Προς το περιεχόμενο

Για floyd rose μια απλή ερώτηση!


MOTIFNICK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια πριν 10 χρονια που αλλαξα απο 11αρες σε 9ρες χορδες (ο μάστορας τοτε μου το έκανε που του ζητησα και δεν ηξερα να την σεταρω μονος μου) προσεξα οτι τα ελατήρια του floyd rose (τύπου floyd rose) απο 3 που ηταν ειναι  τωρα 2.

εγω τοσα χρονια που την σεταρω χωρις κανενα προβλημα μονος μου δεν με πειραζε που ειναι 2 (δηλ δεν ειδα καμια δυσκολια για ρυθμισεις)...απλα μηπως πρεπει να εχω 3? το λογικο ειναι πως οι 9ρες χορδες δεν εχουν μεγαλες δυναμεις και ισως χρειάζονται 2 ελατηρια επαναφορας μονο..    ισχυει αυτο? συγνωμη αν φαινομαι χαζος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα ελατήρια χρησιμοποιούνται για να εξισοροπήσουν την τάση των χορδών, δηλαδή οι χορδές έχουν μια τάση πχ 50κιλά οπότε πρέπει αντίστοιχα τα ελατηρια να ασκούν την αντίθετη έλξη 50 κιλών.

 

Ο λόγος που τα 3 στα έκανε 2 είναι γιατί δεν χρειαζόταν το 3ο.

 

Επίσης μπορεί να σου άλλαξε τα ελατήρια σε μια "ισχυρά" δηλαδή να ασκούν μεγαλύτερη τάση έχοντας το ίδιο μήκος με τα παλιά.

 

Τέλος μπορεί να σου βίδωσε τις βίδες που στηρίζονται τα ελατήρια πιο "μέσα" στο σώμα οπότε να μεγάλωσε η τάση των ελατηρίων.

 

Οπότε δεν υπάρχει λόγος να έχεις 3...ελατήρια!  :) :) :)

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω για την απαντηση, τα ελατηρια ηταν καινουρια και διαφορετικα απο αυτα του εργοστασιου οντως...βεβαια πανε 10 χρονια απο τοτε..το κακο ειναι εγω πρεπει να τα βιδωσω απιστευτα μεσα τις βιδες που τα τραβανε για να φερω εις περας το κουρδισμα (παντα βγαζω ολες τις χορδες μαζι και οχι μια-μια ) και ναι επιτελους εμαθα με ευκολια να κανω τετοιο σεταπ στην κιθαρα αυτη... σκεφτηκα το ιδιο...ειναι "9ρες"..ισως δε χρειαζεται 3 ελατηρια...αλλα αν εβαζα 3 ισως ειχα περισοτερο περιθωριο και ευκολια στο θεμα με τις βιδες που σφιγγουν τα ελατηρια?..πραγματικα πρεπει να τις παω πολυ μεσα (και ειναι απαραίτητο για την αλλαγη χορδων να κανω τι  ρυθμιση για να ερθει το κουρδισμα και το υψος γιατι τελος απο εκει τραβας)!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το κακο ειναι εγω πρεπει να τα βιδωσω απιστευτα μεσα τις βιδες που τα τραβανε

 

Βαλε 3 τοτε.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμ, δεν ειμαι σιγουρος αν κατάλαβα καλα.

 

Σε γενικές γραμμές τι έκανα όλα τα χρόνια που είχα κιθάρες με floyd:

Άλλαζα μια - μια τις χορδές και μόνο μια φορά το χρόνο τις εβγαζα όλες για να καθαρίσω την ταστιέρα. Το να τις βγάζεις όλες ταυτόχρονα είναι μεγάλο σοκ για το όλο σύστημα.

 

Επίσης αν κατάλαβα καλά, κάθε φορά που αλλάζεις χορδές βιδώνεις τέρμα τις βίδες για να το σεταρεις ευκολα. Προφανώς αυτό το ειδες κάπου στο youtube. Προσωπικά δεν το έκανα αυτό γιατί αργά ή γρήγορα θα χαλαρώσει το "πιάσιμο" των βιδών και θα χρειαστεί επισκευή. Γενικά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να σετάρεις γρήγορα το floyd.

Σε κάθε περίπτωση μπορείς πάντα να βάλεις ακόμα ένα ελατήριο και να το σεταρεις παλι.

 

Επίσης για την τάση που ασκείται παίζει ρόλο πως έχουν τοποθετηθεί τα ελατήρια πχ < (σε αυτο το σχηματισμό) ή = (δηλαδή παράλληλα). Αν βάλεις τελικά τρίτο ελατήριο προτείνω να τα βάλεις παράλληλα (σαν Ξ δηλαδή) στις θέσεις 1, 3 και 5.

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτό το τέρμα βίδωμα πρώτη φορά το ακούω, και δεν καταλαβαίνω γιατί να το κάνει κανείς.

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ απλα, κανε τα εξης:

 

1. βαλε μια μπαταρια ΑΑ κατω απο τη γεφυρα κατω απο το ελασμα που ακουμπανε οι βιδες. Συνηθως κραταει σχεδον ευθεια την γεφυρα. Αυτο αν εχεις σκοπο (συνηθως) να βγαλεις μονομιας ολες τις χορδες και ετσι να καθαρισεις και την ταστιερα με ειδικο λεμονολαδο (καλο ειναι αραια και που)

(στη φωτο εκει που ειναι αντιστοιχα η κοκκινη γραμμη

 

2. Αν δεν χριεαζεται να εχεις προσβασιμη ολη την ταστιερα ή να την καθαρισεις, τοτε απλα μια χορδη βγαλε, μια χορδη βαλε.

 

Επισης, βαλε 3 ελατηρια. Απλα εχε στο νου σου οτι οι βιδες που μπαινουν στο σωμα να μην ειναι τερματισμενες ουτε πολυ μεσα όυτε πολυ εξω. αρκετα ωστε να κρατανε σταθερα τη γεφυρα

floyd.jpg.5e287cbd969e199b13c8b24a27d9f3f1.jpg

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και βαλε μια μπαταρια 2A κατω απο το floyd ωστε να στο κραταει στην ευθεια  κατα τη διαδικασια αλλαγης χορδων να κανεις τη ζωη σου πιο ευκολη.

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω πολυ παιδια.. δεν ειμαι κιθαριστας και τα tip;s τα χρειαζομουνα απο εσας! και ναι βαζω κατι στο σχημα της μπαταριας για να το κρατησει το floyd, στο τελος αφου βγαλω την μπαταρια ειναι απαραίτητο να κανω το fine-tune απο τις βιδες στα ελατηρια γιατι παντα θελει λιγο τραβηγμα γιατι ολες οι χορδες ταυτοχρονα χανουν (λιγο χαλαρωνω τις βιδες των ελατηριων και ετσι αφηνω περιθωριο να κανω το τελικο finu tune το οποιο δε το κανω απο το Floyd γιατι θα χρειαστει πολυ βιδωμα) προφανος και θα χαλασει το ξυλο απο το σφιξε-ξεσφιξε...αρα θα πρεπει να σταματησω το κολλημα να καθαριζω σχολαστικά τα ταστα κτλ με καθε αλλαγμα χορδων και να κανω την μεθοδο μια-μια χορδή όπως μου λέτε! ειναι το πολυ 2 φορες την βδομαδα  η χρηση της κιθαρας που κανω και την βαζω ακριβες χορδες που αντεχουν και τις ειχα καιρο..οποτε αυτο γινεται 2 με 3 φορες το χρονο(οσο κακο και να ακουγεται  :-[ ) και γιαυτο ειχα το χαζο σκεπτικό να την κανω παντα ρεκτιφιε  :-\  ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και καταλαβα οτι κανω μπουρδες τοσα χρονια!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλα βηματα ειναι:

 

1. Βαλε μια μπαταρια οπως παραπανω.

2. Βγαλε/βαλε ή μια μια τις χορδες, ή ολες μαζι

3. κουρδισε

4. Δες αν θελει σφηξιμο ή χαλαρωμα τα ελατηρια απο πισω για να ερθει σε επιπεδη θεση σε ευθεια η γεφυρα

 

Σημ.: Ποτε μην βιδωνεις τις δυο βιδες (που ειναι στο σωμα και κρατανε το floyd απο πανω) οσο εχεις επανω χορδες και εχουν ταση τα ελατηρια. Το μονο που θα καταφερεις ειναι να φθαρουν τα knife edges στη βαση της γεφυρας και τοτε θα εχεις προβλημα σταθεροτητας

--- Μην κλειδωσεις τα lock στο nut---

5. Κουρδισε.

6. Ξανακουρδισε

7. Τεντωσε μια μια τις χορδες

8. Ξανακουρδισε

9. (o Guthrie Govan για να τεντωσει τις χορδες, απλα τραβαζει πισω με το τρεμολο την γεφυρα. Ξανακουρδιζει, και τραβαει ξανα μεχρι να μην ξεκουρδιζουν και ξανα κτλ

10. κλειδωσε τα lock στο nut.

11. Κανε fine tuning με τις βιδες στη γεφυρα.

 

 

Τελος!

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου