Προς το περιεχόμενο

Maple vs Rosewood. Mini άτυπο test.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

Λοιπον μου ετυχε ένα swap μανικιων σε μια Kramer Baretta. Αλλαγη από maple με maple ταστιερα σε maple με rosewood ταστιερα. Ειπα να διασκεδάσω και λίγο ηχογραφώντας με το κινητό τη μία και την άλλη περίπτωση. Σε καμμία περίπτωση δεν αποτελει συγκριτικό, αν και τα μανικια σε γενικές γραμμές είναι ίδια (ταστα, προφιλ, μεγεθος). Το έκανα απλά επειδή είχα την ευκαιρία κι είπα να το μοιραστώ, έτσι εγκυκλοπαιδικά.

 

Καλή ακρόαση

Μαπλε_1.mp3

Rozwood2.mp3

Hλιθιούθιερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Χορδες ιδιες ναι. Η δικη μου, live αίσθηση στο παιξιμο, δεν μου έδωσε ιδιαιτερη διαφορα. Ούτε πιο σκαστό το maple, ούτε πιο complex το rosewood. Υπήρχε μια αίσθηση διαύγειας(στρογγυλάδα-όχι πρίμα) με τo maple, οπως παρατήρησε ο Spyros. Το rosewood μου έδωσε την αίσθηση πιο έντονου swell και πιο woody/γεμάτο στα χαμηλομεσαία. Το μαπλέ σαν να είχε πιο ομαλές μεταβάσεις από attack, σε swell και τελος σε πληρη ανάπτυξη.  Αλλά όλα αυτά σε βαθμό τόσο αμελητέο, όσες και οι μεταβλητές στο παίξιμο.

 

Για μένα η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο είναι η αμιγώς αισθητική/ αισθητηριακή/ ψυχολογική.

Hλιθιούθιερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου