Προς το περιεχόμενο

Ποιότητα ήχου στα Roland V-drums


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και τρείς μήνες έχω την ηλεκτρονική Roland TD-4KP και η χρήση της είναι αποκλειστικά για practice τις (αρκετές) ώρες που δεν μπορώ να κατεβαίνω στον διαμορφωμένο χώρο του υπογείου όπου έχω το κανονικό σέτ. Πείτε το ένα Ακριβό practice pad :) αλλά μέχρι τώρα την δουλειά του την κάνει με το παραπάνω...

Ειδικά η TD-4KP είναι ότι πρέπει για την γωνία στο σαλόνι μου (που την έχω μόνιμα), γιατί και χώρο δεν πιάνει, και αισθητικά είναι αξιοπρεπής, μαζεμένη και διακριτική  !

 

Την χρησιμοποιώ αποκλειστικά με ακουστικα, συγκεκριμένα τα AKG-Κ77 που με βολεύουν γιατί είναι ελαφριά, δεν κλείνουν το αφτί άρα δεν ιδρώνω τώρα με τις ζέστες και ο ήχος τους είναι καλύτερος από άλλα (σχετικά φτηνά) ακουστικά που έχω.

 

Τώρα, αν κάτι δεν μου είχε αρέσει από την αρχή αυτό είναι ο ήχος των ταμπούρων. Ολες οι απομιμήσεις ακουστικών ταμπούρων που έχει που φάνηκαν εξ αρχής κάπως ..φτηνές.

Το ξεπέρασα γρήγορα το θέμα ταμπούρο, και εστιάζοντας στην χρήση που του κάνω (δεν θα την πάρω ΠΟΤΕ σε τζαμάρισμα ή πρόβα) αδιαφόρησα... Αλλωστε ξέρω πως μπορώ μέσω υπολογιστή να βγάλω δεκάδες άλλους ήχους, οπότε πάμε παρακάτω..

 

ΤΟ θέμα μου τώρα είναι ο ήχος στα tom. Εκεί που στην αρχή ήμουν ικανοποιημένος από τα "καλοκουρδισμένα" και "εξημερωμένα" toms (μου λείπει βέβαια λίγο snare buzz  8))

τώρα διαπιστώνω ότι τους Λείπει Εντελώς η Ατάκα. Οταν παίζω Οτιδήποτε πάνω απο 16α στα tom αυτό που εισπράτω είναι ένας σχεδόν συνεχής ήχος και όχι διακριτά κτυπήματα εξάηχου 16ων ή 32ων.

Οταν παίζω με την ένταση σχετικά χαμηλή η μονη ατάκα που ακούω είναι το τάπ από την μπαγκέτα που κτυπάει στο πλαστικό pad..

 

Μήπως φταίω εγώ  ???, μήπως πρέπει να τρέξω να αγοράσω σουπερ-ντουπερ ακουστικά των 300€, ή θα απαλύνει το πρόβλημα ένας απλός φθηνός μίκτης με προενίσχυση ;

 

Αν έχετε κάποια λογια παρηγοριάς :) ή κάποια απάντηση στο πρόβλημα είμαι όλος αυτιά !!

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

οσον αφορα την αγορα πιο ακριβων ακουστικων θα σου ομορφυνουν παρα πολυ τον ηχο αλλα δεν θα εξαλειψουν το προβλημα της ατακας ιδιαιτερα στα γρηγορα παιξιματα μιας και αυτο βγαζει ο εγκεφαλος...οσον αφορα το χτυπημα στο καουτσουκ θα σου το λυσει ενα ακουστικο isolation...αυτα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ισως τελικά ένα isolation ακουστικό να δώσει ότι μπορεί να πάρει από ατάκα...

Αλλά πάλι ... extra έξοδα για αβέβαιο αποτέλεσμα. Και εν τω μεταξύ μου κάνει εντύπωσε πως δεν έχω βρεί πουθενά σε άλλα καθαρά ντραμιστικά φόρουμ (drummerwolrd.com και vdrums.com) κάτι σχετικό.

 

Οσο για την σύνδεση με pc, θα το κάνω εν καιρώ, αλλά πρώτα χρειάζομαι ενα ΚΑΛΟ καλώδιο ... και τουλάχιστον (αν δεν δω ατάκα) θα μου μείνουν τα extra σετ.

 

(εννοείται ότι όποτε δω αλλαγή της κατάστασης προς το καλύτερο θα ανεβάσω τη λύση)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Επαναφέρω το θέμα μιας και βρήκα τη λύση για την ατάκα στα toms της Roland !

 

Εξ'ορισμού η Roland έχει αρκετά χαμηλή τιμή  στην ρύθμιση "pads sensitivity". Συγκεκριμένα το εργοστασιακό είναι στο 7 σε μια κλίμακα που παέι μέχρι το 30.

Με το που έβαλα την "ευαισθησία" στο 14 ως δια  μαγείας ήρθε από το πουθενά μία απολύτως διακριτή ατάκα με κάθε κτύπημα !!

 

Πιστεύω τώρα πως η εργοστασιακή ρύθμιση είναι εντελώς λάθος και αδικεί την Roland αφού πέρα από την ατάκα περιορίζει το εύρος των δυναμικών που διαθέτουν τα pads.

Από την ανάποδη, δεν έχει νόημα για μεγαλύτερες τιμές (από το 14-15) γιατί χάνονται σιγά-σιγά οι δυναμικές (δηλαδή κάθε κτύπημα στα tom το εκλαμβάνει ως δυνατό κτύπημα με ρόπαλο 2Β !)

 

Πραγματικά τώρα τα TD4-KP βγάζουν ήχο που τον χαίρομαι (γιατί όπως ήρθε το σετ από το εργοστάσιο ήταν σαν να ακούς μπάσο ή πλήκτρα αντί για τύμπανα τομ-τομ)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου