Προς το περιεχόμενο

εχω καλο αυτι?

iasonas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 153
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Οσο περισσοτερο παιζεις βεβαια το αυτι σου συνηθιζει και μαθαινεις να αναγνωριζεις ευκολοτερα τα διαστηματα μιας συγκεκριμενης κλιμακας...

μονο παιζοντας δεν κανεις τιποτα..θελει και αλλη εξασκηση κατα την ταπεινη μου γνωμη...

Παράθεση:

επισης αν καποιος σου παιζει μια νοτα με την κιθαρα' date='το πιανο κτλ..πρεπει να μπορεις αμεσως να την αναγνωριζεις...

αυτο σιγουρα δεν ισχυει, οι περισσοτεροι μουσικοι δεν μπορουν να το κανουν αυτο

οκ! :lol:

τελικα τι ειναι σωστο να εξασκησε η να παιζεις κομματια και με τον καιρο θα ερθει μονο του?εμπερδευτηκα :?

Koιτα Ιασωνα εχεις μπερδευτει λιγακι.

Ας τα ξεκαθαρισουμε λοιπον τα πραγματα.

Η γνωση ΘΕΩΡΙΑΣ της μουσικης ΔΕΝ ειναι απαραιτητη για να μεγαλουργησεις στη μουσικη .Ο Ζαμπετας,ο James Brown,o Buddy Rich,o Louis Armstrong,o Βαμβακαρης και χιλιαδες αλλοι γιγαντες του πενταγραμμου δεν ξερανε ουτε μια νοτα να διαβασουν & το μονο διαστημα που τους ητανε γνωστο ηταν αυτο της τηλεοπτικης σειρας "Χαμενοι στο διαστημα" :lol: :lol: :lol: :lol:

Το να γνωριζεις ομως ολιγη (η και πολλη ) θεωρια η να εχεις "πιστοποιητικο" ΔΕΝ ειναι κακο (δεν σου εξασφαλιζει ομως σιγουρα ουτε το μουσικο ταλεντο ουτε καποιες προοπτικες στη μουσικη & ουτε βεβαια μπορει να σε κανει καλο συνθετη )

Προσωπικα αν και εχω σπουδασει μουσικη & θεωρια εχω δει ΠΟΛΥ κοσμο να αναλωνεται και να καταστρεφεται μουσικα επειδη κολλαει μονο σε αυτη (τη θεωρια)

Χρησιμοποιησε την σαν ενα ακομα ¨οπλο" στο μουσικο σου οπλοστασιο & τιποτα παραπανω.....

Επισης μη ξεχνας οτι για να μαθεις θεωρια θα αναγκαστεις εκ των πραγματων να πας σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ωδειο (την γνωμη μου για τα ελληνικα ωδεια δεν την λεω γιατι ουτε η ανατροφη μου,ουτε τα γαλλικα μου,ουτε το μπαλετο μου ,ουτε το πιανο μου ,μου επιτρεπουν να κατεβαζω καντηλια πρωΪνιατικα :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισης μη ξεχνας οτι για να μαθεις θεωρια θα αναγκαστεις εκ των πραγματων να πας σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ωδειο (την γνωμη μου για τα ελληνικα ωδεια δεν την λεω γιατι ουτε η ανατροφη μου' date='ουτε τα γαλλικα μου,ουτε το [b']μπαλετο[/b] μου ,ουτε το πιανο μου ,μου επιτρεπουν να κατεβαζω καντηλια πρωΪνιατικα :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Tώρα εξηγούνται όλα... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

και κατι αλλο που θυμηθηκα και νοιζω οτι ειναι πολυ χρησιμο. εστειλε το -υπ.ε.π.θ- στα μουσικα σχολεια ενα εκπαιδευτικο cd-rom το οποιο περιεχει ιστορια της μουσικης με απλα και κατανοητα λογια , τις βιογραφιες των σημαντικοτερων κλασσικων συνθετων με φωτογραφιες και μικρα αρχεια ηχου με δειγματα για τον καθενα...οπως επισης και τυχαιες ερωτησεις πολλαπλης επιλογης σχετικα με την υλη αυτη..

...αλλα ΚΑΙ ακουστικες ασκησεις (ρυθμικες και μελωδικες) με συγχορδιες -διαστηματα με αλλοιωσεις η χωρις / εντος μιας η περισσοτερων οκταβων/ σε μια μονο τονικοτητα η σε τυχαιες τονικοτητες / κλπ, με επιλογη βαθμου δυσκολιας απο το 1 - 10.

το cd-rom λεγεται "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ" και το βρηκα σε ανυποπτο χρονο σε μεγααααλο καταστημα στην σολωνος (ονοματα δεν λεμε) πολυ προτου το στειλει το υπουργειο στα σχολεια.

εν ολιγοις περιεχει το τμημα εξασκησης του band in a box ,πολυ πιο εξελιγμενο ομως....

ελπιζω να σε βοηθησα :wink:

Mesa/Boogie & Strato

παντως με ψιλοενδιαφερει η κλασσικη απο την αποψη οτι ισως μπορεσω να δωσω εξετασεις στο μελλον και να παρω πιστοποιητικο...

Αυτό είναι άλλο ζήτημα μιάς καί τα σύγχρονα όργανα δεν είναι ακόμα αναγνωρισμένα από το Υπυργείο Πολιτισμού, εκτός από το σαξόφωνο πού αναγνωρίστηκε πρόπερσι, αν δεν κάνω λάθος

Αν σ'ενδιαφέρει αυτό τότε προχώρα.

Η γνωση ΘΕΩΡΙΑΣ της μουσικης ΔΕΝ ειναι απαραιτητη για να μεγαλουργησεις στη μουσικη .Ο Ζαμπετας' date='ο James Brown,o Buddy Rich,o Louis Armstrong,o Βαμβακαρης και χιλιαδες αλλοι γιγαντες του πενταγραμμου δεν ξερανε ουτε μια νοτα να διαβασουν & το μονο διαστημα που τους ητανε γνωστο ηταν αυτο της τηλεοπτικης σειρας "Χαμενοι στο διαστημα" :lol: :lol: :lol: :lol: [/quote']

πιστευεις οτι ο ιασωνας και ο καθε ιασωνας ειναι ενας απο ..αυτους δηλαδη και δεν θα χρειαστει την θεωρια σαν..βοηθημα;

ισως ειναι βολικο επειχηρημα για εσενα αυτο αλλα οχι για οσους δεν βαριουνται να μελετησουν...

Το να γνωριζεις ομως ολιγη (η και πολλη ) θεωρια η να εχεις "πιστοποιητικο" ΔΕΝ ειναι κακο (δεν σου εξασφαλιζει ομως σιγουρα ουτε το μουσικο ταλεντο ουτε καποιες προοπτικες στη μουσικη & ουτε βεβαια μπορει να σε κανει καλο συνθετη )Χρησιμοποιησε την σαν ενα ακομα ¨οπλο" στο μουσικο σου οπλοστασιο & τιποτα παραπανω....

εννοειται..κανεις δεν ειπε το αντιθετο... :wink:

Επισης μη ξεχνας οτι για να μαθεις θεωρια θα αναγκαστεις εκ των πραγματων να πας σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ωδειο

μονο σε ωδεια;;τα ιδιαιτερα ..No?καταργηθηκαν :lol:

Μωρε το προβλημα ειναι οτι και αυτοι που κανουν ιδιαιτερα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ωδειο θα εχουν τελειωσει... :roll:

μακαρι να υπαρχουν και καποιες εξαιρεσεις,παντως οι περισσοτεροι "δασκαλοι" μουσικης στην Ελλαδα περισσοτερο σαν "ευνουχιστες δημιουργικοτητας" συμπεριφερονται παρα σαν δασκαλοι ... (και στο λεει καποιος που εχει και πτυχιο θεωριας και αρμονιας και εχει τελειωσει και κλασσικες σπουδες στο εθνικο μας μπορντελο..(εεε,ωδειο ηθελα να πω..... )

Ειπαμε αν θελει να μαθει θεωρια και "μουσικη" να μαθει το παιδι,ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ δεν ειναι....(μη παραπληροφορουμε δηλ. τον κοσμο,αυτο εννοω...)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Ειπαμε αν θελει να μαθει θεωρια και "μουσικη" να μαθει το παιδι' date='ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ δεν ειναι....(μη παραπληροφορουμε δηλ. τον κοσμο,αυτο εννοω...)[/quote']

Για άτομα σαν εμένα, εσένα και το παιδί, που ΔΕΝ είμαστε προικισμένοι απο τη φύση όπως ο Ζαμπέτας ο James Brown ο Louis Armstrong, η Θεωρία και η εκπαίδευση γενικότερα είναι Α-Π-Α-Ρ-Α-Ι-Τ-Η-Τ-Η.

Δεν γινεται διαφορετικά. Μόνο έτσι θα καλυφτεί σε κάποιο βαθμό το χάσμα που μας χωρίζει απο αυτούς τους μουσικούς φαινόμενα. Ταλέντο+σπουδές είναι το κλειδί για βελτίωση! Μην παραπληροφορούμε τον κόσμο! 8)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου