Προς το περιεχόμενο

γνωμη για telecaster κιθαρα


lordm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το τρέμολο της στρατ στερεώνεται ώστε να μην κάνει κιχ αν δεν το θες.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 37
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

το θεμα μου με τις stratocaster ειναι οτι εχουν τρεμολο αλλα εγω δεν θελω ακομα τρεμολο γιατι παιζω κομματια και σε αλλα κουρδισματα και δεν μπορω να ξεβιδωνω το lock και να ξεκουρδιζω(ειναι λιγο κουραστικο)για αυτο πρoτιμv κιθαρες χωρις floyd.... τωρα μπορει αν ειναι να βρω καμια esp

 

Είναι φανερό πως δεν γνωρίζεις κάποια βασικά πράγματα, και είναι φυσικό αφού τώρα ξεκινάς. Μην κάνεις το λάθος, βασισμένος σε λάθος αντιλήψεις και με έλλειψη γνώσεων, να δώσεις 1000+ ευρώ για πρώτη κιθάρα, σου έχει ήδη εξηγηθεί το γιατί από αρκετά μέλη, γρήγορα θα καταλάβεις πως έκανες λάθος επιλογή, και το λάθος πονάει όταν έχει κοστίσει και ένα χιλιάρικο... Αν θες τελέ σώνει και καλά, έχεις ήδη πάρει πρόταση για πολύ φτηνότερη τελέ, που θα σε καλύψει 100%, αφού είναι δεδομένο πως καλύπτει και έμπειρους κιθαρίστες. Κράτα τα ρέστα για να τα επενδύσεις αργότερα όταν θα έχεις διαμορφώσει άποψη για το τι πραγματικά θέλεις και χρειάζεσαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν αρχάριος,οι προτιμήσεις σου έχουν να κάνουν περισσότερο με το αισθητικό κομμάτι και λιγότερο με την ουσία.

Κατανοητό και σεβαστό μιας και υπάρχει έλλειψη εμπειρίας.

 

Σου έχει τονιστεί όμως ότι επειδή το ξόδεμα χρημάτων τώρα στην αρχή θα είναι αναπόφευκτο,μην το παρακάνεις.

 

Υπάρχουν αρκετά οικονομικά και αξιόπιστα αντίγραφα ακριβών οργάνων που θα σε βοηθήσουν να καταλήξεις σε αυτό που σου ταιριάζει...Από tele μέχρι LP και heavy guitars.

 

Kαλή τύχη. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικα 2η κιθαρα εχω ,εχω μια ibanez sa

δηλαδη μου πρωτινεις να παρω μια κιθαρα tele κοντα στα 500-700 και να την φτιαξω?

 

 

 

Όχι, σου προτείνει να πάρεις μια Tele στην κατηγορία 300-400 ευρώ και να μην φτιάξεις απολύτως τίποτα. Τουλάχιστον για αρχή, αυτό που πρέπει να φτιάξεις είναι η τεχνική σου και η ταυτότητά σου σαν κιθαρίστας / μουσικός. Για όλα τα υπόλοιπα, έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά φίλε lordm δεν ειναι κακος ουτε ο ενθουσιασμος σου ουτε η ελλειψη γνωσης σχετικα με τα στυλ και προσωπικοτητες της καθε κιθαρας..ολοι απο καπου ξεκινανε..εξ'αλλου νομιζω δεν υπαρχει κανεις που να μην εχει ''χαραμισει"καποιο ποσο(αλλοι μικροτερο και αλλοι μεγαλυτερο)στην πορεια του να ανακαλυψει ποιος εξοπλισμος του ταιριαζει..το κακο ειναι πως πλεον οι εποχες ειναι δυσκολοτερες και καλο ειναι να μην χασεις χρηματα και φτασεις μετα απο καιρο να καταλαβεις πως αυτο που τελικα ηθελες μπορουσες να το παρεις με 500 ευρω λιγοτερα ή ακομα χειροτερα να καταλαβεις πως εδωσες 1000 ευρω για κατι που δε σ'αρεσει..αν πραγματικα θελεις μια καλη all around κιθαρα η οποια να εχει και σταθερη μεταπωλητικη αξια τοτε επιμενω στη συμβουλη μου να παρεις fender stratocaster usa με hss..μια κιθαρα που ισορροπει στους ηχους που θες και θα σε καλυψει 1000/100.τωρα οσο για το τρεμολο θα παρατηρησεις πως το arm βιδωνει και ξεβιδωνει..μπορεις αν δε θες να μη το βαλεις και ποτε..θα εξηγησεις απλα στον τεχνικο σου τι θες και θα το ρυθμισει αναλογα..οταν ομως το θελησεις θα ναι εκει για να εμπλουτισει το παιξιμο σου...γενικα στα 1000 ευρω που θες να δωσεις παρε ενα οργανο εγνωσμενης αξιας.περα απο φεντερ καλες all around επιλογες ειναι h gibson sg standard,prs se custom 24.πρωτου παρεις καινουργια οτι και να παρεις δες και τις αγγελιες..εχει πληθωρα επιλογων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα αλλο κριτήριο σαν νέος παίχτης (που θα το καταλάβεις πιο μετα) και πρεπει να προστεθει, ειναι Γιατί δεν κάνουν γενικά οι teles για μετάλ (εξ´ορισμου, γιατί περί ορεξεως...)

Για τρελό soloing/ shredding πιο βολικές ειναι πιο κιθαρες με short scale για ευκολότερο bend, και επίσης οι κιθάρες με μεγαλύτερο απο 10" radius στην ταστιερα.

 

Δεν λέω, ανάλογα το γούστο και το μεγεθος χεριού κτλ όλες μπορούν να παίξουν τα πάντα.

 

Αλλα, ξεκινάς με μια βάση σταθερή και γενικώς αποδεκτή/ παραδεκτη στο τι ειναι ενα μεταλοκιθαρο, και μετα βρίσκεις αυτή που σου κανει.

 

Ποτε, ποτε ποτε των ποτών μια ακομα κιθάρα δεν θα ειναι αρκετή (και φυσικά αυτο πριν κρίσης). Οπότε μην πέσεις με τα μούτρα σε κατι που θα το χρυσοπληρώσεις και θα το καταλάβεις μετα οτι δεν κανει... ;)

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πχ, εγώ ξεκίνησα να παίζω κιθάρα μικρος, και στη  εφηβεία αν δεν ήταν η παραμόρφωση στο full και να φτάσω τον ηχο του hetfield, τιποτα αλλο δεν έπαιζε στο σπίτι.

Τώρα, μετα απο 35 χρονια, έχω κανει reset, και ξεκίνησα σωστά απο την προπαιδεια, με blues/ rock, και την παραμόρφωση στο 3!

Χαχα!

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου