Προς το περιεχόμενο

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑ!!!Χρεαιζομαι αλλο Synth!!!!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΛΗΚΤΡΑΔΕΣ!!!!!!και οχι μονο...

 

Τον τελευταιο καιρο ψηνομαι να αγορασω ενα νεο synth και γω ο καψερος....!!!

Μετα χαρας δαιβασα ολα τα θεματα που εχουν αναπτυχθει εδω στο forum σχετικα με το πιο συνθ ειναι καλυτερο,συγκρισεις κτλ...

Απο οτι καταλαβα οι περισσοτεροι προτιμουν το Yamaha Motif ES...Αυτο κατα την γνωμη μου ειναι υποκειμενικο και εχει να κανει με τις αναγκες του καθενος και τον τροπο χρησης του εκαστοτε synth.

Εγω χρειαζομαι ενα συνθ του επιπεδου Triton-Motif-Fantom για live χρηση κυριως(το 85%),και η μουσικη που θα παιζω με το οργανο αυτο ειναι παραδοσιακη-δημοτικη-ρομικη-λιγο λαϊκη-σερβικη-βουλγαρικη...Οι ηχοι που χρειαζομαι ειναι παρα πολυ καλα Ακορντεον,φυσικες Γκαιντες,εντυπωσιακα ατμοσφαιρικα,κιθαρες για τεμπα οπως και leads ομως οχι για ηλεκτρονικη μουσικη.τα θελω για τεμπα σαν καπια γεματα sawtooth..(Δεν ξερω αν με καταλαβαινετε..),ηχους βιολιου για σκυλαδικα και με octave αλλα και φυσικο,σαζια και ουτια,φυσικες τρομπετες,τρομπονια και brass bands,φλογερες και φλαουτα,Nay...Απαραιτητη προυποθεση ειναι η υπαρξη sampler.Επισης Επειδη θα προκειται για live χρηση τεραστια σημασια γαι μενα εχει το θεμα της ευκολης χρησης.Με ενδιαφερει αν ειναι το δυνατον με δυο κουμπια να αλλαζει τελειως το performance του οργανου..

Τα synth που εχω σκεφτει ειναι τα

1. TRITON STUDIO

2. TRITON EXTREME

3. MOTIF ES

4. ROLAND FANTOM

5. KURZWEIL (δεν ξερω ποιο νομιζω σ αυτην την κατηγορια ειναι το Κ2661

6. TRITON LE (αλλα μαλλον χλωμο το βλεπω γιατι μου φαινεται αρκετα υποδεεστερο των αλλων

 

Βασικα εγω περισσοτερω κλεινω στα πρωτα δυο(STUDIO,EXTREME) αλλα και στο Kurzweil στην συνεχεια

Τα αλλα δυο (motif,fantom) μου εχουν κινησει την περιεργεια τωρα τελευταια που ειδα στο φορουμ τις συζητησεις και ιδιαιτερα αυτα που λεγατε περι φυσικων απαιχτων ηχων του Motif...

Να ρωτησω και κατι αλλο... Το STUDIO ειναι καλυτερο απο το EXTREME????Εχουν μεγαλη διαφορα???

Παρακαλω βοηθηστε με γιατι ηδη εχω δωσει αρκετα χρηματα για οργανα και θελω και αυτα που θα δωσω να πιασουν και παλι τοπο!!!!

 

Υ.Γ. Το casio cz101 το εχετε ακουσει???Το ακουσα εγω απο τον amza και εχω τρελαθει τι σκατοοργανο ειναι αυτο τι εκφραστικοτητα τι φωναρες που εχει!!!!!!Σκεφτομαι να παρω ενα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

¶ποψη 1 μη κιμπορντίστα: Αντί του Triton le γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά και στο alesis fusion; Μου φάνηκε, που το άκουσα, πιο καλό από το le και πολύ γθηνό για όσα προσφέρει.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γι'αυτα που το θελεις το kurzweil ειναι λιγο χλομο.Εχει τον καλυτερο ηχο αλλα πρεπει να ριξεις πολυ δουλεια για να κανει αυτα που θελεις αρα...

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε κα'να δυό μήνες κυκλοφορεί το YAMAHA MOTIF XS.

Απ'ότι έχω διαβάσει στο motifator και από τα demo που έχω δεί (και κατέχοντας ήδη ο ίδιος το MOTIF ES) νομίζω θα σε καλύψει απόλυτα.

Θα ποστάρω και demos κάποια στιγμή να δεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αυτά που είπες οτι θέλεις αν ήμουν στην θέση σου θα έκανα τις εξής επιλογές.

 

Για καινούργια θα έπαιρνα motif, όποιο νάναι. Είναι αλήθεια οτι έχει εκφραστικότητα

 

Για μεταχειρισμένο, θα έπαιρνα το le (καινούργιο δεν θα το έπαιρνα, γιατι το πουλάνε πολλοί μεταχειρισμένο επειδή το πήραν και δεν ξέρουν να το εκμεταλλευτούν) αλλά θα εβρισκα τα pcg που έχουν κυκλοφορήσει με τέτοιους ήχους που θές στην πιάτσα καί είναι ακριβώς γι αυτό που θέλεις.

 

Αλλά μιας και θέλεις αυτά που θέλεις δεν κοιτάς και από arranger μερια.

 

Studio και Extreme πάλι για την συγκεκριμένη δουλειά, οχι, γιατι λές για live και μουσική που λες. Οχι.

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ συμφωνώ. Για την μουσική που το θες, δεν νομίζω να σε βολέψει ο Τρίτονας (τουλάχιστον το Extreme)

Dreamers come and go, but a dream's forever

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω προτεινω το fantom... εχει καταπληκτικο ηχο και εκτος αυτου μπορεις να του φορτωσεις δειματα και ηχους της επιλογης σου (παιρνει και 1 gb ραμ..) απο τους τοσους που υπαρχουν..(νευ,γκαιντες,φλογερες,ακκορντεον και οτι αλλο ανεφερες..)

για να μην αναφερω και τα expansions του που...σκοτωνουν..!! :wink: :wink: :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρώτα πρώτα να πας να τα ακούσεις και να ασχοληθείς λίγο μόνος σου πρίν τα πάρεις. Εκτός από τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες για τον ήχο δεν μπορεί να σου πεί κανένας αν δεν πας να ακούσεις. Αν θα χρησιμοποιήσεις το sampler καλό είναι να δείς τιμή για μνήμες(fantom και motif βάζουν μέχρι ένα giga) και να δείς μέσα σε μια ώρα που θα τα δοκιμάσεις πιο interface σου φαίνεται πιο εύκολο. Το triton και το fantom εχουν μεγάλες οθόνες. Το motif πολλά κουμπάκια.

Το triton studio έχει ενσωματωμένο cd-rw από ότι ξέρω και κάποιες έξτρα εισόδους για εγγραφή audio σε σχέση με το extreme. Ίσως κάποιος κάτοχος να ξέρει περισσότερα. Δεν αξίζει όμως για live σε σχέση με το extreme πάντα. Εκτός και αν το βρίσκεις φτηνότερο από το extreme.

Συγνώμη αλλά τι εκφραστικότητα έχει ένα όργανο που δεν έχει velocity sensitive κλαβιέ και μικρά πλήκτρα.. (εκτός και αν μιλάμε για άλλο casio)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκεφτομαι να παω να τα ακουσω ενα ενα γιατι πιστευω πως αυτο ειναι που μετραει πανω απο ολα πιο θα σου κανει το κλικ στο ακουσμα και το παιξιμο οτι και να σου πουν οι αλλοι δεν μπορεις να εχεις πληρη και σαφη επιγνωση του οργανου...Παντως ευχαριστω για τισ μεχρι τωρα συμβουλες σας και περιμενω και αλλες.....

Κολλαω ομως στο εξης θεμα....Οταν θα παω να τα ακουσω και να τα δοκιμασω στα μαγαζια κανενα οργανο δεν θα εχει τους ηχους που θελω ολα θα εχουν τους εργοστασιακους και απο κει δεν μπορεις πιστευω να κατλαβεις πολλα,τουλαχιστων για μενα και για αυτα που θελω....Μεχρι τωρα εχω δοκιμασει το Extreme και το Studio και δεν μου αρεσαν γιατι τα ακουσα σε ηχους εργοστασιακους...Οταν ομως ακουσα ενα cd στο οποιο ο πληκτρας επαιζε με triton(classic και studio)επαθα πλακα...

Επισης για motif και fantom ψιλοκολλαω γιατι κανεις στο στυλ δουλειας που παιζω δεν χρησημοποιει αυτα τα οργανα

Το Extreme με το Studio εχουν δαιφορα?????αν σε τι??????

Α και κατι αλλο...ξερω οτι η μνημη του TRITON για Sampling ειναι 96ΜΒ ενω των MOTIF και FANTOM φτανουν μεχρι το 1GΒ....Μηπως ομως μια τοσο μεγαλη μνημη θα μου ειναι αχρηστη.Ενα sample ποσο μεγεθος εχει??

 

Υ.Γ. x_pap αναφερομαι σ αυτο που καταλαβες το cz101 με τα μικρα πληκτρα...Μπορει να ειναι παμπαλαιο και να μην εχει velocity αλλα αν το ακουσεις απο τον amza η τον Κοττη πιστευω πως θα αλλαξεις γνωμη!!!!!

[/img]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως κατάλαβες κανένα όργανο δεν είναι εκ κατασκευής προσανατολισμένο σε κάποιο είδος μουσικής (μιλάω παντα για workstation και συγκεκριμένα motif, triton,fantom).

Για τη μουσική που θες να παιζεις εσύ live και αν ΔΕΝ είσαι διαθετιμένος να προγραμματίσεις μόνος σου ήχους να πάρεις ενα triton extreme γιατι θα βρεις αρκετά έτοιμα πράγματα πάνω στους ήχους που θες.

Μέχρι 256mb μνήμη είναι χρήσιμη.. άντε και μέχρι 512. Τώρα 1Gb... στο motif θα θες 10min να τη γεμίσεις όλη.

Ο amza έχει συνδεμένο το casio με ένα triton extreme δυο φορές που τον είδα.. αλλά μίλησα για την εκφραστικότητα.. το ότι παίζουν αυτοι κάλα σε ένα casio και σαρέσει δεν σημαίνει πως το casio κάνει τη διαφορά.. και πραγματικά δεν ξέρω γιατί τα κρατάνε. :roll:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου