Προς το περιεχόμενο

Tc Electronics Reverb 4000 ή Lexicon PCM 96???


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους! Αναρτώ την απορία μου εδώ για να μου δώσετε τα φώτα σας οι Εφεδάκηδες και οι Reverbάκηδες μιας κι εγώ δεν το κατέχω και τόοοοοοσο με τα εφέ.

Στήνω ήχο σε μαγαζιά και "πανηγύρια" κυρίως για λαΪκά,δημοτικά και κρητικά.Έχω μια Allen & heath zed 16fx την οποία και λατρεύω!2 15άρα Electrovoice EKX 15P (Κι αυτά τα λατρεύω!) και 2 12άρια zlx 12p!

Το reverb της κονσόλας μου εμένα προσωπικά μου αρέσει για το ακουστικό έντεχνο αλλά για δημοτικά και για φωνητικά σε νησιοτικοδημοτικό δεν με ενθουσιάζουνε.Είπα λοιπόν να επενδύσω σε μια φετούλα εφέ. Budget στο 1000-1200 Euro.

Είμαι ανάμεσα στο TC Electronics Reverb 4000 (1150 ευρώ καινούριο) και στο Lexicon PCM 96 (το οποίο το βρήκα απ έξω Αγγλία 1050 ευρώ)

Και για τα 2 διαβάζω άααριστα λόγια απλώς δεν ξέρω αν για τα εντεχνοδημοτικοκρητικολαϊκά :P θα είναι εντάξει. Το tc λένε ότι είναι πιο φυσικό στα reverb του και πιο καθαρό ενώ το Lexicon έχει 2 μηχανές για τα εφέ (ούτε που καταλαβαίνω τι μπορεί να σημαίνει αυτό...Φαντάζομαι ότι μπορείς να βάλεις 2 εφέ ταυτόχρονα ή να αλλάξει απ το ένα στο άλλο χωρίς να έχεις lag)

Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος κάποιο από τα 2 αυτά εφέ? Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση σε αυτά τα χρήματα?

Να διευκρινήσω πως η χρήση του θα είναι κατά κύριο λόγο για live και όχι τοόσο για studio.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στήνω ήχο σε μαγαζιά και "πανηγύρια" κυρίως για λαΪκά,δημοτικά και κρητικά....Είπα λοιπόν να επενδύσω σε μια φετούλα εφέ. Budget στο 1000-1200 Euro....

Ειναι αυτο που λενε "παω στην ταβερνα του Μανωλη (25 ατομα χωρητικοτητα) να παιξω Τερλεγκα με το Korg New Kronos 88". :P

Εγω αν ημουν στην θεση σου και δεν ειχα ενα δεντρο που φυτρωνουν λεφτα, θα αφηνα απ'εξω τις "φετες του 1000ρικου+ και θα αγοραζα ενα ωραιοτατο Lexicon MX300 ή ΜΧ400 (και τα δυο κατω απο €400) και θα εκανα την δουλεια μου αψογα.

Γνωμη μου ειναι να μη χαλασεις τα ωραια σου λεφτα για τοσο ακριβα εφφε, η δουλεια που θελεις γινεται και απο τα εφφε της κονσολας που ηδη εχεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι πως τα άτομα κυμαίνονται από 150 έως 600.Δεν το έγραψα πριν ,κακώς. Πάντως όντως λογικά θα πρέπει να κάνω δουλειά με ένα Mx 300 χωρίς να χρειάζομαι ένα τόσο ακριβό εφέ. σε ευχαριστώ Waterfall K για την απάντηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είτε 25 είτε 325...δεν αξίζει να δώσεις αυτά τα χρήματα για reverb τέτοιας εκδήλωσης.

Ο προηγούμενος μίλησε σοφά, πλην ...σταράτα.

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικά για να εκμεταλευτείς πλήρως την ποιότητα του εφέ τέτοιου βελινεκούς τιμής (1000+ ευρώ) θές από κάτω 2000 + άτομα απ ότι καταλαβαίνω ε? Και λογικά διαφορετικά ηχεία (Line Array κτλπ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν είναι θέμα αριθμού ατόμων.

Προσωπικά θα έλεγα ότι είναι θέμα nuances (ας το πούμε ελληνικά χροιών).

Όχι ότι τα όργανα αυτά δεν έχουν χροιές.

Εχουν και παραέχουν.

Κυρίως όμως θα έλεγα ότι το κοινό (είτε 25 είτε 2025) δεν νοιάζονται γι αυτές.

Πολλές φορές μάλιστα αν το reverb δεν είναι ...σούστα μπορεί να μην γουστάρουν.

Συνεπώς έξω lexicon κλπ.

Αυτά είναι εφέ που προορίζονται για στούντιο και εν συνεχεία για ακροατές που θα ψάξουν να αναγνωρίσουν με τα εκπαιδευμένα αυτιά τους αν το εφέ είναι hall ή plate ή ο,τιδήποτε άλλο.

 

Αν έφτιαχνες ενα demo με τη μπάντα αυτή και είχες σκοπό να τη στείλεις στον Eicher θα σου έλεγα με 1000 να δώσεις τα 1000.

Αλλά δεν νομίζω... ;D

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λογικά θα πρέπει να κάνω δουλειά με ένα Mx 300...

Δεν θα την κανεις απλα, θα την παρακανεις. Τα ΜΧ300/400 ειναι εξαιρετικα και κλασσικα πολυεφφε. Οποιο απ'τα δυο και να διαλεξεις δεν θα το μετανιωσεις.

 

Λογικά για να εκμεταλευτείς πλήρως την ποιότητα του εφέ τέτοιου βελινεκούς τιμής (1000+ ευρώ) θές από κάτω 2000 + άτομα

Το θεμα δεν ειναι ποσοι θα παρακολουθουν τις εκδηλωσεις σου, το θεμα ειναι αν οντως χρειαζεσαι ενα τοσο ακριβο (€2880 στο Thomann) Studio Pro effect. Το να κουβαλας ενα Lexicon PCM96 στα "πανηγυρια" ειναι κριμα, και πρωτιστως για το εφφε το ιδιο. :P Δεν ειναι εκει η θεση του, η θεση του ειναι σε Pro studios. Αραξε στα MX300/400, ειναι εφφε που θα σε καλυψουν πληρως. Προσωπικα πιστευω οτι κι αυτα περιττα ειναι, εγω αν ημουν στην θεση σου θα χρησιμοποιουσα μονο τα εφφε της κονσολας σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου