Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή πορείας....


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator

Ένα από τα πολλά beefs που έγιναν χωρίς ουσιαστικό λόγο (όπως και όλα ).

 

Το όλο θέμα ξεκίνησε λοιπόν γιατί λέει το ένα μέλος στο άλλο:

 

"Το site εχει διαφημίσεις γιατί του φέρνουν έσοδα, και δεν υπάρχει άλλος τρόπος, μιας και κανένας δεν θα πλήρωνε να διαβάσει αυτά που γράφεις" . ΟΡΘΟΤΑΤΟΝ.

 

Και αντί το άλλο μέλος να απαντήσει (εφόσον το πήρε προσωπικά) :

"Έτσι είναι, αλλά δεν φταίω εγώ ή η ανεπάρκεια μου να γράψω επί πληρωμή, αλλά το μέσον, που δεν έχει ούτε ύφος ούτε format που  να είναι δεκτικά πληρωμής για το περιεχόμενό του " ΕΠΙΣΗΣ ΟΡΘΟΤΑΤΟΝ ........ πιανόμαστε από τις λέξεις, χάνουμε την ουσία....και αρχίζουν τα beefs.

 

Και την Χρυσηίδα Δημουλίδου ή  την Λένα Μαντά τις πληρώνουν για να διαβάσουν τα βιβλία τους , αλλά κανείς δεν θα πλήρωνε για να διαβάσει τι γράφουν π.χ. στο FB τους.

 

Κατακλείδα:

Το ύφος του Dim ήταν απόλυτο  του στυλ : Έχω αλλεργία με τις διαφημίσεις , εγω βάζω αντ -μπλοκ , το προτείνω σε όλους (αδιαφορώντας   έτσι ότι  το μέσον που υποτίθεται πως αγαπάει.....χάνει έσοδα, και άρα κινδυνεύει η ύπαρξη του).

 

Μπαίνει  μετά  και το άλλο μέλος (επίσης εριστικά γιατί του την έδωσε (λογικά)  που μέλος  πρότεινε τρόπους να χάσει το μέσον εισοδήματα) και λέει την αλήθεια αλλά από τη σκοπιά του χρήστη και όχι του μέσου.....και έγινε το φονικό 😆

 

 

  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Κακα τα ψεματα, και στα μεσα επι πληρωμη παλι οι διαφημισεις ειναι το κυριο εσοδο.

 

 Οποτε εκει η σημασια των διαφημισεων παυει να εξαντλειται στο αν θα βαλουμε η αν θα βγαλουμε το adblock. Διοτι αν ας πουμε βαλει το spotify καμια διαφημιση, θα κατσει ο dim σαν καλο παιδι να του κανει την αγιογραφια, αλλιως αν αρχισει τα ιδια να του τα χωνει, τοτε δε θα εχει beef αλλα κλοτσα 😁

Επεξεργασμένο από manosx
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχω την παραμικρη ιδεα του τι εχει συμβει, ωστοσο επειδη ειμαι καποια χρονια εδω μεσα (τρομοκρατηθηκα μολις σκεφτηκα οτι πλησιαζουν τα 20) , και το εργο εχει ξαναπαιχτει απο διαφορους που νομιζαν οτι ειναι περισσοτερο η λιγοτερο απαραιτητοι, σημαντικοι η οχι, θα σου ελεγα take it easy και δες την μεγαλη εικονα. Ενα απλο φορουμ ειναι it's not a big deal, και οπως και σε καθε αλλη κοινωνικη δραστηριοτητα θα υπαρξουν καθε ειδους ανθρωπινες συμπεριφορες, με λογο αιχμηρο, αδιαφορο, προκλητικο, δογματικό, χρησιμο, εκπαιδευτικο. Εσυ αποφασιζεις τι κρατας και το οχι απο ολο αυτο. Προσεξε μονο μηπως η κριση σου επηρρεαζεται απο τον εγκλωβισμο σου σε σημειο εθισμου απο το αντικειμενο και από το ιδιο το μεσο. Take it easy και ΑΠΟΧΩΡΩ.   

  • Like 2
  • Συμφωνώ 5

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ρωτήσω κάτι - και εσένα dim. Ας πούμε ότι σε ένα σπίτι, ο Πατέρας καπνίζει, και ότι στο σπίτι υπάρχουν τρία παιδιά. Ο συγκεκριμένος Πατέρας είναι υπόδειγμα, αγαπάει την Οικογένεια, φροντίζει τα πάντα-όλα. Θα ανεχόταν η Μητέρα να διδάσκει στα παιδιά ότι το κάπνισμα είναι αποδεκτή συνήθεια, αν όχι επιβεβλημένη; ΟΧΙ, δεν θα το ανεχόταν.

 

Όποιος θέλει να βάζει adblocker (και εδώ προτείνω να βρεί το ποστ με το οποίο επέστρεψα στο φόρουμ και στο οποίο εξήγησα τι ακριβώς είναι ο adblocker) ας το κάνει. Αλλά να πουλάει μούρη επ΄' αυτού, επιμένοντας σε κόντρα της άποψης του ιδρυτή του φόρουμ (που το έφτιαξε και το κράτησε για δεκαετίες) ότι αυτό είναι κάτι άλλο εκτός από προσωπική προτίμηση, οδηγεί στην ΑΝΑΓΚΗ να ακουστεί ο αντίλογος.

 

Έχω ένα πολύ-πολύ απλό τρόπο να αποφασίζω αν κάτι είναι σωστό, όταν δεν έχω αρκετές γνώσεις: κάνω μία προβολή για το ποιες θα ήταν οι συνέπειες αν το έκαναν όλοι ανεξαιρέτως οι εμπλεκόμενοι. Π.χ. είναι σωστό να τσακωνόμαστε στο δρόμο "Όχι, δεν είναι διότι αν το έκαναν όλοι δεν θα μπορούσαμε να βγούμε από την πόρτα μας". Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν έκαναν ΟΛΟΙ αυτό που επιδίωξε (πάλι-και πάλι-και πάλι) να περάσει ως άποψη ο dimsonic, το φόρουμ δεν θα υπήρχε.

 

Ο dimsonic δεν καταλαβαίνει ότι είναι ακριβώς το κύρος του που καθιστά αδιανόητο να περνάνε τέτοια πράγματα. Πιστεύει (ποζάροντας ή ειλικρινώς, δεν έχω καταλήξει) ότι δεν εκτιμάται για την προσφορά του. Όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο - επειδή είναι σημαντικό μέλος, επειδή είναι εδώ κάθε μέρα, επειδή όλοι τον διαβάζουμε προσεκτικά, επειδή είναι Πατέρας, δεν μπορεί να σφυρίζει η Μητέρα αδιάφορα, στις σπάνιες περιπτώσεις που κάνει λάθος. Αυτή είναι η αλήθεια του ζητήματος - αν ήταν ένας περαστικός παπαράκος, σιγά μην μας ενδιαφέρει τι γράφει.....

 

Τον καλώ (και εγώ) να διαβάσει πολύ προσεκτικά την προηγούμενη παράγραφο και να μείνει κάνοντας ακριβώς αυτό που έκανε μέχρι τώρα,  για όσο καιρό του κάνει κέφι, με την επίγνωση ότι αυτό εκτιμάται πλήρως ως αληθές.

 

  • Συμφωνώ 2

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι είναι αυτό το "beef" ρε παιδιά επιτέλους που το βλέπω εδώ κι εκεί ; χαχαχα

Αγηπητέ Dim , είμαστε πολύ κοντά ηλικιακά και κάπως σε κατανοώ... Θα μου επιτρέψεις να πω δυο λόγια... Τείνω να έχω παρόμοια άποψη με αυτήν του @fenderiarhs  με μια διαφοροποίηση. Δεν θα το έλεγα "εθισμό" . Κρίνοντας εξ' ιδίων θα το έλεγα "συναισθηματική φόρτιση"...και είναι (πιστεύω) συνήθως μια "λαθεμένη" τέτοια απογοήτευση !

Κι εγώ χάνομαι κατά περιόδους από εδώ , απλά και μόνον επειδή καταπιάνομαι με άλλα μη μουσικά...με ορισμένα   θέλοντας και μη δηλαδή... Και το γνωρίζω ότι, θα επανέλθω εδώ και μάλιστα όχι απαραίτητα δριμύτερος....😁

Οι ανθρώπινες συμπεριφορές και ιδιαίτερα κάποιες πιθανότατα στοχευμένες αντιδράσεις μπορεί κάποτε να ενοχλούν αλλά , γίνεται μηδαμινή έως και διασκεδαστική η "όχληση", αν σκεφθείς ότι μπορείς παράλληλα να εκδηλώνεις την όποια συμμετοχή σου σε πολλούς χώρους ταυτόχρονα και ειδικά εκεί όπου οι συμπάθειες και οι αντιπάθειες και τα "παρεάκια" απουσιάζουν εντελώς, οπότε η κρίση είναι απαλλαγμένη από τέτοιες συνιστώσες  και είναι απλά αντικειμενική.

Χαιρετώ !

🐶

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Εγώ το μόνο που έχω να συνεισφέρω και κυρίως επείδη οι  αντιδικίες , τα conflicts , τα μαλώματα και  οι τσακωμοί, (τα οποία βαρέθηκα) είναι κάτι που φέρνουν φαγητό στο τραπέζι μου (ή στον κρεβατι μου γιατί εκεί τρωγω) εδώ και 25 χρόνια είναι το εξής:

Σε κάθε διαφωνία σου προσπάθησε να έρθεις στη θέση του άλλου και  να κατανήσεις ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ τι τον έφερε σε αυτη τη θέση για να αντιδράσει έτσι, και όταν  αποστασιωποιημένα  το καταλάβεις θα σε βοηθήσει να τον "αντιμετωπίσεις " καλλίτερα.

  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aγαπητέ @dimsonic...

 

Διάβασα το σεντόνι σου,όπως και όλο το επίμαχο νήμα.Έχω να σου πω πως η οπτική σου είναι κάπως στρεβλή και όχι απαραίτητα λαθεμένη.

 

Δεν σε ξέρω προσωπικά αλλά είναι εμφανές πως έχεις μια (ίσως υπέρ)ευαίσθητη ψυχοσύνθεση η οποία θέτει και το μέτρο της αποδοχής ή απόρριψης των διαδικτυακών σου επαφών...Μα είναι αυτό ακριβώς,διαδικτυακές επαφές.

 

Τι θέλω να πω;Ότι θα έπρεπε να νιώθεις τυχερός που μέσα από αυτό το αχούρι που λέγεται internet έχεις γίνει καλός φίλος με 20 ανθρώπους και μάλιστα με τους 5-6 απ' αυτούς έχεις και προσωπική συναναστροφή.Mείνε εκεί,η στατιστική είναι με το μέρος σου.

 

Αυτά στα γράφω με την καλύτερη των προθέσεων...'Ισως και με συμπάθεια που πηγάζει από προσωπική εμπειρία αφού παλιότερα ειδικά έχω βιώσει κι εγώ αυτό που εισπράττεις εσύ τώρα.

Αρκεί να σου πω ότι έχω κατηγορηθεί με pm από admin εδώ στο Noiz πως οργανώνω κίνημα εναντίον της καθεστηκυίας τάξης!

 

Για να μείνω όμως επί της ουσίας,πολύ εύστοχα σου είπε ο @fusiongtr ότι αυτό που λαμβάνεις ως αποδοκιμασία είναι πολλές φορές το δικό σου συμπέρασμα και όχι κάτι που όντως ισχύει.Είμαστε απλά τύποι που γράφουν ό,τι μαλακία έχουμε στο κεφάλι μας εκείνη τη στιγμή και τίποτα περισσότερο.

 

Και,τέλος,ένα άτομο με τη δική σου εμπειρία θα έπρεπε πολύ καιρό πριν να έχει καταλάβει και αποδεχτεί ότι όλοι έχουν τις συμπάθειες και αντιπάθειες τους.

Γιατί τα φόρα να αποτελούν εξαίρεση;

 

 

  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτά που ήθελα να πω τα είπα.

Τώρα γιατί κάποιοι δεν βλέπουν την ίδια την ουσία αλλά εξακολουθούν να ασχολούνται με το θέμα του ad blocker δεν θα το εξετάσω. Πιθανοτατα θέλουν να πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα.

 

Με το θέμα του ad blocker το ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑ.

Είναι στάση ζωής. Τελος.

Στο κινητό βλέπω με με samsung browser που έχει ενσωματωμένο blocker. Προφανώς και είναι νόμιμο από πλευράς samsung και τελεία και παύλα.

Στο πισί δουλεύω κυρίως opera (και chrome για gmail google κλπ). Χρόνια γίνεται αυτό και έχω μάθει να ΜΗ ΒΛΕΠΩ διαφημίσεις από ΠΟΥΘΕΝΑ. Δεν επισκέπτομαι κανένα site που ζητάει να το απενεργοποιήσω.

Δεν θα αλλάξω τον τρόπο ζωής μου για κανένα φόρουμ ή κανέναν διαφημιζόμενο.

Αν θέλει το νοιζ κάποια συνδρομή να μου τη ζητήσει.

 

 

Επανέρχομαι.

Δεν είναι το θέμα μου η προσφορά.

Για όποιον ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ είναι η προσβολή που δέχτηκα σε συνάρτηση με την "οποια" "προσφορά" ή την "λανθασμένη άποψη" που μπορεί να έχω για την προσφορά.

 

Και η προσβολή έγινε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη (που ΝΑΙ κατα τα λεγόμενα του Λάκη, τον είχα σε υπόληψη, άσχετα αν ήταν απέναντί μου για κάποιο λόγο σε μόνιμη κόντρα), και μάλιστα σε άσχετη στιγμή δηλαδή μετά την αποχώρησή του από το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

 

Εγω την τοποθέτησή του ως προσβολή την εξέλαβα και μόνο. Διότι αν ήθελε να μου πεί κάτι για το ad blocker ας μου έλεγε απ ευθείας "κάνεις λάθος, η τακτική του νοιζ είναι αυτή, οφείλεις να την σεβαστείς". 

Αντ αυτού προηγήθηκε το παρακάτω

 

Πιστεύεις πως το να χρησιμοποιείς το όποιο σάιτ σαν προσωπικό σου ημερολόγιο, σε καθιστά αρθρογράφο που περιμένει ο κόσμος να διαβάσει; Νομίζεις πως θα σε πλήρωνε κάποιο έγκριτο, ειδικό έντυπο για να αρθρογραφείς;

Το ότι έχουμε πλέον την άνεση να γράφουμε την άποψη μας, κακήν κακώς (χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τα γραπτά σου) μαθαίνοντας παράλληλα να γράφουμε, δεν μας καθιστά και αρθρογράφους. Για να γίνει κάποιος αρθρογράφος στην αγορά, πάει σε κάποιο δημοσιογραφικό σχολείο - ΙΕΚ ή πανεπιστήμιο να μάθει κάποια βασικά πράγματα, όπως τι είναι ΑΠΟΨΗ και τι είναι ΓΕΓΟΝΟΣ π.χ.

Μετά μαθαίνει δίπλα σε κάποιον δημοσιογράφο ως βοηθός ρεπόρτερ - συντάκτης και μετά γινεται συντάκτης... όχι σχολιαστής.

Σχολιαστής γίνεται (γινόταν μάλλον αφου όλοι μας είμαστε ένα πλέον) ο έμπειρος δημοσιογράφος, ακαδημαϊκός όπου ο αναγνώστης τον γνωρίζει γιατι έχει μια πορεία και εκτιμά την άποψη του για να έχει κι αυτός να λέει αύριο.

Το forum είναι τόπος ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης. Κάποτε μάλιστα υπήρχε και στους κανονισμούς ο όρος flooding, για να αποφεύγονται τα πολυβόλα που γράφουν ασταμάτητα υποστηρίζοντας μια θέση και δεν άφηναν μια άλλη να φανεί. Έχουν περάσει κάμποσοι τέτοιοι σε βάθος χρόνου. Και έχουν φύγει αρκετοί άλλοι, ηπιότερων τόνων γιατί θεωρούσαν πως η σελίδα κατακλύζεται απο μια άποψη. 

 

Αυτά μου τα λέει όχι ένα απλό μέλος (ασχέτως αν είναι σήμερα) αλλά ο πρώην ιδιοκτήτης, που με γνωρίζει μέσα από το σαιτ επί 9 χρόνια, σε δημόσια θέα, με επιθετικό (αν και με το γάντι, "να σε κάψω, να σ αλείψω λάδι"), αντί να μου τα πει κατ ιδίαν, τουλάχιστον σε ένα μέλος που εμφανίζεται στο σαιτ του σε μεγάλη συμμετοχή.

 

Τώρα για τα άλλα που λέει ο Λάκης, θα του τα έλεγα απο κοντά, αλλά έφυγε 150 χλμ μακρυά.

Εγώ Λάκη μου δεν είπα οτι είμαι αρθρογράφος.

Είπα έχω ad-blocker.

Ούτε είπα "επειδή είμαι αρθρογράφος εγώ δεν πληρώνω διαφημίσεις"

Αντίθετα με το καλημέρα μου είπαν "νομίζεις ότι είσαι αρθρογράφος? - οι αρθρογράφοι πάνε σε σχολή".

το ανέκδοτο που λεει "κι εσύ κι ο γρύλος σου" το ξέρετε?

 

Μετα από αυτό αναφέρθηκα σε συμμετοχή κλπ.

 

Λοιπόν, αν θέλει το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ας ζητάει να απενεργοποιούμε τον blocker.

Ετσι απλά.

 

Εγώ διάλεξα να απέχω. Είναι και Κυριακή, δεν είμαι σε διάθεση για νέο μπιφ. (αλλη υποβάθμιση γεγονότων το μπιφ. Γίνεται όλο αυτό...ε τι έγινε, ένα μπιφ έγινε.)

 

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
24 λεπτά πριν, dimsonic είπε

 

Τώρα για τα άλλα που λέει ο Λάκης, θα του τα έλεγα απο κοντά, αλλά έφυγε 150 χλμ μακρυά.

Εγώ Λάκη μου δεν είπα οτι είμαι αρθρογράφος.

Είπα έχω ad-blocker.

Ούτε είπα "επειδή είμαι αρθρογράφος εγώ δεν πληρώνω διαφημίσεις"

 

 

Σου απάντησα ήδη σε αυτό, δεν ξέρω αν τα διάβασες.

Και για τους αρθρογράφους απάντησα στο επίμαχο νήμα (και για τα ΙΕΚ και για τα πανεπιστήμια).

 

Εσύ "τσίμπησες" στην "θυμωμένη" (όχι άδικα- δεν ήταν απρόκλητη επίθεση, αλλά σχετικά άκομψη) τοποθέτηση του μέλους , που σου είπε την αλήθεια , μετατοπίζοντας  όμως στην ουσία την αδυναμία του μέσου  σε εσένα - ήτοι ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν θα πλήρωνε να διαβάσει κανέναν στον Noiz , αλλά μάλλον φταίει το format του νοιζ και όχι οι γραφοντες σε αυτό-και είναι και λογικό ) .....και άρχισες στον ίδιο και χειρότερο τόνο την αντιπαράθεση (να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε ....τις συνεισφορές)  και την παράθεση βιογραφικού, λες και εμείς είμαστε χαζοί και δεν ξέρουμε ποιός και τί είναι εδώ μέσα και το χειρότερο για εμένα, αναζήτησες συμμάχους να σε επιβεβαιώσουν,  στην ουσία καλώντας μας να νομιμοποιήσουμε  έναν καβγά , που από όπου και αν το πιάσω, είναι λάθος και των δύο σας....It takes 2 to tango, μόνος του κάνεις δεν μπορεί να μαλώσει.

  • Συμφωνώ 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εντάξει Λάκη.

Προφανώς εγω κάπου έχω λάθος στον τρόπο με τον οποιο βλέπω την συμμετοχή μου και οι υπόλοιποι είναι σωστοί.

Με δεδομένο αυτό, αποφάσισα να τη δω διαφορετικά.

Αυτό κάνω.

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου