θα εχω δωματιο μονο για studio.

 

Να αναφερω επισης πως δεν ηχογραφω τιποτα σχεδον ποτε, κανω ηλεκτρονικη μουσικη οποτε περισσότερο θα ειναι σαν control room, να ακουω πιο σωστα στην μιξη κτλπ.

 

sxedio_domatiou.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπως καταλαβαίνεται ο χώρος δεν επιτρέπει και πολλά ...

 

Κάποιο απο έτοιμα κιτ τέτοιου είδους θα κάνει δουλίτσα, τι λέτε?

 

Π.χ. αυτό της Auralex στα 170€

http://www.thomann.de/gr/auralex_acoustics_roominators_d_36dst_burgundy.htm

 

Η αυτό του Thomann στα 330€ που έχει και μπασοπαγίδες (αν και βλέπω είναι απο μαλακό υλικό οπότε απο οσα ξερω απο ακουστική χώρου - οτι μας εκαναν στη σχολή δηλαδή - δουλειά δεν κάνουν)

 

http://www.thomann.de/gr/the_takustik_room_set_1.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θα δοκιμαζα να βαλω στο κεντρο του  τοιχου το γραφειο για να εχει ιδια αποσταση το καθε μονιτορ απο τους πλαινους τοιχους,και αυτο στην απεναντι πλευρα εκει που εχεις το κρεβατι.Εαν δεν χρησιμοποιεις την μπαλκονοπορτα ,βαλε το γραφειο εκει και απο πισω την πιο βαρια κουρτινα που εχεις.

Δυσκολα παντως σε τετραγωνο δωματιο.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν την χρησιμοποιω πολυ ειναι η αληθεια εκτος το καλοκαιρι που την εχω συνεχεια ανοιχτη - δεν κλεινει ποτε γιατι κανει ζεστη...

 

Απο το δωματιο θα μπορουσα να αφεραισω την ραφιέρα αμα δημιουργεί πρόβλημα ωστε να εχω ελευθερο χωρο στον τοιχο για καποιο diffusor π.χ.

 

Επισης επειδή εχω δει οτι τα DIY συμφέρουν αρκετά να ανφέρω οτι τα χέρια μου πιάνουν αρκετά εως πολύ σε διαφορα τετοια θεματα οποτε θα μπορουσα ανετα να φτιαξω και μονος μου κατι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι μπορεις να φτιάξεις διαφραγματικό απορροφητή είναι μια πολύ λογική επιλογή.

Εναλλακτικά, καλύτερα κατα την γνώμη μου, μπορεις να σκασεις μερικά μπαλόνια και να γράψεις τον ηχο τους. Έπειτα να το βάλεις σε ένα απλο πρόγραμμα σαν το REW http://www.roomeqwizard.com και να τσεκάρεις το RT60. Στην συνέχεια βρισκεις που "φωλιάζουν" τα προβληματικά στάσιμα που σου έχει δείξει το REW αναπαράγοντας τα με μια γεννήτρια συχνοτήτων που έχει σίγουρα το DAW σου και ψάχνοντας μεσα στο δωμάτιο με ένα ντεσιμπελόμετρο.

Αφου τα βρεις βρισκεις στο διαδύκτιο ένα helmholtz resonator calculator φτιάχνεις τις παγίδες και τις τοποθετεις εκει που φωλιάζουν τα στάσιμα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου