Προς το περιεχόμενο

Εταιρείες publishing


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους! Σε έναν μήνα από τώρα πρόκειται να έχουμε στα χέρια μας το master του πρώτου μας album.

 

Έχει υπάρξει ενδιαφέρον από εταιρείες, πλην όμως εξετάζουμε και το σενάριο να πορευθούμε μόνοι μας. Δεν είναι "ιδεολογικό" το θέμα, απλά από τα λίγα που έχω καταλάβει, είναι ελάχιστες οι εταιρείες που θα μπορούσαν πραγματικά να σε πάνε ένα επίπεδο παραπάνω - και μέχρι τώρα δεν έχουμε βρει μια τέτοια. Συν το ότι θεωρώ "ληστρικές" τις απαιτήσεις επί δικαιωμάτων κτλ, για μια παραγωγή στην οποία δεν έχουν βάλει ούτε μισό ευρώ. Τέλος πάντων, άλλη κουβέντα αυτή, δεν είναι αυτό το θέμα.

 

Η ερώτηση είναι η εξής: Πώς θα μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε τον δίσκο ώστε αυτός να είναι τυπικά/νομικά έγκυρος; Υποθέτω, μία επιλογή είναι η ίδρυση κάποιου προσωπικού label, αυτό για την ώρα όμως δεν θα μπορούσε να γίνει. Υπάρχουν εταιρείες που λειτουργούν ως publishers έναντι μιας εφάπαξ αμοιβής, ώστε να γίνει ο δίσκος νόμιμο προϊόν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (πώληση δίσκου, ένταξη σε διεθνείς Royalties Collectors κτλ); Εταιρείες που προσφέρουν το νομικό υπόβαθρο και όχι που θα λειτουργούν ως "κανονικές" δισκογραφικές/publishers, που θα έχουν λόγο στο προϊόν δηλαδή, που θα θέλουν να έχουν ποσοστό επί της εμπορικής εκμετάλλευσης κτλ. Υποθέτω πως θα υπάρχουν, αλλά η ελλιπής κατάρτισή μου για το όλο θέμα με εμποδίζει να ψάξω σωστά, οπότε κάθε βοήθεια/πρόταση, ευπρόσδεκτη.

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση!

 

Το έχω υπόψη μου το CD Baby, απλά από όσο καταλαβαίνω, λύνει το πρόβλημα της συλλογής των εσόδων από τα πνευματικά δικαώματα. Στο κομμάτι του να είναι ένα CD νόμιμο, δηλαδή να κυκλοφορεί από υπαρκτή εταιρεία, με barcode κτλ κτλ;

 

Ίσως να μην έχω εκφράσει εγώ σωστά το ζητούμενο...

 

Θέλω να πληρώσω μία εταιρεία που θα βάλει το όνομά της πάνω στο CD και θα κάνει ό,τι νομική διαδικασία χρειάζεται, προκειμένου το CD να είναι ένα απολύτως νόμιμο εμπορικό προϊόν. Ό,τι θα έκανε δηλαδή μία "κανονική" δισκογραφική/pusblisher εταιρεία, αλλά χωρίς τις απαιτήσεις που έχουν επί των πνευματικών δικαιωμάτων κτλ. Μόνο την αμοιβή τους.

 

Το κάνει αυτό το CD Baby; Όσο το έχω ψάξει, δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Αναλαμβάνει να κάνει διανομή και να συλλέξει δικαιώματα, από το CD που θα τους στείλεις εσύ. Στο http://members.cdbaby.com/make-discs.aspx, αυτό που κάνουν είναι ένα τυπικό replication, όπως πολλές εταιρείες. Μπορεί να μην καταλαβαίνω κάτι καλά ή να χάνω κάτι βέβαια!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ρωτήσω τον Βαρβιτσιώτη! :P

 

Είναι θέμα όντως, ελπίζω να λυθεί κάπως μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλιώς θα καταφύγουμε σε φίλους από το εξωτερικό... Κάτσε να προκριθεί αυτή η μέθοδος. Ενδιαφέρουσα πάντως!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί δεν έρχεσαι σε επαφή με κάποια από τις εταιρείες που ιδρύθηκαν από / συνεργάζονται με μπάντες που θέλησαν να πάρουν στα χέρια τους την κυκλοφορία των δίσκων?

 

Δεν ξέρω βέβαια αν τέτοιες εταιρείες μπορούν να σε πάνε "ένα επίπεδο παραπάνω" όπως λες, από την άλλη όμως δεν ξέρω αν και το cdbaby μπορεί. Γενικά, το "ένα επίπεδο παραπάνω" όσον αφορά το κομμάτι της κυκλοφορίας του δίσκου, μάλλον είναι και συνεδεμένο με τις "ληστρικές" πρακτικές που αναφέρεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικά με το πρώτο κομμάτι της απάντησής σου, είναι μια καλή ιδέα!

 

Για το δεύτερο, ανοίγεις μεγάλη κουβέντα, που φυσικά έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Απλά αν πρόσεξες στο πρώτο μου ποστ, δεν λέω ότι πιστεύω ότι αυτή η μέθοδος θα μας πάει "ένα επίπεδο παραπάνω", απλά ότι αν είναι να μην μας πάει και κάποια εταιρεία, ας το προσπαθήσουμε μόνοι μας. Οι "ληστρικές" απαιτήσεις έχουν να κάνουν πάντα με το τι ζητάνε και το τι προσφέρουν, όλα σχετικά είναι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για να σε αναλάβει μια εταιρία, πρέπει να έχει δει ότι από εσένα θα βγάλει κάποιο άμεσο ή έμμεσο κέρδος. από την εταιρία τώρα εσύ τι κερδίζεις... τα πιο άμεσα είναι η διανομή και η διαφήμιση... οι εταιρίες που κυκλοφορούν τα πάντα συνήθως δεν κάνουν τίποτα από τα παραπάνω... και εννοείται ότι πληρώνεις τα πάντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου