Προς το περιεχόμενο

Θορυβος σε ηχογραφηση τυμπανων


stefanoz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπρα και χρονια πολλα. Γραφψ τυμπανα ερασιτεχνικα και προχθες που εγραψα περασε στην μποτα ενας μυστηριος θορυβος που δεν μπορουσαμε να καταλαβουμε απο που προερχεται. Για να καταλαβετε περιπου τι εννοω, ειναι σαν καποιο αντικειμενο (ετσι πως το κοβω εγω πρεπει να ειναι το μικροφωνο) να συντονιζεται με τη μποτα και να κάνει θορυβο. Θελω να ρωτησω: αυτο γινεται να εξαληφει απο μεσα? Οταν λεω να εξαληφθει εννοω να φυγει οχι απλα να ελαχιστοποιηθει... αν γινεται φυσικά. Του στυλ να πεις στο πρόγραμμα "αυτο τον ηχο με αυτη την κυμματομορφη σβηστην απο την ηχογραφηση". Ξερωα κουγεται κουλο αυτο αλλα λεω μηπως...

  Για να διευκολυνω: υπάρχουν 8 καναλια στην ηχογραφηση. Ταμπουρο, τομ αριστ. τομ δεξι, βαθυ, μποτα, δυο overhead και ενα Room που πιάνει ολο το χωρο. O θορυβος προερχεται σιγουρα απο τη μποτα. Καθε καναλι ειναι γραμμενο σε wav.

 

Ευχαριστω πολυ και χρονια πολλα και πάλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν καταλαβα καλα εγραψες κατι που τριζει στην μποτα,κατι που προφανως δεν προσεξες την ωρα που επαιρνες σημα.

Συμβαινει πολλες φορες,να τριζει ή να χτυπαει κατι στο πεταλι,ή καποια αλλο μεταλλικο μερος που δεν ειναι καλα σφιγμενο κλπ κλπ

Αφου το εγραψες και προφανως δεν το εχεις καπου μονο του (χωρις τον ηχο της μποτας) ωστε καποι προγραμμα αποθορυβοποιησης να το αναγνωρισει μεσω της λειτουγριας learn σαν θορυβο και να στο αφαιρεσει στη συνεχεια,το καλυτερο που εχεις να κανεις (κατ εμε) ειναι με καποιο προγραμμα σαν το drumagog να χρησιμοποιησεις τα υπαρχοντα χτυπηματα και τις δυναμικες της μποτας ωστε να κανεις replacement τον ηχο της με καποιο sample της επιλογης σου (ακομη και την ιδιας της μποτας σου καθαρογραμμενης αυτη τη φορα).

 

Ελπιζω να βοηθησα,καλη χρονια σε σενα και σε ολους!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβως αυτο εγινε. Εχεις καταλάβει ακριβως τι εννοω. Το θέμα ειναι οτι αυτος ο θορυβος εμφανιζεται αναμεσα απο δυο χτυπήματα. Δλδ: του πα,  του (θορυβος) του πα. Μονίμως εκει....!!    Οπότε στην θεση που βρίσκεται ο θορυβος, ακομη και να αλλαξω το "του" με sample αυτο υποθετω οτι μεινει...  Γι'αυτο η αρχική μου ερώτηση ήταν μηπως φευγει. Για να ειμαι ειλικρηνης δεν κατεχω καθολου απο ηχοληψια κλπ. Αλλα φαντάζομαι οτι υπάρχει σε κάποιο software μια επιλογη που να λεει "τον ηχο που εμφανιζεται στα συγκεκριμενα db (η δεν ξέρω πως αλλιως - φασμα?  :-P ) διωξτον". 

 

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραια,τοτε το κακο ειναι μικρο.

Μαλλον ο θορυβος ειναι απο την επαναφορα του πεταλιου.

Εφοσον ειναι αναμεσα απο τα χτυπηματα σου,ρυθμιζοντας προσεκτικα ενα gate θα τον ξεφορτωθεις και δεν θα χρειαστει να αλλαξεις τιποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ετσι ειπε και ο ηχοληπτης. Οτι ειναι απο το πεταλι αλλα δεν μου φαινεται για κατι τετοιο. Ακουγεται σαν μια μικρη "μπουρμπουληθρα". Κατ'εμε κατι συντονιζει με το χτυπο της μποτας αλλα anyway.

 

Οπότε gate μονο στο καναλι της μποτας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβως.

 

(φυσικα μπορεις να χρησιμοποιησεις και σε αλλα καναλια που θελεις να καθαρισεις απο ενδιαμεσους ηχους,πχ τομς)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου