Προς το περιεχόμενο

line 6 pod hd500x με τι PA για καλυτερο ηχο?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα στην παρεα!

παιζω με αλλα 3 ατομα σε ξενοδοχεια κυριως σε εξωτερκους χωρους μπροστα σε 200-300 ατομα με το line 6 pod hd 500x αλλα εχω την εντυπωση οτι το PA monitor που βγαινω δεν ειναι πολυ καλο.

 

σιγουρα πρεπει να μαθω καλυτερα το pod αλλα επειδη ετυχε να παιξω με ενα αλλο ειδα μεγαλη διαφορα στα μεσαια και στα μπασα(νομιζω ηταν 15ιντσο αυτο αρα λογικο),και αυτο με εκανε να ψαχτω λιγο..

 

εχετε να μου προτεινετε καποιο καλο PA-stage monitor κτλ. που να ειναι σχεδιασμενο πιο πολυ για ηλ.κιθαρες και να ειναι καλο και σε gain ηχους;επισης 12" ή 15"?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Ρε Τάκη δεν μας λες με τι παίζεις τώρα... Πως το χρησιμοποιείς.

Ακους εσύ μόνο ή το κατευθύνεις προς το κοινό επίσης;

 

Πάντως μη πας σε 15". Πέραν του ότι είναι "δύσκολα" τα crossover τους και πιο εύκολα θα βρεις αποτυχημένο 15αρι,  τα μεγάλα γουφερ είναι για μπάσο. Η κιθάρα 10-12".

 

Φυσικά υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ υλοποιήσεων και συνήθως ισχύει το ότι πληρώνεις, παίρνεις.

 

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εάν καταλαβαίνω καλά δεν χρησιμοποιείς ενισχυτή και το πρόβλημα είναι το ηχείο που ακούς εσύ, σωστά;

Εάν είναι έτσι τα πράγματα θα σου πρότεινα να ακούσεις τα dxr10 της Yamaha.

Σε κάθε περίπτωση εάν πάρεις τον εξοπλισμό σου και τον δοκιμάσεις σε ένα μαγαζί με διαφορετικά ηχεία θα μπορέσεις να σχηματίσεις άποψη ,υπάρχουν και μεγάλες οικονομικές αποκλίσεις για να κάνει κανείς συμβιβασμούς.

 

Στην περίπτωση που το ηχείο είναι στο κοινό δεν είμαι ο κατάλληλος να σου απαντήσω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχην συγνώμη για την καθυστερημενη απαντηση αλλα ετρεχα...

 

Τωρα παιζω με τα work pro wpl-1a!

WorkProAudio

 

Ειμαστε τρεις..τραγουδιστης,εγω και πληκτρας ο οποίος εχει τα drums στo synth,μπασογραμμες στο αριστερο του χερι κτλ..

εχω το ενα διπλα μου ισα ισα για να μπορω να με ακουω και κοιτανε προς το κοινό αφου απο αυτα ακουνε και αυτοί..το αλλο ειναι απο την άλλη μερια που ειναι ο πληκτρας!

 

Γιάννη δεν ειχα γραψει με ποια παιζω αφου ηθελα να μαθω με τι pa παιζουν αλλοι κατοχοι του pod hd500x για να ψαχτω με κατι αλλο..

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Οπως πολύ καλά ξέρεις Τάκη απο τον κόσμο των ενισχυτών κιθάρας, υπάρχουν ενισχυτές φτηνοί, ακριβοί και μπουτίκ. Ολοι έχουν τα προτερήματα τους. Το ίδιο ισχύει και με τα συστήματα PA.

 

Οταν χρησιμοποιείς μια πεταλιέρα / προσομοιωτή αυτό που θες απο την ενίσχυση είναι πιστότητα. Στην θέση σου θα ξεκινούσα με κάποιο όνομα εδραιωμένο, όπως Yamaha, JBL, Mackie, Electrovoice, Peavey σε 12" και όχι με κινέζικη OEM κατασκευή. Δεν μπορεί να παίζεις με Germino στα ροκ live σου και να μην προσέχεις τέτοιες "λεπτομέρειες". Οχι πως δεν υπάρχουν καλές τέτοιες προτάσεις αλλά πρέπει να τις ακούσεις πρώτα σε αντιπαράθεση.

 

Για ένα βήμα πιο πέρα και εφόσον ακούς εσύ και ο κόσμος ταυτόχρονα απο το ίδιο ηχείο, ίσως να δοκίμαζα μια ηχοκολώνα απο HK AudioBose ή LD Systems. Εχουν το πλεονέκτημα να μπαίνουν σχεδόν πίσω σου χωρίς μικροφωνισμούς απο μικρόφωνα και έχουν καλύτερη κατευθυντηκότητα. Είναι κάπως ακριβά ακόμα αλλά σίγουρα θα πέσουν μόλις... ωριμάσουν.

imageview.php?offset=150&w=1506&h=731&url=%2Foma%2Fhk%2Fimages%2FDuo2_1383737191.jpg

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην θέση σου θα ξεκινούσα με κάποιο όνομα εδραιωμένο, όπως Yamaha, JBL, Mackie, Electrovoice, Peavey σε 12"

 

Για ένα βήμα πιο πέρα και εφόσον ακούς εσύ και ο κόσμος ταυτόχρονα απο το ίδιο ηχείο, ίσως να δοκίμαζα μια ηχοκολώνα απο HK AudioBose ή LD Systems. Εχουν το πλεονέκτημα να μπαίνουν σχεδόν πίσω σου χωρίς μικροφωνισμούς απο μικρόφωνα και έχουν καλύτερη κατευθυντηκότητα.

imageview.php?offset=150&w=1506&h=731&url=%2Foma%2Fhk%2Fimages%2FDuo2_1383737191.jpg

 

εχεις δικιο γιαννη μαλλον θα κινηθω προς Yamaha, JBL, Electrovoice κτλ..

 

οπως ειπες το καλυτερο που θελω απο τετοια ηχεια ειναι η πιστοτητα αρα αν καταλαβα καλα σε αυτες τις περιπτωσεις δεν πρεπει να ψαχνομαι οπως στα μεγαφωνα των ενισχυτων κιθαρας πχ να ειναι πιο καλα στα μεσαια..

 

για την αλλη λυση που προτεινες δεν ξερω αν θα βολευε κατι τετοιο πισω μας για λογους εντασης..παιζουμε αρκετα δυνατα σε καποια ξενοδοχεια και θα ειναι ενοχλητικο νομιζω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου