Προς το περιεχόμενο

Το τέλος των κσυλων όπως τα ξέραμε μέχρι σήμερα...


solidstate

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

@ Πνοή και Νύξη:

 

Νομίζω πως δεν διάβασες το κομμάτι που έκανα quote. Για οργανάκι που ταξιδεύει μαζί σου, δεν έχεις θέμα, ούτε χρειάζεσαι χαρτιά.

 

Σαφώς. Βέβαια υπάρχουν χώρες που το δέχονται και χώρες που δεν το δέχονται το personal effect. Αμερική και ΕΕ βλέπω πως δεν έχουν θέμα.

 

To πρόβλημα εδώ όμως είναι το εξής: Οτιδήποτε μοιάζει με rosewood (ή άλλο από τα εγγεγραμένα είδη) και υποστεί έλεγχο, λόγω του εξαιρετικά δύσκολου οπτικού προσδιορισμού και διαχωρισμού του Brazilian (που είναι άκρως απαγορευμένο, και καταγράφεται στο παράρτημα Ι ) και των υπολοίπων παλισάνδρων (που βρίσκονται στο παράρτημα ΙΙ-πιο χαλαρός έλεγχος), το όργανο μπορεί να κρατηθεί για περεταίρω εξέταση, μέχρις αποδείξεως του εναντίου, ό,τι κι αν αυτό σημαίνει.

Hλιθιούθιερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν τα drugs.

Μέχρι 10 κιλά κόκα θεωρείται για προσωπική χρήση.

Από κει και πάνω είναι εμπορία. ;D ;D ;D ;D

10 κιλά κόκα αντιστοιχεί σε περίπου 1.000.000 ευρώ  ;D
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 κιλά κόκα αντιστοιχεί σε περίπου 1.000.000 ευρώ  ;D

Μα γι' αυτό το είπα, απλά χαρτζιλίκι. :D

Τώρα βέβαια για την τιμή, παίζει ρόλο και ο προμηθευτής.

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρόσφατα έπεσα πάνω σε ένα βιντεάκι που έδειχνε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί ο Carlos Santana και ο τεχνικός του κρατώντας στα χέρια του μια από τις PRS με solid Brazilian rosewood  neck εξηγούσε στον δημοσιογράφο ότι αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο να μεταφέρουν την συγκεκριμένη κιθάρα στην Ευρώπη λόγω CITES καθώς μερικές ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία - Γερμανία κυρίως ) απαγορεύουν την εισαγωγή οποιαδήποτε οργάνου έστω και συνοδευόμενου για προσωπική χρήση.

 

Και συνέχισε εξηγώντας ότι ο Paul reed smith του έφτιαξε μια παρόμοια από East Indian για την ευρωπαϊκή περιοδεία, καθώς ο κίνδυνος να κατασχέσουν ένα τέτοιο όργανο είναι τεράστιος.

 

Συμφωνώ και επαυξάνω με αυτά που ανέφερε ο φίλος πνοή και νύξη. Πέρα από τον χαβαλέ πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που θα αντιμετωπίσουμε όλοι όσοι ταξιδεύουμε η αγοράζουμε  απο εξωτερικό μουσικά όργανα με rosewood.

 

Σαφώς και υπάρχουν πολλά ήδη κσυλειας που μπορεί να κατασκευαστεί μια κιθάρα, αλλά σήμερα είναι το rosewood αύριο όλα τα μαονια (μερικά ήδη βρίσκονται στην συγκεκριμένη λίστα) μεθαύριο τα maple, και στο τέλος τα παιδιά μας η και τα εγγόνια μας ακόμα θα ψάχνουν ξύλινες κιθάρες με το κιάλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου