Προς το περιεχόμενο

Modular pre-amps. Επαναστατικό;


otto##

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

Μου εκανε μεγαλη εντύπωση. Ειδικά για studio νομίζω θα γίνει must.

 

Επίσης να πω, με αφορμή ένα άλλο θεμα, πως εμενα ο Vai μου ακούστηκε Vai με ο,τι τζιτζιμπλικι και να ενεργοποίησε. 

Επεξεργασμένο από otto##
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Πρεπει να τους κοστισε αρκετα ο Vai για διαφημιστης! 🙂 Εμενα παντως ο ισχυρισμος του οτι η κοπια του προενισχυτη καθε μαρκας δινει και τον ηχο των ενισχυτων της δε με πειθει. Δυστυχως τα αλλα μερη ενος ενισχυτη (οπως ο τελικος ενισχυτης, οι μετασχηματιστες εξοδου, οι λαμπες, γενικα ολο το υπολοιπο κυκλωμα) παιζουν κι αυτα το ρολο τους, δεν θα παρεις ηχο Marshall ας πουμε μονο απο προενισχυτη Marshall. Και αν ειναι να παρεις προενισχυτη Boogie, Marshall, Engl κτλ, δεν παιρνεις εναν αυθεντικο? Η ενα πεταλι στυλ sansamp που εξομειωνει ολο το συστημα?

 

Και απο ηχο δεν ελεγε και πολλα..

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, otto## said:

1. Μου εκανε μεγαλη εντύπωση. Ειδικά για studio νομίζω θα γίνει must.

 

2. Επίσης να πω, με αφορμή ένα άλλο θεμα, πως εμενα ο Vai μου ακούστηκε Vai με ο,τι τζιτζιμπλικι και να ενεργοποίησε. 

 

1. Δεν είναι καινούρια η ιδέα. Από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας το είχε κάνει η Randall νομίζω (μόνο με δικά της μοντέλα όμως), και καταργήθηκε το 2012 ή κάπου εκεί.

Τώρα δεν είναι λέει modelling αλλά the preamps are modelled after fender ...

 

Προφανώς εννοεί ότι δεν είναι πσηφίο βέβαια,  όμως το γεγονός ότι η εταιρία αυτή έχει πάρει (όπως λέει) τα δικαιώματα, δεν μου λέει κάτι για τον ήχο.

Έτσι κι αλλιώς ο power amp είναι άλλος (κι ας λέει αυτός ότι το πιο σημαντικό κομμάτι του ήχου είναι το preamp).

Θα προτιμούσα πχ Kemper.

 

2. Με τέτοιο καραμπινάτο φραζάρισμα, και φυσαρμόνικα να έπαιζε, σαν Vai θα σου ακουγόταν.

Επεξεργασμένο από fusiongtr

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

βεβαια η Synergy amps εχει το πλεονεκτημα οτι εχει ξεκινησει σαν boutique εταιρια με μεγαλα ονοματα για σχεδιαστες, ... θα δειξει ο χρονος! 😉

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Η επανάσταση φέτος πιστεύω έγινε εδώ. :classic_smile: Τα preamp modules όντως υπήρχαν καιρό και δεν πέτυχαν ιδιαίτερα δυστυχώς.

 

  • Like 3

More is more. Yngwie Malmsteen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι το concept των modular amps, δεν είναι καινούργιο, ακριβός με την ίδια λογική το είχε ξεκινήσει ο Bruce Egnater, ο οποίος είχε βγάλει τους πρώτους modular ενισχυτές. Μετέπειτα την άδεια χρήσης (δεν ξέρω αν αγόρασε την πατέντα), την πήρε η Randall η οποία έτρεξε πάλι την ιδέα του modular με κάποιες αλλαγές (single channel preamps εν αντιθέσει του Egnater που ήταν two channels σαν τα Synergy). Η Randall είχε βγάλει και κάποια signature μοντέλα/modules για τους Kirk Hammet και George Lynch, ίσως και κανένα ακόμα. Παράλληλα με τη Randall υπήρχαν και υπάρχουν κάποιες εταιρίες που ασχολούνται με το να καστομάρουν ή να φτιάχνουν modules όπως η Salvation Mods, τα modules της οποίας θεωρούνται ανώτερα από τα αντίστοιχα της Randall ίσως τα Egnater.

Στο σήμερα λοιπόν, όχι ακριβώς σήμερα, αλλά 2-3 χρόνια πριν, η Synergy, μία ομάδα που αποτελείται από boutique amp builders της Αμερικής, υπό τη συνεργασία του David Friedman και του Bruce Egnater, ο οποίος από ότι φαίνεται έχει και την άδεια χρήσης της πατέντας ξανά, ξαναέφεραν το modular concept στην επικαιρότητα, με σχετικές αναβαθμίσεις, και κυρίως βάζοντας στο παιχνίδι τους κατασκευαστές. 

Προσωπικά, από την εποχή της Randall το concept αυτό μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Είχα αγοράσει ένα RM100 KH τότε, που ήταν ο signature του Krik Hammet, αλλά δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα, αν και ο ενισχυτής είχε αξιόλογα features, δεν ήταν κάτι wow. Πλέον χρησιμοποιώ το SYN2 με δύο modules το Metroplex από Metropoulos Amps και από David Friedman το Dirty Sherley. Δεν έχω δοκιμάσει κανένα από τους δύο κανονικούς ενισχυτές για να κάνω άμεση σύγκριση, αλλά από αυτά που έχω ακούσει utube, είναι σχεδόν ίδιοι. 

Βέβαια όπως ειπώθηκε και πριν, μέρος του ήχου ενός ενισχυτή είναι το όλο κύκλωμα του και όχι μόνο η προενίσχυση, όπως και τεράστιο ρόλο παίζει η καμπίνα που θα τρέξει και τα μεγάφωνα αυτής. Για αυτό θεωρώ ότι ποτέ δεν θα ακουστεί 100% ίδιο, προσωπικά όμως είμαι 100% ευχαριστημένος. 

Επεξεργασμένο από Fanfan
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μου κάνει για επαναστατικό.

 

Αυτό που μου έκανε για επαναστατικό και δεν είδα κανέναν να το αναφέρει είναι αυτό το καλούδι.

 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 minutes ago, otto## said:

Εμενα μου έκανε εντύπωση. Ειμαι νεος τι να καμω;

 

Αχ τα νιάτα, ενθουσιάζονται εύκολα.

  • Like 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου