Προς το περιεχόμενο

Αγορά stage piano/midi keyboard για μαθητευόμενο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά. Εχει λιγο καιρό που ξεκίνησα ιδιέτερα πιάνου και ψαχνω αγορά ενος stage piano η midi keyboard.

 

Εχω ενα m audio axiom 49 mid-weight που μεχρι τωρα μαθαίνω με αυτό αλλα θα ηθελα καποιο 88άρι η 76άρι για να μάθω σωστά και να έχω μεγαλύτερη έκταση.

 

Η ερώτηση μου ειναι, ενα 88αρι midi keyboard (το alesis q88 πχ που κοστίζει 160€ ή το m audio keystation 88 mk2 που κοστίζει 199€) θα μου κάνουν δουλειά με τα ημι-βαρυκεντρισμένα πλήκτρα ή θα χρειαστώ όπως και να εχει 88άρι βαρυκεντρισμένο?

 

Επίσης βρήκα μεταχειρισμένο ενα stage piano yamaha np 30 (απο οτι εψαξα ειναι το προηγουμενο μοντελο απο το np 31 που υπαρχει τωρα στην αγορά και κοστίζει 315€) βαρυκεντρισμένο 76άρι και το δίνει 200€, αξίζει λέτε πιο πολυ κατι τέτοιο η καλύτερα καινούριο καποιο απο τα 2 παραπάνω που θα εχουν μια οκτάβα παραπάνω αλλα είναι ημι-βαρυκεντρισμένα?

 

Να σημειώσω οτι δεν εχω σκοπό να γίνω πιανίστας, απλα θελω να μαθω να παιζω μεχρι ενα αξιοπρεπές σημείο μελωδίες που σκέφτομαι π.χ. η γενικά οτι μου αρέσει, κανονικά με τα δύο χέρια ωστε να με βοηθήσει στις παραγωγές ηλεκτρονικής (house) μουσικής που γράφω. Ούτε live έχω σκοπό να παίζω κτλπ.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεδομένου του ότι το θέλεις το πλήκτρο για τους συγκεκριμένους λόγους που λές, θα πρότεινα να πάρεις κάποιο 88άρι ημι-βαρυκεντρισμένο. Το βαρυκεντρισμένο είναι ακόμα απολαυστικότερο αλλά και δυσκολότερο να το "κατακτήσεις" στο παίξιμο, αν όμως δεν θέλεις να γίνεις πιανίστας, μείνε στο ημιβαρυκεντρισμένο. Στη θέση σου θα τσιμπούσα το alesis q88 για οικονομικούς κυρίως λόγους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Καλησπέρα.

Είμαι και γω μαθητευομενος και ψάχνω για ηλεκτρικό/stage πιάνο.

Μετά από ψάξιμο είμαι ανάμεσα στα

Kawai ES-100 και Yamaha P-115.

Ποιο μου προτείνετε;

Τα τσέκαρα και τα δύο και οφείλω να πω πως στα πλήκτρα τουλάχιστον δεν είχα παράπονο

από κανένα από τα δύο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα τσέκαρα και τα δύο και οφείλω να πω πως στα πλήκτρα τουλάχιστον δεν είχα παράπονο

από κανένα από τα δύο.

Αφου σου αρεσει η αισθηση του πληκτρολογιου και στα δυο, αγοραζεις αυτο που ακουγεται καλυτερα στ'αυτια σου. Αν και τα δυο σου ακουγονται πανω κατω το ιδιο καλα και παλι δεν μπορεις να αποφασισεις, θα σου προτεινα να αγορασεις το Kawai επειδη διαθετει MIDI IN/OUT, κατι που δυστυχως (και περιεργως) δεν διαθετει το Yamaha.

 

Το Yamaha εχει μεν USB που μπορει να στειλει και να δεχτει MIDI σημα απο ενα PC, αλλα οι κλασσικες MIDI IN/OUT του Kawai θα σου επιτρεψουν να συνδεθεις και να παιξεις με το 99% των πληκτροφορων/synths που υπαρχει στην αγορα, καθως και με την πλειοψηφια των synths που κατασκευαστηκαν απο το 1983-84 ως σημερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου