Προς το περιεχόμενο

My old fashioned guitar rig


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kατάφερα και έφτιαξα βίντεο!

Εννοείται με τις "δικές μου" lofi προδιαγραφές.

Όπως και τα άλλα μου βίντεο δεν έχει ομορφιές, ας πούμε είναι για περάσει η ώρα μου και κύρια για να μοιραστώ με τους άλλους τα ελάχιστα που ξέρω. (αλλά και να πάρω γνώμες και να διορθώσω - βελτιώσω)

 

Το βίντεο αναφέρεται στον βασικό πυρήνα του rig, που χρησιμοποιώ κάπου 10 χρόνια, αλλά με κάποια κομμάτια ηλικίας πάνω από 20 ή 30 χρόνια.

Δεν περιλαμβάνει τις πιό πρόσφατες προσθήκες που θα έρθουν σε άλλα βίντεο κάποια στιγμή, απλώς θεώρησα απαραίτητο να υπάρχει αυτό καθώς παραμένει το κέντρο των επιχειρήσεων και όταν αναφερθώ στα καινούργια να μην φαίνονται αυτά ξεκάρφωτα.

 

Είναι rig για σπιτική χρήση και ηχογράφηση, αλλά αν κάποιος έχει κουράγιο το παίρνει μαζί του και σε Live....αν το κοτσάρει στην μικροφωνική. Ό,τι έχω φτιάξει έχει φτιαχτεί μ αυτό...

 

 

  • Like 12

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

Το τρίτο "μέρος" είναι το ιρίδιο με το καινούριο βρωμοπέταλο?

Ωραία πράγματα dim.

τρίτο?

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

 

Η τρίτη "λούπα" (επιλογή) εννοούσα.

βασικά είναι δυο λούπες και bypass, ΑΒbypass.

Στο βίντεο έδειξα τα ΑΒ που είναι behringer/american sound.

Στο Bypass έχω iridium. tumnus και πλέον και τον Soldano

  • Like 1

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδιαφερον πολυ dim. Απ'οτι καταλαβα στους περισσοτερους απο τους ηχους σου (βασικα σε ολους τους clean) δεν υπαρχει καθολου amp simulation ειναι ουσιαστικα di+εφε. 

 

Το αλλο rig (soldano,iridium,tumnus) το περιμενω με ανυπομονησια, αλλα τωρα καταλαβαινω γιατι ειπες πως θα ειναι δυσκολο να χωρεσεις το slo με τα καινουρια καλουδια στο ηδη υπαρχον rig. Ειναι εντελως αλλης φιλοσοφιας. Βασικα στο αλλο ειτε παιζεις μεσω slo , ειτε μεσω iridium, ολα θα περνανε μεσω του δευτερου για cab simulation (ή IR). Θε εχεις δηλαδη

  ΠΕΤΑΛΙΑ--------------------------->Amp     ----------------------------------> Cab sim

  tumnus                                 soldano/                                      iridium cabs

                                           iridium amp sim                       (fender/vox/plexi cabs)

                                          (fender/vox/plexi)                               +IR's loaded

 

Μου φαινεται λιγο αντε γεια.

 

Αν αφαιρεσεις το behringer κ κολλησεις το δευτερο rig μεσα στο πρωτο θα κανει παπαδες με τα εφε που εχει (το πρωτο). Τα καθαρα του iridium κ κυριως αυτο το ασυλληπτο πραγμα που ακουσα απο το σολντανο στα καθαρα θα ειναι αναβαθμιση απο τον direct ηχο που χρησιμοποιεις για κορμο των καθαρων σου. Στα βρωμικα δε κανω σχολιο καν (ειναι οι μονοι ηχοι στην παρουσιαση σου στο βιντεο που δε μου αρεσαν). 

 

Βεβαια οταν εχεις στησει ενα rig για 20 χρονια κ εχεις ολους τους ηχους που χρειαζεσαι δυσκολα κανεις αλλαγες. Ειδικα οταν ολοι οι καθαροι ηχοι που μας παρουσιασες εχουν αυτη τη στουντιο αισθητικη κ πρακτικοτητα κ φανταζομαι καθονται οπως θες στις παραγωγες σου. Οποτε αν ολα ειναι ακριβως οπως τα θες (κ μετα απο τοσο κοπο) σε καταλαβαινω απολυτα αν δε θες να κανεις αλλαγες.

 

Απο την αλλη για να πηρες το iridium κατι σε τρωει. Κ οταν το ταιριαξεις με το σολντανο κ το tumnus αυτο το κατι θα σε τρωει ακομα περισσοτερο. Γι'αυτο σου λεω αναμενουμε πως κ πως κ το δευτερο! 

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι καθαροί ήχοι είναι συνήθως το behringer ως bypass , μόνο τα εφέ του (όταν μπαίνουν κι αυτά) και τα delay mod του (εκτός από reverb που είναι πάντα κλειστό) και gate / compressor

Amp / cab sim έχει μόνο σε μιά μπάνκα την 1 που είδατε με τα βρώμικα.

 

 

Για τα άλλα είναι όπως τα λες. 

Βασικά με το που ήρθε το iridium έβγαλα το behringer, αλλά μου έλειψε πολύ γιατί όπως είπες τα είχα όλα σετάρει και ξαφνικά βρέθηκα έξω απ τα νερά μου. Αλλωστε δεν παίζεται από ευελιξία γιατι έχω και το midi pedal του που επιλέγει ως 10 preset και έχει και δυο expression πάνω του.

 

Το πρόβλημα είναι ότι τα βρώμικά του δεν είναι πολύ ελεγχόμενα, καθώς είναι πιό παλιά λογική sim. Και φυσικά ότι πρέπει να το έχω mono, γιατί stereo δίνει τώρα το iridium.

Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το επαναφέρω ξανά κι αυτό σε stereo.

 

Τώρα το δεύτερο, τρίτο, τέταρτο βίντεο...δεν ξέρω πως θα γίνει. Πάλι χωρισμένα τα βλέπω να τα κάνω. Δεν συζητάμε βέβαια αν σκεφτείς να τα στακάρεις όλα αυτά....Δεν κουμαντέρνεται.

 

 

 

 

 

Πέρα από τα ηχητικά, μου βγήκε ο κω να γίνει το βίντεο. Δε γίνονται αυτά από έναν....Και να θες να έχεις και καλή εικόνα και φρουφρου κι αρώματα.... Πάντως το επόμενο ...λίγο καλύτερο θα είναι σίγουρα!

 

  • Ευχαριστώ 1

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, dimsonic είπε

Πέρα από τα ηχητικά, μου βγήκε ο κω να γίνει το βίντεο. Δε γίνονται αυτά από έναν....Και να θες να έχεις και καλή εικόνα και φρουφρου κι αρώματα.... Πάντως το επόμενο ...λίγο καλύτερο θα είναι σίγουρα!

 

Εχει κατι oldschool η παραγωγη. Θυμιζει τις πρωτες μερες του youtube. Τοτε τα βλεπαμε κ διψαγαμε για τετοιες παρουσιασεις. Το περιεχομενο μας νοιαζει (κ η φωνη που λεει κ ο Νεκταριος!) κ αυτα ειναι σουπερ. Εξαλου στο επομενο βιντεο τα εχουμε πει... Ζουμ στον υπεροχο μωβ slo που εχεις κ πιο ομορφο δε γινεται 🙂

 

Παντως σε ωραιους μπελαδες μπηκες!

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου