Προς το περιεχόμενο

Πετάλια-πεταλιερες γνώμες και πληροφορίες!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Superfunk ποιον ενισχυτη θα προτεινες για την boss-gt100?(Κατα προτιμηση combo 2χ12 η αλλιως κεφαλη καμπινα 2χ12)Χρησιμοποιω τον bugera v22 στα live ως monitor και βγαινω κατ ευθειαν στο PA απο την Boss.Δεν κανω amp micing και να σου πω την αληθεια προτιμω αυτο που ακουω απο το PA παρα απο τον bugera...Για τον φιλο που ρωταει αν ειναι ευκολη η Boss gt-100 θα απαντησω οτι οσο πιο πολυ το ψαξεις τοσο πιο ευκολη γινεται.Μαθαινεις παρα πολλα στο χτισιμο ενος patch.Αν ειναι να το δεις αγγαρεια...αστο...εν ειναι να το δεις εκπαιδευτικα και με ορεξη για να μαθεις πως συνεργαζονται οι ηχοι και τα πεταλια μεταξυ τους τοτε go for it.Οι δυνατοτητες που εχει το unit ειναι ατελειωτες...(και πολλες φορες βεβαια αχρηστες στον χρηστη)Στη χρηση ειναι ευκολη...παλιοτερα ειχα μια zoom G71.ut με ενα screen οποτε αυτη με τα 2 μου φαινεται παιχνιδακι.Εδωσα εναν Marshall valvestate 80 ανταλλαγη για να παρω την boss gt-100 και δεν το μετανιωσα στιγμη...

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 49
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Να προσθέσω και εγώ τις 2 δραχμές μου

 

Προς το παρόν θα έλεγα να μην ασχοληθείς με τα παρακάτω:

- Αν ακούγονται καλύτερα τα πετάλια ή οι πεταλιέρες

- Να φτιάξεις τον δικό σου μοναδικό ήχο που θα σε χαρακτηρίζει σαν κιθαρίστα

- Να προσπαθήσεις να φτιάξεις ακριβώς τον ήχο που ακούς στα cd

 

 

Πλέον η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά που και οι πεταλιέρες σου επιτρέπουν να βγεις live με παραπάνω απο ικανοποιητικά αποτελέσματα. Όλα καλά ακούγονται αν τα ρυθμίσεις σωστά, διαφορές υπάρχουν αλλά δεν είναι οτι το ένα είναι κακό και το άλλο όχι, μέ όλα κάνεις δουλειά.

 

Να φτιάξεις ήχο ίδιο με τα cd απλά δεν παίζει, ότι ακούς εκεί είναι αποτέλεσμα επαγγελματικής ηχοληψίας, mastering και πολλά άλλα. Ούτε οι ίδιοι οι μουσικοί δεν μπορούν να βγάλουν τον ίδιο ήχο του cd μόνοι τους.

 

Τον δικό σου ήχο θα τον βρεις αφού μάθεις να χρησιμοποιείς τα όσα έχεις και να προσέχεις μικροδιαφορές μεταξύ πχ δυο συγκεκριμένα εφφέ με την συγκεκριμένη κιθάρα σου, στον συγκεκριμένο ενισχυτή σου κτλ.

 

 

Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να πάρεις μια πεταλιέρα (πιο οικονομική λύση σε σχέση με μεμονωμένα πετάλια) η οποία όμως να μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και ως μεμονωμένα εφφέ.

Αυτό που με βοήθησε πολύ εμένα είναι ότι απενεργοποιούσα όλα τα άλλα και κράταγα πχ delay, το έβαζα στον ενισχυτή και πείραζα τα κουμπιά για να δω τι κάνει το καθένα. Αν το μάθεις μια φορά, πάνω κάτω όλα μετά είναι ίδια, είτε σε πεταλιέρες είτε σε πετάλια, Πχ στο delay, όλα έχουν feedback, mix, time. Αντίστοιχα για chorus, flanger, phasers, overdrives κτλ. Έτσι μαθαίνεις πως να χειρίζεσαι τα εφφέ και τι θέλεις εσύ στον ήχο σου.

Απλά με την πεταλιέρα τα έχεις όλα μαζεμένα σε πολύ πιο οικονομικό πακέτο από το να τα έπαιρνες ξεχωριστά.

 

Σε γενικές γραμμές αν μάθεις τα παρακάτω, είσαι οκ για το 99% των rock ήχων, και με αυτή τη σειρά θα πρότεινα να ασχοληθείς και με τα εφφέ

 

- EQ ενισχυτή

- Distortions/Overdrives

- Reverb (αν έχεις επιλογές πχ. pre-delay time,  και όχι απλά ένα knob στον ενισχυτή)

- Delay

 

και σε δεύτερο χρόνο:

- Chorus (ειδικά σε καθαρά, αλλά και σε βρώμικα)

- Flangers - phasers

 

Άντε και καλή αρχή!

 

 

+ 100000000000.....

 

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Superfunk ποιον ενισχυτη θα προτεινες για την boss-gt100?

 

οποιονδηποτε λαμπατο με αξιοπρεπες καθαρο καναλι.

 

Δεν κανω amp micing και να σου πω την αληθεια προτιμω αυτο που ακουω απο το PA παρα απο τον bugera...

 

αν την εχεις ΡΥΘΜΙΣΕΙ για να ακουγεται καλα απο ΡΑ σιγουρα θα ακουγεται καλυτερα απο εκει,αντιθετως αν τη ρυθμισεις ωστε να ακουγεται καλα απο τον ενισχυτη θα αηουγεται καλυτερα εκει δυστυχως ρυθμιση που να ακουγεται το ιδιο καλα και στα δυο δεν υπαρχει.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ πολύ Sparta βοήθησες πολύ!! Ευχαριστώ και τους υπόλοιπους για τις απαντήσεις σας!!

 

Χαίρομαι που βοήθησα φίλε. Οτι χρειαστείς εδώ είμαστε!

:)

ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΩ, ΣΦΗΝΩΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥΣΑΜΙ ΤΟ ΚΑΠΣ ΛΟΚ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπέρα σήμερα αγόρασα τα παρακάτω πετάλια και θέλω να παρακάμψω την προενύσχιση(pre) του Peavey 30 classic και αντί αυτής να χρησιμοποιήσω την προενύσχιση απο κάποιο πετάλι απο τα παρακάτω.


Boss Ge7 eq (έρχετε αύριο)

Boss blues driver2

Boss Rc 30

Crybabe wah

Strat 60s custom 69

Amp - Peavey classic 30watt  .


Εκανα πολλές δοκιμές αλλα το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε όσο η προενύσχιση του classic 30 ??? (λογικό απλά μου εκθίαζε τα Boss ο στόλλας σαν προενύσχιση , παρόλαυτα ευγενικότατο το παιδί άλλα για προενύσχιση δεν κάνει.. εκτός και αν έκανα κάτι λάθος (πολύ πιθανο γιατί δεν εχω ασχοληθεί με μπλιμπλικια)) πάντως το λουπερ φαίνετε δυνατό!

Αρα το θέμα προενύσχιση με πετάλι σε λαμπατο το ξεχνάμε..  πάμε τώρα στο ψητό εχμ στις απορίες

 

α)Tο Looper δεν θέλω να γράφει to wah οπότε ποιά είναι η βέλτιστη συνδεσμολογία για τον εξοπλισμό μου;

β) Για να παίξουν τα εφφε του rc 30 πρέπει να στείλω σε fx loop και πώς ?

γ) Αξίζει να παρακάμψω το λαμπάτο Pre του peavey και να ορίσω σαν προενύσχιση κάποιο καλό πετάλι κατα την γνώμη σας?  ,  το παιδί απο τον Στόλλα μου έλεγε να χρησιμοποιήσω καποιο πετάλι για προενύσχιση  ομως προφανός δεν κατάλαβε οτι έχω λαμπάτο γιατί η ποιότητα είναι μαυρο άσπρο οταν βάζω προενύσχιση τα πετάλια  και το rc μπροστα  η to bd  απλά δεν συγκρινετε με την λάμπα, σαν βέλτιστη λύση αυτό που βρήκα είναι να μπω με την κιθάρα απο το input του rc 30 ---> στο Bd2 και απο εκεί στο input του peavey και θέλω να συνδέσω το crybabe στο fx loop ωστε να μην μου χαλασει καθόλου το σήμα της προενύσχησης , με αυτό το τρόπο ρυθμιζω το τελικό του pevay , της ρυθμισεις του amp επίσεις δεν καταργείτε το reverb του peavey και συνήθως εχω το pre του ενυσχιτή στο 1 ώστε να βγαίνει ποιο καθαρο το σήμα απο τα πετάλια καμιά γνώμη;;

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και θέλω να παρακάμψω την προενύσχιση(pre) του Peavey 30 classic και αντί αυτής να χρησιμοποιήσω την προενύσχιση απο κάποιο πετάλι απο τα παρακάτω.

 

ΓΙΑΤΙ θες να κανεις τετοιο ΕΓΚΛΗΜΑ  ???

 

ΟΛΑ τα πεταλια που αναφερεις ειναι σχεδιασμενα να δουλευουν ΜΠΡΟΣΤΑ απο τον προενισχυτη του ενισχυτη κιθαρας....

 

Αξίζει να παρακάμψω το λαμπάτο Pre του peavey και να ορίσω σαν προενύσχιση κάποιο καλό πετάλι κατα την γνώμη σας?  

 

φυσικα και ΟΧΙ

 

και θέλω να συνδέσω το crybabe στο fx loop ωστε να μην μου χαλασει καθόλου το σήμα της προενύσχησης

 

θα εισαι ο πρωτος ανθρωπος στην ιστορια της κιθαρας που το εκανε αυτο,θα καταλαβεις ΓΙΑΤΙ μολις ακουσεις το ηχητικο αποτελεσμα....

 

Την πιθανοτητα απλα να ΚΛΕΙΝΕΙΣ το wah αν δεν θες να ακουγεται την εχεις σκεφτει?  ;D

 

Για να τελειωνουμε...ο ΜΟΝΟΣ τροπος να εχεις ηχο της προκοπης ειναι ο εξης:

 

guitar>wah>BD>EQ>pv classic IN PV CLASSIC SEND>LOOPER IN-LOPPER OUT>PV CLASSIC RETURN

 

Eτσι θα μπορεις να εχεις και δυο βρωμικους ηχους,του BD & του βρωμικου καναλιου του ενισχυτη σου.

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί θέλεις να παρακάμψεις την προενίσχυση του ενισχυτή σου?????

Για να το κάνεις αυτό θα χρειαστείς κάτι τέτοιο π.χ. http://amtelectronics.com/products/legend-amps-ii-2-channel-jfet/amt-electronics-d2-la2-guitar-preamp-distortion-pedal/  στο Fx loop του ενισχυτή σου. (Υπόψην θα αλλάξεις τελείως τον χαρακτήρα του)

 

Για την συνδεσμολογία πάντως θα σου πρότεινα το εξής . Crybabe wah > Boss blues driver2 > input του peavey και στο fx loop συνδέεις Boss Ge7 eq > Boss Rc 30 και εισαι αρχοντόπουλο. Τώρα αν δεν θες να γραφεί το wah στο Looper (περίεργο πάντως)απλά δεν το γραφείς!

 

Όσο γι’ αυτό  β) Για να παίξουν τα εφέ του rc 30 πρέπει να στείλω σε fx loop και πώς ?

 

http://www.harmonycentral.com/forum/forum/guitar/acapella-28/1526099-

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απλά πειρατιζόμουνα πολύ θέλει; Μια ζωή ακουστικά όργανα έπαιζα unplug και μονο καρφί στο ρευμα αντε με ενα bd2 , άντε και λίγο πιάσαμε την κουβέντα με τον πωλητή οτι μπορεί να το χρησιμοποιήσω και σαν προενυσχιση μεσω του fx loop , ε΄λιγο είδα και αυτήν την εικόνα  , και διάβασα κάπου στο φόρουμ οτι στο fx loop μπαινουν μόνο τα εφφε που έχουν να κανουν με τον χρόνο και ντε και καλά νόμιζα οτι το wah θα ηταν ποιο σωστό να μπεί  στις fx και αυτό τον καιρό ψάχνω και μια καλή προενισχυση μαζι με μαγνήτη για μπουζούκι και έγινε του προενισχυτή..  ;D σύμφωνα με την συνταγή του κυρίου superfunk τώρα κελαηδάει! Να στε καλά ρε παιδιά με βγάλατε απο μεγάλο βάσσανο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Φίλε Πάνο είχα την zoom g2u1 πεταλιερα και κανα χρόνο που την κράτησα δεν έβγαλα ούτε τι 1/3 των ήχων που έχει πάνω. Την πούλησα τζάμπα 50 ευρώ....προσωπικη γνώμη τον Fender σου άλλαξε και πάρε ένα μικρό Λαμπάτο και πάρε και κανένα πεταλακι ...σιγά σιγά  εγώ πχ μετά τον Λαμπάτο αγόρασα κάποια Joyo πετάλια που είναι πολύ αξιόπιστα . Αντί να δώσεις 300 ευρώ για πεταλιερα δωσε 200 και πάρε λαμπατο μικρό 5 βατ μεταχειρισμένο και τα υπόλοιπα πετάλια πχ Joyo από 35 έως 45 ευρώ Καινούργια η boss μεταχειρισμενα από τις αγγελίες του νοιζ Αν πάρεις πεταλιερα ακόμα και την m-80 να πάρεις στο σπίτι σου που εκεί εξάσκησε θα πρέπει να παίζεις με ακουστικά αφού με τον fender δεν ..ταιριάζουν.Αυτόν είχα και εγώ και μάλιστα τον 40 v2 με 12αρη ηχείο και ακούγονταν μάπα χάλια....(ο ενισχυτής ήταν μια χαρά μόνος του το ίδιο και η zoom στην κάρτα ήχου και στα μόνιτορ ηχεία) Αντίθετα με τον Λαμπάτο...κελαηδούσε η zoom.  Υ.Γ.  Με την πεταλιερα είχα γίνει τεμπέλης έβρισκα έτοιμες ρυθμίσεις στο νετ ...ενω με τα πετάλια τους βρίσκω μόνος... Φιλικά καλές αγορές.

i love my stratogibsontele

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου