Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με GFS


manosko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έπειτα από την παρακολούθηση πολλών συζητήσεων στο FORUM περί GFS, είπα, σαν παιδί κ εγώ, να παραγγείλω ένα σετ (neck- bridge) CRUNCHY PAF για να πειραματιστώ με την -παροπλισμένη -πρώτη μου κιθάρα, μια κόπια LES PAUL κορεάτικης προέλευσης, μάρκας CHERI/CHEVY (ή κάπως έτσι).

 

Με την ίδια ευκαιρία είπα να αντικαταστήσω και τα ηλεκτρικά της μέρη, δηλ. ποτενσιόμετρα, διακόπτη, jack plug (το οποίο τα είχε φτύσει έτσι κ αλλιώς).

 

Το ξεκοίλιασμα της κιθάρας έγινε με τη βοήθεια του πατέρα μου, ο οποίος αν και άσχετος από κιθάρες γνωρίζει καλά την τέχνη του κολλητηρίου.

 

Μετά από την αποκόλληση - επανασυγκόλληση και αντικατάσταση των μαγνητών, συνδέω την κιθάρα στον ενισχυτή και παρατηρώ ότι, ενώ ο neck ακούγεται κανονικά, ο bridge δεν παίζει καθόλου. Όταν λέω καθόλου εννοώ ότι δεν υπάρχει ούτε καν θόρυβος, σαν να είναι δηλαδή νεκρός και δεν ακούγεται τίποτε ούτε και στη μεσαία θέση, στην οποία υποτίθεται ότι παίζουν και οι δύο μαζί.

 

Με το πολύμετρο έχω ελέγξει όλες τις συνδέσεις και μου φαίνονται ΟΚ, ενώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα το volume pot του bridge μαγνήτη.

 

Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι ο bridge μαγνήτης έχει το πρόβλημα.

Βάζοντας μάλιστα το ένα άκρο του πολύμετρου στα βιδάκια του μαγνήτη και το άλλο στο βιδάκι που συνδέει το μαγνήτη με το σασί δεν κινείται τίποτα (ενώ το αντίθετο συμβαίνει στον neck ο οποίος λειτουργεί).

 

 

Ερωτήσεις:

1. Τι άλλο θα μπορούσε να φταίει;

2. Αν όντως ο μαγνήτης έχει το πρόβλημα, έχει νόημα να τον ανοίξω και να επιχειρήσω να τον επισκευάσω, ή να παραγγείλω-αγοράσω άλλον; Ξεκολλώντας λιγάκι την ταινία του, παρατήρησα ότι είναι πηγμένος στο κερί, οπότε είναι κομματάκι δύσκολο να τον πειράξω.

3. ¶σχετο με τα παραπάνω:Στον neck μαγνήτη που λειτουργεί, έχω βάλει ανάποδα τα ποτενσιόμετρα (το 250 στο volume και το 500 στο tone). Είναι επιτακτικό να τα αντιστρέψω ή δεν έχει μεγάλη επίδραση στον ήχο ;

Ιντονέησον ημάς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίδες,

¶κυρο για το μαγνήτη που νόμιζα ότι δεν λειτουργούσε. Τελικά το πρόβλημα ήταν στον τριθέσιο επιλογέα, ο οποίος κάπου δεν έκανε επαφή και δεν έδινε καθόλου σήμα στην κάτω θέση, εξ ου και το πρόβλημα στη μεσαία θέση που δεν ακουγόταν καθόλου σήμα.

 

Παραμένει όμως το ερώτημά μου σχετικά με την αντιστροφή των ποτενσιομέτρων στη θέση bridge. Να κάνω τον κόπο να τα αντιστρέψω ή όχι?

Ιντονέησον ημάς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οσο πιο μεγάλο το ποστενσιόμετρο volume τόσο πιο πρίμος ειναι ο ήχος, και οσο πιο μικρό τοσο πιό μπάσος και μουντός...

στο ποτ. του tone δεν ξερω τι διαφορά παίζει...

 

πάντως το καλύτερο ειναι να δοκιμάσεις μόνος σου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanx sotoman!

Για την ώρα μάλλον θα το αφήσω έτσι, κ βλέπω εφόσον έχω όρεξη. Προτιμώ προς το παρόν να περάσω χορδές και να την ξανασετάρω.

 

Ο ήχος δεν είναι πάρα πολύ μουντός και εξάλλου στη θέση bridge έχω βάλει το κανονικά το 500άρι.

 

Κανένας άλλος?

Ιντονέησον ημάς

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου