Προς το περιεχόμενο

Τα "μαυρα" χρηματα των εξετασεων


ex-freemindgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι αλλά αυτό προϋποθέτει ότι πας να πάρεις το πτυχίο "με το σπαθί σου". Δεν είναι όλοι σ'αυτή την κατηγορία' date=' πίστεψέ με......[/quote']

 

Πάρα πολύ σωστό.

Όλοι βλέπουμε πρώτα την εύκολη λύση. Σκεφτόμαστε και λέμε ότι αφού μπορώ να την κάνω την παρανομία μου γιατί να μην την κάνω.

Απλά και εδώ βρωμάει το κεφάλι του ίδιου ψαριού αφού για αυτή τη νοοτροπία φταίει η παιδεία μας.

 

Υ.Γ. Για όποιον ασχολείται με τέτοια έχει καταπληκτικές απόψεις ο Πλάτωνας στα έργα του "Νόμοι" και "Πολιτεία". Πραγματικά πολύ μπροστά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 182
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλα ειπα πως ειναι διαλογος του παραλογου... Καθε μερα το μουσικο εκπαιδευτικο συστημα με απογοητευει ακομα και περισσοτερο. Ανθρωποι με καποιες γνωσεις ( αν τις εχουν και αυτες πλεον )' date=' να νομιμοποιουν τις πραξεις τους και να κλαιγονται αν καποιος τους κατηγορησει.

Χρηστο ( ή Χριστο :/ ) δεν θα ηθελα ποτε να σε ειχα για εξεταστη. Αν για σενα ο κυριος παραγοντας ειναι τα χρηματα, τοτε προτιμω καποιον που θα με κοψει επειδη ειναι στραβομουτσουνος και κακιασμενος, παρα καποιον που βαριεται που ζει, και μου κανει και χαρη που ερχεται!

Σε λιγο θα μας ζητατε να μπαινουμε και σκυμμενοι για να σας διευκολυνουμε!

Η θρασυτητα και η ελλειψη καθε ηθους, δειχνει την κατασταση που εχουμε φτασει ( και βεβαια φταιμε και εμεις αυτο, που τους αφηνουμε και μας απαυτωνουν ).

 

Στο ξαναειπα και επιμενεις

Δεν γουσταρεις αγορι μου να με εξεταζεις; Μεινε σπιτακι σου, με την τηλεορασουλα σου και τα αθλητικα σου, και ασε καποιον πιο ευσυνειδητο να κανει τη δουλεια του. Μην μας πουλας παραμυθια και κλαμματα περι "μα καλα..για τη ψυχη της μανας να το κανουμε;" Κροκοδειλια κλαμματα![/quote']

 

Για όνομα του χριστού και της παναγίας!!!

:P :P :P :P

 

Για ΞΑΝΑ διάβασε αυτά που έγραψες. περα απο υστερικές κραυγές χουν κάποιο νόημα? Ενω ξεκίνησες με κάποια σοβαρά επιχειρήματα αρχίζεις και γίνεσαι γραφικός.

8O 8O 8O

 

 

Στα αλήθεια, ποιον θα θεωρούσες εσυ ευσυνειδητο εξεταστή??? Αυτόν που θα έπαιρνε σβάρνα τα ωδεία 10 ώρες την ημέρα προσφέροντας δωρεαν τις υπηρεσίες του για να πάρεις το πτυχίο σου εσυ και άλλοι 1000???

 

Ρε παιδιά......τι να πω..... Ευτυχώς η πλειοψηφία των των μελών του noiz είναι νοήμονες και καταλαβαίνουν τι διαβάζουν οπότε δεν χρειάζεται να επεκταθώ!

 

 

 

Εν τέλει η θέση μου σαν "εξεταστής" είναι η εξής:

 

Μακάρι να βγεί μια ταρίφα για αυτές τις εξετάσεις, ένα παράβολο σε μια τράπεζα για να ξέρει ο κάθε υποψήφιος τι θα πληρώσει, τι θα πηγαίνει στην επιτροπή, τι στα ωδεία και τι στο κράτος.

 

Αλλα, οσο δεν το κάνει αυτο το κράτος δεν μπορεί ο κάθε "freemindgr" να μου λεει οτι εχω ηθική υποχρέωση να τον ακούσω ΔΩΡΕΑΝ!!!

Και αν κάτσω σπίτι μου όπως λεει ποιος θα τον ακούσει για να πάρει το πτυχίο του???

 

Με αυτη τη λογική ολοι μας έχουμε ηθική υποχρέωση να τα παρατησουμε όλα και να πάμε στη Ρουάντα να προσφερουμε ανθρωπιστική βοήθεια!

Και βέβαια χωρίς αμοιβή!!!! Και αν δεν μας αρέσει να κάτσουμε σπίτι μας!!!

 

 

Και μην νομίζεται οτι υπάρχει καμιά ταρίφα ή καμιά συμφωνία με τα ωδεία για τις αμοιβές των εξεταστών! Όσα θελει δίνει ο κάθε ωδειάρχης στην επιτροπή!!! Τα υπόλοιπα τα τσεπώνει.

Γι αυτό πρέπει κάποια στιγμή μπει μια ταξη, αλλα για να γίνει αυτό πρέπει να ξέρουμε τι επικρατει, και άρα τι να διεκδικήσουμε. Γιατι πχ ο freemind

gr" λεει ξεκινώντας το topic:

 

Πληρωνονται απο το κρατος γι'αυτο που κανουν; Τα υπολοιπα 100-150-ν Ε τι τα θελουν; Δεν ειναι αισχοκερδεια;

 

Σαφως έχει άγνοια' date=' και ενω μαθαίνει κάποια πράγματα που δεν τα ήξερε, οτι δηλαδή:

 

 

 

Οχι φιλε μου. Οι εξεταστες των ωδειων ΔΕΝ πληρωνονται απο το κρατος. Δεν ειναι δημοσιοι υπαλληλοι και δεν πληρωνονται απο πουθενα αλλου παρα μονο απο τα εξεταστρα που δινεις εσυ.

 

 

 

Συνεχιζει να μην βλέπει τι διαβάζει , και γραφει κατι ασχετα του στυλ:

 

" Αν για σενα ο κυριος παραγοντας ειναι τα χρηματα, τοτε προτιμω καποιον που θα με κοψει επειδη ειναι στραβομουτσουνος και κακιασμενος, παρα καποιον που βαριεται που ζει, και μου κανει και χαρη που ερχεται! "

 

ε τοτε..........

 

 

Αλλά είπαμε, ανοιχτός διάλογος γίνεται εδω, και οι αναγνώστες βγάζουν τα συμπεράσματά τους για την ποιότητα των λεγομένων του κάθε συγγραφέα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εν τέλει η θέση μου σαν "εξεταστής" είναι η εξής:

Μακάρι να βγεί μια ταρίφα για αυτές τις εξετάσεις' date=' ένα παράβολο σε μια τράπεζα για να ξέρει ο κάθε υποψήφιος τι θα πληρώσει, τι θα πηγαίνει στην επιτροπή, τι στα ωδεία και τι στο κράτος.[/quote']

 

Αυτό θα ήταν πιο σωστό από αυτό που γίνεται σήμερα, αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα που λίγοι θέλουν και μπορούν να λύσουν. Και ξαναλέμε, δεν είπε κανείς να μην πληρώνεσαι, μένεις σε αυτό και δε σχολιάζεις τίποτε άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ξαναλέμε' date=' δεν είπε κανείς να μην πληρώνεσαι, [/quote']

 

είσαι σίγουρος?

 

Ο Χρηστος ηταν ξεκαθαρος

"πληρωσε με' date=' για να ερθω να σε ακουσω"!

Συγνωμη, αλλα δεν θα ΠΛΗΡΩΣΩ κανεναν για να ερθει να με ακουσει ή εξετασει!

[/quote']

 

 

 

μένεις σε αυτό και δε σχολιάζεις τίποτε άλλο.

 

κύριε, κύριε....μπορώ να σχολιάσω και κάτι άλλο???? :P :P :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να γίνει μια κουβέντα με ουσία πρέπει να υπάρχει έδαφος, και το κυριότερο, πολλές φωνές. Το δεδομένο δυστυχώς είναι το ίδιο και δε νομίζω να αλλάξει. Και ας σε ρωτήσω κάτι για να κάνουμε κουβέντα. Όταν έρθει με το καλό η ώρα να δώσω δίπλωμα σύνθεσης, και πάω έναν μήνα πριν τις εξετάσεις στη γραμματεία του ωδείου και μου ζητήσουν 700-800 ευρώ εξέταστρα, και πω πως δεν τα δίνω και διατηρώ το νόμιμο δικαίωμά μου για εξέταση. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Κάνε μου μια πιθανή περιγραφή των αντιδράσεων όλων τον εμπλεκομένων...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να γίνει μια κουβέντα με ουσία πρέπει να υπάρχει έδαφος' date=' και το κυριότερο, πολλές φωνές. Το δεδομένο δυστυχώς είναι το ίδιο και δε νομίζω να αλλάξει. Και ας σε ρωτήσω κάτι για να κάνουμε κουβέντα. Όταν έρθει με το καλό η ώρα να δώσω δίπλωμα σύνθεσης, και πάω έναν μήνα πριν τις εξετάσεις στη γραμματεία του ωδείου και μου ζητήσουν 700-800 ευρώ εξέταστρα, και πω πως δεν τα δίνω και διατηρώ το νόμιμο δικαίωμά μου για εξέταση. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Κάνε μου μια πιθανή περιγραφή των αντιδράσεων όλων τον εμπλεκομένων...[/quote']

 

Καλή η ερώτηση σου, αλλα δεν είμαι αρμόδιος να σου απαντήσω. Δεν ξερω κατα ποσο νόμιμο είναι το δικαιωμα καποιου να δωσει εξετασεις ενω δεν πληρωνει εξεταστρα. Οτι ξέρεις ξέρω. Μπορει πχ να ισχυει κατι αναλογο με το δίπλωμα οδήγησεις που αν δεν τα σκασεις για παραβολο (εξεταστρα) δεν δινεις εξετασεις. Ίσως κάποιος δικηγόρος αφου ψαξει το θέμα μας διαφωτίσει.

 

Σε μενα πάντος έχει τυχει να με φωνάξει καποιος στο ωδειο του για ενα παιδι που εδινε (σύνθεση συγκεκριμένα) και δεν ειχε τα λεφτά να δωσει εξεταστρα και βεβαια πήγα αφιλοκερδώς.Ελπίζω ούτε το ωδείο να πήρε λεφτα :roll:

Το σίγουρο είναι το καθε ωδείο μπορεί να κανει οποια παραχώρηση στα χρήματα γουσταρει και να μην επιβαρύνει κι αλλο τους μαθητες που τους τα παιρνει τοσα χρόνια.

Με 400 ευρω το πολυ να είσαι σίγουρος οτι καλύπτεται η αμοιβή της επιτροπής για οσα παιδια δίνουν

Τα υπόλοιπα πάνε στην τσέπη του ωδειάρχη.

Τα 100 πχ ευρω που θα παρει κάθε μέλος της επιτροπής δεν είναι απο καθε παιδι που δίνει οπως αφήσε καποιος απο άγνοια να εννοηθει, αλλα απο ολα τα παιδια που εξεταζονται.Τα υπόλοιπα μένουν στο ωδείο.

Αν δωσουν 4 παιδια (το λιγοτερο) για πτυχιο σε μια εξεταστική περίοδο, τα λεφτά που παίρνει το ωδείο είναι 2800 ευρω και δίνει 400-500 στην επιτροπή. Βγάλε συμπέρασμα λοιπόν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία όλα αυτά ρε Χρήστο αλλά τι πρέπει δηλαδή να γίνει για να αλλάξει αυτό το καθεστώς; Εσάς τους εξεταστές τόσο πολύ σας έχει βολέψει που δε θέλετε αλλαγές;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου