Προς το περιεχόμενο

In memoriam-pipityri


pipityri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

Έφταναν, λοιπόν, οι γιορτές-Χριστούγεννα ή γενέθλια ή ξέρω γω τι άλλο-και πάντα υπήρχε κι εκείνη η θεία που, ενώ εσύ λαχταρούσες καμιά ομαδούλα subbuteo ή κανα τηλεκατευθυνόμενο,σου έφερνε πάντα βιβλία. Πάντα προσεχτικά διαλεγμένα, πάντα με αφιέρωση. Και αυτά μαζεύονταν και γέμιζαν ένα ένα τα ράφια. Και σιγά σιγά άρχισες να τα πιάνεις, να τα περιεργάζεσαι και, τελικά να τα διαβάζεις. Και κάπως έτσι άρχισες να ξεστραβώνεσαι.

Εκείνη η θεία, λοιπόν, μόλις κυκλοφόρησε το νέο της βιβλίο. Μιας αυτό είναι αφιερωμένο και στη μνήμη του πατέρα μου, η παρουσίαση του τον επόμενο μήνα έχει γίνει οικογεναική υπόθεση. Η αδελφή μου-ηθοποιός-θα διαβάσει κι εγώ γράφω λίγη μουσική ειδικά για την περίσταση. Το κομμάτι αυτό είναι ένα δείγμα.

 

In memoriam, από τον Δυτικό Άνεμο της Μαριάννας Τυρέα-Χριστοδουλίδη, εκδόσεις Οδός Πανός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Σπύρο,

 

Είναι πολύ όμορφο πράγματι. Φαντάζομαι ότι το Midi θα αλλάξει για την παρουσίαση, σωστά;

 

Νικόλας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Σ΄ευχαριστώ πολύ, Νικόλα.

 

Θα προσπαθήσω να το ηχογραφήσω κανονικά. Αν δεν τα καταφέρω, θα προσπαθήσω να βελτιώσω το midi-αν και 'εχω ψιλοχάσει τη μπάλα. Για παράδειγμα, αυτό το σολ στα τελευταία μέτρα, ενώ είναι γραμμένο σαν μισό παρεστιγμένο, σε κάποια μέτρα κόβεται απότομα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.  Και διάφορα άλλα τέτοια... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eξαίρετο φίλε μου. Δεν θέλω να πω πολλά γιατί τα λέει όλα η  μουσική. Εύγε. Respect.

 

..................................

Ασχετο σχετικό. 

Αυτό το note off που συνέβη και στο βιολί στο άλλο κομμάτι προέρχεται μάλλον από ένα midi message που δεν μπορώ να καταλάβω από τι περνάει αφού γράφεις στο nuendo. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω,

έβλεπα από τον editor μου στο sonar διαστηριότητα στο cc11 που ελέγχει το expression, παρόλο που έσβηνα το envelope, διάβαζε πάλι το "κοψιμο" στις επίμαχες νότες (που την διάβαζε το συγκεκριμένο βιολί)

 

Οσα vst υποθέτω διαβάζουν το expression απο το 11.

Στα άλλα cc που ελέγχουν συνήθως sustain, release, note off κλπ δεν έβλεπα κάτι.

 

Αν γράφεις σε συνδυασμό με κάποιο midi controller που πατάς πιθανώς νότες συμπληρωματικά.

Δεν ξέρω, δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί και εγώ, στην παρτιτούρα δεν υπάρχει πρόβλημα, τα έχεις γράψει σωστά και σαν note midi message είναι σωστό.

 

Δεν ξέρω ρε φίλε και είναι κριμα, μηπως βρείς κάποιον να το δώσεις να βρεί τι φταίει γιατί πραγματικά και σόρυ που το ξαναλέω μου έσπασαν τα νεύρα και άμα το βρεις τελικά να μου το πεις κι εμένα να ξέρω κι εγώ τι δεν καταλαβαίνω. Κρίμα την εξυπνάδα μου και το μπόι μου χαχαχαχαχαχα. ΑΡΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ!!!!!!!!!!!!!

 

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Ρε Κώστα, μιλάμε μούχει σπάσει τα νεύρα. Έκατσα και τα συγκεκριμένα μέτρα τα ξαναέγραψα στο Sonar-και με νότες και στο piano roll. Τίποτα, στα πρώτα 3 μέτρα το σολ κόβεται. Μετά, όχι. Δεν μπορώ να καταλάβω!αααααααρρρρρρργκγκγκγκγγ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου