Προς το περιεχόμενο

D&R Dayner > Nuendo 3 'Παράξενες' κυματομορφές


Insomniac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χελόου guys,

 

ηχογραφώ με μία παλιά αναλογική κονσόλα της D&R, τη Dayner. Από τα direct out της 'μπαίνω' σε μία RME Multiface, η οποία με τη σειρά της μπαίνει στο Nuendo 3.

 

Το πρόβλημα είναι...

 

Οι κυματομορφές που δημιουργούνται είναι αρκετά παράξενες. Δηλαδή, οι κορυφές του σήματος φαίνονται να πηγαίνουν όλες προς τα κάτω. Προς τα πάνω (θετικές κορυφές) φαίνονται σαν να είναι λιμιταρισμένες, ενώ οι κάτω (αρνητικές κορυφές) είναι normal. Με λίγα λόγια, οι κυματομορφές έχουν μια κλίση προς τα κάτω. Ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε πάνω-κάτω το θέμα...! (μάλλον θ'ανεβάσω κι ένα screeshot για να φανεί καλύτερα).

 

Έχει κανείς κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει?

 

Thanks...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά σου. Κατά πάσα πιθανότητα υποφέρεις από μεγάλο DC offset. Ουσιαστικά όλη η κυματομορφή σου έχει μεταφερθεί προς τα κάτω σε σχέση με τον οριζόντιο άξονα του χρόνου.

 

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι η κονσόλα σου ή κάποιο αναλογική πηγή παρουσιάζει κάποιο ελάχιστο (της τάξης των mVolts) συνεχές ρεύμα ηρεμίας το οποίο όμως ενισχυόμενο μεγαλώνει στην τάξη των Volts. Επίσης μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα των μετατροπέων της RME (λιγότερο πιθανό, νομίζω...). Όπως και νά 'χει, ό,τι παίζεις ακούγεται και γράφεται "καβάλα" σε αυτό το (ελπίζω σταθερό) συνεχές ρεύμα. Ακόμη και τίποτα να μην παίξεις, η "σιωπή" σου θα έχει μια τιμή διαφορετική από το μηδέν του άξονα...

 

Πήγαινε στις ρυθμίσεις και της RME και του Nuendo και ψάξε για τις επιλογές της διόρθωσης ή απόσβεσης του DC offset κατά την ηχογράφηση. Αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο (απίθανο), τότε σου χρειάζεται ένα φίλτρο αποκοπής συχνοτήτων από τα 20 - 30Hz και κάτω (πχ κάποιο eq). Θα το βάλεις ως insert στο input track του Nuendo.

 

Επίσης, μάλλον η κονσόλα ή η ένοχη πηγή θέλει service.

 

Για περισσότερες πληροφορίες στο dc offset δες και το άρθρο του γκουρού κου Anderton. Ελπίζω να βοήθησα...

P>Πρρουτ!</P>

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

boukaw το screenshot ερχεται συντομα!

 

nikosm thanks πάρα πολύ για τη βοήθεια..Το DC Offset ήταν το πρώτο που σκέφτηκα κι εγώ (είχα μία άσχημη εμπειρία παλιότερα κι από τότε δεν το ξεχνάω ποτέ:Ρ), αλλά ξέρεις ποιο είναι το θέμα? Απ'όσο ξέρω (κι απ'ότι βλέπω και στο άρθρο), όταν έχεις πρόβλημα DC Offset η κυματομορφή σου είναι μεν συμμετρική, απλά είναι μετατοπισμένη ολόκληρη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, η κυματομορφή δεν είναι συμμετρική και δεν είναι μετατοπισμένη σε σχέση με το 'μηδέν'. Περίεργη κατάσταση ρε γαμώτο...

 

Παιδιά ελπίζω αύριο να έχω και το screenshot..!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...βασικα απο οι καταλαβαινω πας απο pream se preamp?Απο ατα που περιγραφεις ειναι πολυ πθανο να εχεις παραμορφωση στο σημα σου λογω του οτι το αναλογικο σημα περναει πρωτα απο την προενισχυση της κονσολας και μετα απο την προενισχιση του rme...(βασικα δεν ξερω το rme εχει προενισχυση?)τσεκαρισε πως το σημα σου ειναι line level και ως τετοιο το δεχεται και η rme...αν και οι δυο μοναδες εχουν gain δοκιμασε να κλεισεις εντελως το ενα και να χρησημοποιεις το αλλο και δες αν κανει καμια διαφορα...ακους καθολου artefacts στον ηχο?

www.fabliquid.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω καταφέρει ακόμα να φέρω σπίτι screenshot από το πρόβλημα με τη Dayner...Ενώ όμως δοκίμαζα σήμερα το καινούριο μου προενισχυτάκι, art tube mp, προέκυψε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο φαινόμενο! Ορίστε η φωτογραφία λοιπόν...η αριστερή κυματομορφή είναι φυσιολογική και στη δεξιά είχα κάνει phase reverse από το tube mp. Έχει κανείς καμιά ιδέα???

 

nuendo.JPG>Ottomo: Οχι, το περίεργο είναι ότι δεν ακούω καθόλου artefacts...!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά σου ξανά!

 

Δοκίμασε να γράψεις σιωπή. Κάνε όλες τις συνδέσεις στο κανάλι σου αλλά γράψε χωρίς να παίζεις (εναλλακτικά, χτύπα μια χορδή και άστο να γράφει και αφού σβήσει ο ήχος). Είναι το κύμα της "σιωπής" γύρω απ' τον άξονα του χρόνου ή μετατοπισμένο; Επιμένω ότι μπορεί να είναι dc offset εξ αιτίας κάποιου συνεχούς ρεύματος που υφέρπει ένοχα στα κυκλώματά σου (μάλλον της κονσόλας). Α! και, καλού κακού, κλείσε το phantom power. Ποτέ δεν ξέρεις...

 

Για τα ψαλιδίσματα στα άκρα μην ανησυχείς αν γράφεις με εφφέ distortion, είναι φυσιολογικό...

P>Πρρουτ!</P>

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω ακριβως το ιδιο προβλημα απο σημερα και γω...Αν και εχω πατημενο το Phantom power στον προενισχυτη, ολες τις υπολοιπες μερες εγραφε κανονικα, σημερα οπως ακριβως απο πανω!wtf?

Κill the wise one!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου