Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή ποτενσιόμετρου σε Fender Stratocaster


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω μια Fender Stratocaster και θέλω να αλλάξω το ποτενσιόμετρο του volume. Επειδή έχω ήδη αλλάξει μαγνήτες και ζορίστηκα με ένα κολλητήρι Antex 25W με μύτη 3mm να λιώσω την υπάρχουσα κόλληση (ειδικά πάνω στα ποτενσιόμετρα) τι δεν κάνω σωστά ? Χρειάζεται κολλητήρι με περισσότερα watt ? Μήπως μεγαλύτερη μύτη ? ή επειδή το κολλητήρι και η μύτη είναι εικοσαετίας δεν ζεσταίνει ανάλογα ? Πάντως να σημειώσω ότι σε ηλεκτρονικά κυκλώματα με το συγκεκριμένο κολλητήρι δεν έχω τέτοια προβλήματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Ρίξε λίγη extra κόλληση on top off παλιά. Θα διευκολύνει την μετάδοση της θερμοτητας και θα γίνει blend in. Σε διαφορετική περίπτωση κόψε απλά τα καλώδια.

Hλιθιούθιερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το 25άρι δεν πρέπει να έχει θεμα στο να ξεκολλήσει καλώδιο πάνω σε ποτ. Ίσως έχει στο να κολλήσει καλώδιο για γείωση πάνω του επειδή πρέπει να θερμάνει όλη την πλάκα.

Πάντως με 40άρι θα κάνεις καλύτερα αυτή τη δουλειά.

 

Αλλά και το κόψιμο είναι μια καλή λύση. Διότι συνήθως έχουν περασμένα τα καλώδια μέσα στις εγκοπές και θέλει και τράβημα.

Κόψε άνετα. Αρκεί να αφήσεις αρκετό καλώδιο για άνεση

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι στο να κολλήσω τη γείωση πάνω στο pot οπότε με βλέπω να παίρνω ένα 40άρι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου