Προς το περιεχόμενο

Ποια απο τις 3 επιλογες προτεινετε;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κύριοι σας χαιρετώ και πάλι , μετά απο πολύ καιρό έφτασε η ώρα για αγορά πλήκτρου και θέλω τα φώτα σας.Μετά απο σκέψη πιστέυω οτι έχω τρεις επιλογές για τις οποίες θα ήθελα την γνώμη σας. Καταρχάς να σας πω οτι έχω ένα korg pa50, αρκετά φτιαγμένο τόσο απο ρυθμούς όσο και απο ήχους αν και γενικά στους ήχους το όργανο υστερεί.

Θα ήθελα να παίζω κατά βάση και κύριο λόγο ελληνικά (όλη την γκάμα) απο ρεμπέτικα μέχρι παραδοσιακά- πανηγύρι κλπ.κατά δεύτερο λόγο θα το ήθελα για ροκιες και γενικά για να γράφω και δικες μου ιδέες.Στο σπιτι υπάρχει pc για να κάνω εγγραφες αλλα για τα live  το pa 50  κακα τα ψεματα δεν με καλύπτει σε κανένα είδος σοβαρά!!!.Τέλος να πω οτι μελλοντικά θα ήθελα να υπάρχει και η δυνατότητα αν παίξω με άλλους μουσικός σε ορχήστρα να μπορώ να σταθώ.Με όλα τα παραπάνω σαν δεδομένα έχω καταλήξει σε τρεις επιλογές

1) Αγοράζω το pa3x pro ,φοράω πάνω το σετ του Αντώνη του μαέστρου και καθαρίζω , πολύ καλή επιλογή αλλα ακριβή αν σκεφτεί κανεις οτι μόνο το όργανο αυτή την στιγμή έχει 3400.!!!Για κάποιον που ίσως δεν γνωρίζει τον Αντώνη μπορεί να δει το παρακάτω link: Pastyles.com

2) Αγοράζω το Yamaha tyros 3 η 4 μεταχειρισμένο και ασχολούμαι μόνος μου με κατασκευή ήχων απο βιβλιοθήκες ήχων που υπάρχουν( δεν έχω ιδέα απο sampling αλλα έχω θεληση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

...μελλοντικά θα ήθελα να υπάρχει και η δυνατότητα αν παίξω με άλλους μουσικός σε ορχήστρα να μπορώ να σταθώ.

Άλλο κεφάλαιο. Εδώ μάλλον δεν θες arranger.

 


 

Σχετικά με τα arranger:

Και οι τρείς επιλογές είναι καλές, υπάρχουν βέβαια και άλλες.

 

Εξαρτάται βέβαια πόσα θες να διαθέσεις συνολικά και κατά πόσο μπορείς να ασχοληθείς ο ίδιος με προγραμματισμό γενικότερα.

 

Σημείωση, δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις καινούργιο Pa3x την στιγμή που σε αυτά τα χρήματα αγοράζεις καινούργιο το νεότερο και σαφώς καλύτερο Pa4x.

 

Μεταχειρισμένο το Pa3x (76πλήκτρα) μπορείς να το βρείς σήμερα από 2500 και κάτω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το pa50 το χρησιμοποιούν αρκετοί σε live έχει αρκετά καλά πράγματα απλά είναι το μικρότερο της σειράς δεν είναι κακό όργανο.

 

Η πρόταση η δική μου είναι να μην ασχοληθείς καθόλου με pc παρά μόνο αν θες ηχογράφηση. Μπορείς να βγάλεις καλό αποτέλεσμα με vst αλλά δεν βολεύει για live, μετακινήσεις κτλ. Η επέκταση sampler στο pa3 έχει πολλές δυνατότητες να επεξεργαστείς και να φορτώσεις ήχους στο μέλλον από pc αν θελήσεις.

 

Το tyros μπροστά στο pa3 ακούγεται πιο ψεύτικο, το pa3 έχει πιο ρεαλιστικά ντραμς ρυθμούς και ήχους η dnc μηχανή του πολύ δυνατή.

 

Το pa3 μπορείς να το βρεις μεταχειρισμένο δεν χρειάζεται να δώσεις 3,400 με 2 χήνες το παίρνεις (το 61). Επίσης εκτός το σετ του Αντώνη υπάρχουν και αυτά του musicorama & studio R πιο οικονομικά. Υπάρχουν και εργοστασιακά styles πολύ καλά για ποπ-ροκ ρεπερτόριο το στικάκι χρειάζεται κυρίως στο λαικό.

 

Βέβαια μιλάμε για ένα αξιοσέβαστο ποσό από 3,000e που είναι πολλά σε καιρούς κρίσης (όργανο+στικάκι_επέκταση ram 256) αλλά εάν ασχολείσαι επαγγελματικά αξίζει να τα δώσεις.

 

Το να παίξεις με άλλους μουσικούς δεν σε προβληματίζει, μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις το pa3 σαν synth μόνο με ήχους (+ combi ακόμη με τα sts) και να συμπληρώσεις και από πάνω πχ βοηθητικά ένα Triton TR, ή κάποιο Fantom X ή ότι άλλο θες εσύ.

 

Αν δουλεύεις αρκετά έξω μόνος σου σε δουλειές και σου βγαίνουν συνέχεια η λύση είναι η κουρτίνα Νο 1.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Το tyros μπροστά στο pa3 ακούγεται πιο ψεύτικο, το pa3 έχει πιο ρεαλιστικά ντραμς ρυθμούς και ήχους η dnc μηχανή του πολύ δυνατή.

Να ξέρουμε τι λέμε.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γνώμη μου...:

 

Ξέχνα να προγραμματίσεις μόνος σου ήχους ή άλλα πράγματα... δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά συμβουλή μου είναι να μην το επιχειρήσεις. Αυτοί που το κάνουν τρώνε άπειρες ώρες για να βγεί το άριστο αποτέλεσμα, το οποίο είναι και θέμα όχι μόνο των ωρών που προανέφερα, αλλά και επαγγελματικών γνώσεων.

 

Επίσης, ξέχνα και τη λύση του PC, απλά δεν κάνει για live, για δουλειά στο studio είναι οκ...

 

Άρα ερχόμαστε στα hardware keyboards που προανέφερες...

Θα πω ότι το Yamaha Tyros 4 ή 5 είναι ένα εξαιρετικό όργανο με φανταστικούς ήχους φυσικών οργάνων και πολύ καλή δυνατότητας εκτέλεσης μέσω της δυνατότητας mega-voice technology με articulations, trills κ.α. Σχεδόν νομίζεις ότι έχει τεχνητή νοημοσύνη, τόσο καλό είναι... Όμως για να είμαι ειλικρινής, ενώ θεωρητικά μπορεί να σταθεί σε ethnic ρεπρετόριο, δεν έχει καθιερωθεί εκεί.

Αντίθετα η σειρά της Korg έχει μεγάλη παράδοση στο ethnic ρεπρετόριο, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει και τα άλλα πράγματα καλά, όπως μπορείς να δεις σχεδόν παντού στο Youtube...

 

Άρα, για μένα, πάς για τη σειρά της Korg PA, με την οποία μπορείς να κάνεις ethnic μουσική, αλλά να σταθείς και σε οποιοδήποτε άλλο μουσικό είδος ή ορχήστρα ή σύνθεση, ή...ή! τα πάντα όλα δηλαδή! τώρα όσο για τη τιμή, πάρε το καλύτερο, είναι μια επένδυση για το μέλλον.

 

σημείωση: μπορεί να μην χρειάζεται να πας πολύ μακρυά, χωρίς διάθεση διαφήμισης, κοίτα εδώ στο site του Noiz στις αγγελίες, μπορεί ήδη να υπάρχει αυτό που θες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου