Προς το περιεχόμενο

Capital controls και αγορες απο ιντερνετ (κυριως thomman.de)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

@noizy

 

1. Το "προσεγγίζω ανθρωποκεντρικά" διότι τους νόμους και τους κανόνες της πολιτείας καλούνται να τους εφαρμόσουν άνθρωποι, όχι ρομπότ. Οι άνθρωποι δε, έχουν ελαττώματα χαρακτήρα και μόνο η τύφλα που υπαγορεύει η ψευδεπίγραφη "ηθική ανωτερότητα των αριστερών" σε εμποδίζει να το δεις. Η απλή αλήθεια (το κάνουν στις ΗΠΑ π.χ.) είναι πως με άρση της μονιμότητας και υποχρεωτικό δεύτερο έλεγχο κάθε καταγγελίας, ο χρηματισμός θα ήταν αδύνατο να συμβεί. Αλλιώς περίμενε εσύ τα πιστά αριστερά ρομπότ που θα βάζουν το κοινό καλό πάνω από το προσωπικό συμφέρον.

 

2. Ο Θηβαίος είναι μαλάκας (του το είπε όλο το σύμπαν) ακριβώς επειδή νομίζει πως εργαζόμενος είναι μόνο αυτός/ή που απασχολείται σε ένα παραγωγικό μοντέλο αγροτικής οικονομίας ή υποφέρει από αστικές παράνοιες. Δεν είναι έτσι όμως. Σε διαβεβαιώνω ότι εργάζομαι πάνω από 12 ώρες ημερησίως, και κάνω εργασία απόλυτα απαραίτητη σε πολλές επιχειρήσεις και πολλούς ιδιώτες. Σόρυ αν δεν είμαι οικοδόμος να κουβαλάω πυλοφόρι ώστε να δικαιούμαι να καλούμαι εργαζόμενος. Έχω μία απορία όμως: έχεις προσπαθήσει να εξελιχθείς επαγγελματικά και απέτυχες ή απλά σπάζεσαι με το ότι άλλοι πετύχαν;

 

3. Όχι, δεν έχεις αφήσει πουθενά αναπάντητες τις παραγράφους μου.

 

4. Οι μισθωτοί και οι μπλοκάκηδες (στους οποίους έχω θητεύσει ασφαλώς, αυτό εννοώ όταν λέω ότι έχω περάσει από όλες τις θέσεις) ασφαλώς θίγονται περισσότερο. Ας ψηφίσουν καλύτερα την επόμενη φορά. Δεν μπορώ να κάθομαι να στενοχωριέμαι για τον κάθε μαλάκα που δεν έχει επίγνωση ότι τον κλέβουν στα ίσα, αλλά χειροκροτεί κιόλας.

 

5. Δεν προσπαθώ να τη βγώ από αριστερά. Όντως δεν έχω ιδιοκτησία.

 

6. Είναι αναληθές το ότι αποτυπώθηκε κάποια "ταξικότητα" στο "όχι". Ψήφισαν όχι οι πάντες, όλες οι ομάδες πληθυσμού με ποσοστό άνω του 55% εκτός από τους ελεύθερους επαγγελματίες (αλλά και αυτοί κοντά στο 50% ήταν). Το ότι μετά η κυβέρνηση σας έγραψε στα @@ της, κανονικά θα έπρεπε να είναι λόγος για να σωπάσετε πριν περάσετε μία μακρά περίοδο ενδοσκόπησης, αλλά που τέτοιο πράγμα...

 

7. Το παράδειγμα με την κυρία από τη Γεωργία (σε διαβεβαιώνω ότι είναι απόλυτα αληθές), αφορά σε μία υπενθύμιση για την άθλια μοίρα στην οποία έχουν περιπέσει οι πολίτες των χωρών του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ. Είναι τέτοιας έκτασης (πληθυσμιακής και χρονικής) που ΙΣΩΣ αρχίσει να ωχριά μόνο μπροστά στην αντίστοιχη της καταστροφής που συντελείται στις ισλαμικές χώρες. Και πάλι, δεν είμαι βέβαιος.

 

8. Εφ' όσον "δεν υπάρχει πρόβλημα με το να δουλεύει κάποιος το μαγαζί του όποιες και όσες ώρες γουστάρει" θα συμφωνούσες δημόσια ότι ο καθένας πρέπει να έχει δικαίωμα να το κάνει ΑΝ δεν απασχολεί υπαλλήλους όταν το κάνει; Άντε να σε δω λοιπόν, συμφώνησε και με κάτι, δεν βλάπτει.

 

Φιλικά.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 497
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μερικά σχόλια

 

Ας μην το πάμε στο συναίσθημα, αυτό καθαυτό, γιατί θα μπορούσα με τη σειρά μου να σου μιλήσω περί αυτοκτονιών, ανέργους, αστέγους και πολλά άλλα που μπορείς να φανταστείς.

 

Επίσης, μου κάνει εντύπωση που πιάνεις τον τομέα της ιατροφαρμακευτική περίθαλψης. Να σου θυμίσω κάποια πράγματα για την Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων? Κάποια πολύ πρόχειρα που μου έρχονται στο μυαλό είναι τα εισιτήρια στα νοσοκομεία, οι ελλείψεις προσωπικού, οι ελλείψεις αναλώσιμων, οι ελλείψεις κραβατιών ΜΕΘ. Πολύ πρόχειρα. Επίσης, σε συνδυασμό με τα εισοδήματα, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο κάθε ασθενής "βρίσκει τα φάρμακά του", έτσι κι αλλιώς. Σα να ζούμε σε άλλη χώρα.

 

Αν και κανονικά θα έπρεπε να συζητήσουμε γιατί και πως η Ελλάδα της κρίσης απέκτησε αυτά τα προβλήματα, για την οικονομία της συζήτησης ας δεχτούμε μόνο πως όντως έχουμε προβλήματα. Κανένας δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό. Το θέμα με τα CC είναι πως τα πράγματα τώρα γίνονται χειρότερα εξαιτίας τους και η σχέση αυτή αιτίας αιτιατού είναι ξεκάθαρη και εύκολα κατανοητή. Ως εκ τούτου το επιχείρημά σου είναι μια λογική πλάνη. Προσπαθείς να αποδείξεις κάτι χρησιμοποιώντας ένα γεγονός που φαίνεται να σχετίζεται αλλά είναι τελείως άσχετο στην πραγματικότητα. Να στο πω διαφορετικά, ακόμα κι αν δεν είχαμε κρίση και έμπαιναν πάλι τα CC, ξανά προβλήματα θα αποκτούσαμε.

 

@SF

Το επιχείρημα που λέει πως επειδή αυτοί που νοικιάζουν μπορούν να βρεθούν στον δρόμο αν δεν έχουν να πληρώσουν το ίδιο πρέπει να πάθουν κι αυτοί που πήραν δάνειο δεν στέκει. Στην μια περίπτωση το χρέος είναι πρός έναν ιδιώτη, έναν πολίτη, στην άλλη πρός ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Δεν μιλάμε για ανάλογες περιπτώσεις. Κατά την γνώμη μου αυτό που πρέπει να γίνεται είναι αναλυτικός έλεγχος αν ο δανειολήπτης ήταν/είναι σε θέση να πληρώνει όσο αθετεί τις δόσεις. Αν αποδεικνύεται πως υπάρχουν προβλήματα που πέρα πάσης αμφιβολίας ευθύνονται για την καθυστέρηση των πληρωμών τότε οι πλειστηριασμοί δεν θα πρέπει να γίνονται. Φυσικά το ίδιο δεν θα πρέπει να ισχύει σε διαφορετικού τύπου δάνεια, π.χ. για αγορά αυτοκινήτου.

 

@atreu73

Το κράτος δεν έχει ΚΑΜΙΑ υποχρέωση. Ότι κάνει θα πρέπει να το κάνει εφόσον και μόνο έχει την δυνατότητα να το κάνει και μόνο αν δεν ζημιώνονται αδίκως άλλες κοινωνικές ομάδες. Και όχι, το "να τα πάρουν απ' τους πλούσιους" δεν είναι δίκαιη λύση. Αν η Ελλάδα είχε του κόσμου τα λεφτά τότε μαζί σου, ας εξασφάλιζε τα πάντα. Τώρα δεν γίνεται. Δυστυχώς.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα τι γίνεται πια;Κανείς δεν δουλεύει σε αυτό το φόρουμ;

Toυ λόγου μου μπήκα πριν μία ώρα στο σπίτι...

 

...Το λέει και ο πίνακας του sf.

 

@αtreu

Γράψε ένα τραγούδι για κυπριακές πατάτες* και ελληνικές ντομάτες.

 

 

 

*Συμπεριέλαβε σε παρακαλώ στον στίχο(αλληγορικά πάντα) ότι οι αυτές για τηγάνι στην μπλε συσκευασία έχουν 1,56 ευρώ το κιλό...Να γιατί "Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά ρε ΣουπερΦανκ, αν έβαλες 3-πλό facepalm στον Atreu, στο άλλο παλικάρι που έγραψε ότι οι μισθωτοί / χαμηλοί εισοδηματίες / συνταξιούχοι είχαν να... κερδίσουν από ένα "όχι", πόσα έπρεπε να του βάλεις...; Εκεί βασικά τερματίστηκε η σημερινή κουβέντα, για μένα.

 

Ας μη μετράμε facepalm όταν υπάρχει ποστ που μιλάει για το όνειρο μεγαλύτερης Ελλάδας που να μας χωράει όλους, κλείνοντας με Τρύπες - Δε Χωράς Πουθενά.  ;D

 

Υ.Γ. Είμαι το παλικάρι. 8)

 

Υ.Γ.2. trolley και octapus χρωστάω απαντήσεις, αύριο με το καλό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@SF

Το επιχείρημα που λέει πως επειδή αυτοί που νοικιάζουν μπορούν να βρεθούν στον δρόμο αν δεν έχουν να πληρώσουν το ίδιο πρέπει να πάθουν κι αυτοί που πήραν δάνειο δεν στέκει. Στην μια περίπτωση το χρέος είναι πρός έναν ιδιώτη, έναν πολίτη, στην άλλη πρός ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Δεν μιλάμε για ανάλογες περιπτώσεις.

 

Τωρα που το σκεφτομαι εχεις δικιο.

 

Ειναι ΠΟΛΥ χειροτερο καποιος να μη πληρωνει το ΔΑΝΕΙΟ του,μια και αν δεν δωσεις το ενοικιο στον σπιτονοικουρη σου βλαπτεις μονο εναν ιδιωτη ,ενω αν δε πληρωσεις το δανειο σου και σου μεινει και το σπιτι,εκτος απο το οτι καρπωνεσαι ενα ακινητο για το οποιο δεν εχεις πληρωσει,δηλ.ουσιαστικα το ΚΛΕΒΕΙΣ,βλαπτεις το ΣΥΝΟΛΟ της κοινωνιας μια και με τους ΦΟΡΟΥΣ της θα πληρωσει την ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ της τραπεζας η οποια,αν δεν το προσεξες στο επαναλαμβανω,σου δανεισε ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (οι τραπεζες δεν εχουν "δικα τους" χρηματα)

 

Γνωριζεις φανταζομαι οτι πολλα απο τα δανεια που εχουμε παρει τον τελευταιο καιρο εκει πηγανε στην ανακεφαλαιωση,εκτος λοιπον απο την επιβαρυνση ολων μας για να καλυψουμε τη χασουρα των τραπεζων απο τα ΟΜΟΛΟΓΑ του ελληνικου δημοσιου (τα εσοδα των οποιων οποια πηγανε ολα στις τσεπες ΔΥ με τη μορφη μισθοδοσιας) θα καλυψουμε τωρα και τα κοκκινα δανεια....

 

Δυστυχως ΠΑΝΤΑ καποιος ΠΛΗΡΩΝΕΙ το λογαριασμο οταν προκειται για ΔΑΝΕΙΟ,αν δεν τον πληρωσει ο δανειοληπτης τον πληρωνει ο καταθετης και οι υπολοιποι φορολογουμενοι because there is no free lunch...

 

Υπαρχει λογος λοιπον που η τροϊκα επιμενει στην αρση της προστασιας της Α' κατοικιας,στην Κυπρο κοντεψε να τιναχτει στον αερα η συμφωνια μονο για αυτο το λογο και τελικα εγινε η αρση της.

 

Οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ φυσικα που θελουν να γινει η αρση της προστασιας της ειναι οι ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ οχι βεβαια γιατι ειναι ψυχοπονιαρηδες αλλα γιατι θα γινει ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ απομειωση του χαρτοφυλακιου των απαιτησεων του με τη ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ πτωση τιμων αν γινουν οι πλειστηριασμοι και την εγγραφη της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ αξιας και οχι της αντικειμενικης στους ισολογισμους της (θα μου πεις θα χρειαστουν εξτρα ανακεφαλαιοποιηση λογω αυτου του γεγονοτος αλλα σιγουρα θα ειναι μικροτερη απο αυτη της πληρους διαγραφης)

 

Αν αρθει η προστασια να περιμενεις τιμες  γυρω στα 150-200 ευρω/τμ στο κεντρο της Αθηνας και τα προαστια και κατω απο 100 ευρω/τμ στην επαρχια...

 

Μη ξεχνας αλλωστε οτι αυτη η δραματικη πτωση τιμων εγινε και στις ΗΠΑ και στην Ισπανια και οπουδηποτε επεβληθει η αρση της και ειναι ΛΟΓΙΚΗ μια και οι τιμες των ακινητων ΠΑΝΤΑ αντικατοπτριζουν την οικονομια μιας χωρας και η κατασταση της δικης μας ειναι πολυ κοντα σε αυτη των ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΩΝ κρατων και αρα πρεπει να εχουμε αντιστοιχες τιμες.

 

 

Ελπιζω να εγινα κατανοητος.  

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι. Να βρούμε αυτούς που πήραν 5 δις απ' την αγροτική σε θαλασσοδάνεια και να τους τα πάρουμε όλα πίσω διπλά. Τι δίπλα δηλαδή; Τριπλά. Αυτοί τουλάχιστον τα έχουν αφού αντίθετα με τους φτωχούς κάνανε πάντα τις σωστές επιλογές. Μην το βλέπετε συναισθηματικά το θέμα.

ο χρόνος αρκετός 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι. Να βρούμε αυτούς που πήραν 5 δις απ' την αγροτική σε θαλασσοδάνεια και να τους τα πάρουμε όλα πίσω διπλά. Τι δίπλα δηλαδή; Τριπλά. Αυτοί τουλάχιστον τα έχουν αφού αντίθετα με τους φτωχούς κάνανε πάντα τις σωστές επιλογές. Μην το βλέπετε συναισθηματικά το θέμα.

 

Φανταζομαι οτι πιστευεις οτι αφου υπαρχουν serial killers οταν η αστυνομια συλαμβανει καποιον...απλο δολοφονο καλα θα κανει να τον αφηνει ελευθερο  μια και εκανε εναν "απλο φονο το παιδι,δε σκοτωσε και τη μιση Αθηνα"

 

Σου υπενθυμιζω παντως οτι πολλοι (τουλαχιστον το 30%) απο τους δανειοληπτες των κοκκινων στεγαστικων ειναι ευρωστοι οικονομικα ανθρωποι που απλα "κρυβονται" πισω απο το νομο Κατσελλη για να αποκτησουν τζαμπα ΑΚΟΜΑ ενα σπιτι...(ξερω τουλαχιστον 3 προσωπικα)

 

Επισης σε συνολο 240 ΔΙΣ δανειων τα ...θαλασσοδανεια και τα δανεια στους  "βαρωνους" ειναι δεν ειναι 10-15 ΔΙΣ.......

 

Τελος παντων ότι καταλαβαινει κανεις (ή μαλλον οτι ΜΠΟΡΕΙ να καταλαβει κανεις)... μην εχουμε και τρελες απαιτησεις.... ;D  

 

Έτσι. Να βρούμε αυτούς που πήραν 5 δις απ' την αγροτική σε θαλασσοδάνεια και να τους τα πάρουμε όλα πίσω διπλά. Τι δίπλα δηλαδή; Τριπλά.

 

μη φοβασαι ,αν περασει της...Δρακουλεσκου και γινει η ανακεφαλαιοποιηση απο τον ESM θα γινει και αυτο.... ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα με τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας είναι πολυσύνθετο και δυσεπίλυτο και είναι λίγο foul το τσουβάλιασμα.

 

Δυστυχώς μπαίνουν στον ίδιο παρονομαστή περιπτώσεις αξιόπιστων και σοβαρών πολιτών (που έχουν τη διάθεση να αποπληρώσουν αλλά ΕΧΑΣΑΝ τη δυνατότητα λόγω απόλυσης, κλεισίματος επιχείρησης κτλ) με τους όντως μπαταξήδες κάφρους που δανείζονται και χρωστάνε από χόμπυ.

 

Θα μου πείς, γιατί να πάρει κάποιος στεγαστικό in the first place?

 

Γιατί (υποτίθεται στη θεωρία τουλάχιστον) χρηματοοικονομικά βγάζει νόημα μακροπρόθεσμα + σου μένει και το εκμίσθωμα/ακίνητο.

 

Το κακό είναι ότι η ζωή δεν μας χρωστάει ποτέ τίποτα, και τα όνειρα του προχθές μπορεί άνετα να γίνουν εφιάλτες του μεθαύριο.

 

Με τον εκμισθωτή μπορείς να τα βρείς (κούρεμα ενοικίου, ελαστικότητα στην καταβολή του, στην τελική μετακομίζεις σε ένα φτηνότερο σπίτι). Η τράπεζα θα σε φάει λάχανο.

 

For the record μένω σε ενοίκιο και δεν θα αγόραζα σπίτι ακόμα και αν άντεχα οικονομικά.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κακό είναι ότι η ζωή δεν μας χρωστάει ποτέ τίποτα, και τα όνειρα του προχθές μπορεί άνετα να γίνουν εφιάλτες του μεθαύριο.

 

Ακριβως,μπορει να ειναι λυπηρο αλλα ειναι η πραγματικοτητα ειτε εισαι ενοικιαστης,ειτε εισαι δανειοληπτης.

 

Οπως ειπαμε το ΣΩΣΤΟ ειναι,οπως γινεται σε ολο τον πολιτισμενο δυτικο κοσμο με ΣΟΒΑΡΗ κρατικη υποδομη,να υπαρχει η προνοια για την παροχη στεγασης σε ΟΛΟΥΣ μεσω του κοινωνικου κρατους (κατι που btw υπαρχει σε ΟΛΑ τα κρατη των .... δολοφονων και αναλγητων ..δανειστων μας....)...φυσικα δεν λεω οτι αν μενεις στο Π.Ψυχικο και χασεις το 200 τ.μ σπιτι σου θα σου δωσουν ενα ιδιο στο Π.Ψυχικο αλλα ενα δυαρακι στο Περιστερι θα στο δωσουνε.....να μενεις και θα σου πληρωνουν και ολα τα utilities .

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Σου υπενθυμιζω παντως οτι πολλοι (τουλαχιστον το 30%) απο τους δανειοληπτες των κοκκινων στεγαστικων ειναι ευρωστοι οικονομικα ανθρωποι που απλα "κρυβονται" πισω απο το νομο Κατσελλη για να αποκτησουν τζαμπα ΑΚΟΜΑ ενα σπιτι...(ξερω τουλαχιστον 3 προσωπικα)

 

 

 

Και εγώ άλλους 2. Αυτοί θέλουν μάρκαλο κανονικά και με το νόμο, σκίσιμο μιλάμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου