Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση σε φθηνό μπάσο, προτάσεις.


ikon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά.

 

Μια ερώτηση παρακαλώ, 

Έχω ένα squire j bass το οποίο αν και φθηνό όργανο με βολεύει πολύ και γενικά μου φαίνεται μια χαρά (δεν είμαι μπασίστας, κιθαρίστας είμαι). Σκεφτόμουν να πάρω ένα fender vintera 50’s P bass αλλά τσιγκουνεύομαι λίγο, τι θα μπορούσα να κάνω στο squier για να γίνει ένα decent μπάσο; Αν έβαζα πολύ καλούς μαγνήτες θεωρείτε ότι θα ήμουν οκ ή θα πρέπει να αλλάξω και κάποιο hardware?

Επίσης έχετε καμία πρόταση για μαγνήτες γιατί στην κυριολεξία δεν έχω ιδέα (να σημειώσω ότι παίζω μόνο clean).

 

Ευχαριστώ πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω ένα παμφθηνο squier P bass το οποίο δανείστηκε ο μπασίστας μας (δεν θυμάμαι και το ψευδώνυμο του στο νοιζ να τον κάνω tag για να σου πει την άποψη του) και του άλλαξε τα φώτα (ακόμα και το backplate και τα straps άλλαξε,μόνο τα ξύλα και τα τάστα έμειναν, μιλάμε για ολικό lifting). Το χρησιμοποιούσε σε κάποια λάιβ τακτικά (ενώ έχει πολύ ακριβότερα μπάσα). 

 

Εγώ που δεν είμαι μπασίστας θα σου πω ότι το όργανο προφανώς βελτιώθηκε αλλά στην αίσθηση παραμενει αναβαθμισμένο (έστω και πλήρως) squier, με την καλή έννοια. Μεξικάνικα και αμερικάνικα μπάσα εξακολουθούν να μου αρέσουν πιο πολύ σαν αίσθηση στο χέρι.

 

Αν ήσουν μπασίστας θα σου πρότεινα να πάρεις κάτι καινούργιο σε μεξικάνικο αλλά νομίζω ότι δεν χρειάζεται να μπεις σε τόσα έξοδα, με μια αναβάθμιση μαγνήτη ή γέφυρας θα είσαι ΟΚ 

 

 

 

received_667149578666864.jpeg

Επεξεργασμένο από Lord_Goumis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα! Αν και κιθαρίστας βοήθησα φίλο μπασιστα για την αναβάθμιση του μπάσου του. Αλλάξαμε τα pots  με allparts και βάλαμε μαγνήτες tonerider. Πλεον τους στέλνουν ξανα στην Ελλαδα. Ο ήχος του έχει γίνει καταπληκτικος. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
8 ώρες πριν, ikon είπε

τι θα μπορούσα να κάνω στο squier για να γίνει ένα decent μπάσο; Αν έβαζα πολύ καλούς μαγνήτες θεωρείτε ότι θα ήμουν οκ ή θα πρέπει να αλλάξω και κάποιο hardware?

Επειδή (παλιά) πέρασα από αυτό το stage - να βελτιώσω ένα άταστο squier που είχα πάρει- θα σου πω τι έκανα και βγάλε τα συμπεράσματά σου.

 

Άλλαξα μαγνήτες- του έβαλα Villex που ήρθαν από την Αμερική και έκαναν περισσότερα από το μπάσο. Και άλλαξα γέφυρα, κλειδιά καθότι αυτά που είχε ήταν άθλια από άποψη μετάλλου. Αυτή IMHO ήταν μια πολύ ουσιαστική αναβάθμιση, γιατί η αλλαγή στον ήχο ήταν εντυπωσιακή (πέρα από τους εξαιρετικούς μαγνήτες). Δεν ξέρω βέβαια τι squier  έχεις και τι σόι hardware τους βάζουνε τώρα- αυτό που πήρα (μεταχειρισμένο) ήταν πέραν της δεκαετίας.

Στην περίπτωση μου, ναι ο ήχος βελτιώθηκε, αλλά μεταξύ μας μου πήγε ο κούκος... αηδόνι. Τα upd κόστισαν πολύ περισσότερο απ' το κούτσουρο.

Η άποψη μου τελικά είναι ότι δεν αξίζει να ρίχνουμε χρήμα σε φτηνοκούτσουρα, όσο και αν τα βελτιώνουμε, διότι το squier μου παρά τα upds παραμένει επτά κομμάτια agathis (βέβαια... εξωτικό κσύλο, δε λέω)... 😄

 

Και δεν κρύβω ότι κάποια στιγμή μου πέρασε η ιδέα να πάρω και ένα σώμα alder, αλλά κάπου εκεί με φρέναρα.

 

Για να μην σε ζαλίζω, άλλαξε μαγνήτες και σίγουρα θα δεις διαφορά.

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Έχει στις αγγελίες του νοιζ ένα σετ μαγνήτες Bartollini με 100 ευρώ. Θα ξεκινούσα από εκεί, μαζί με ένα σετ ποτενσιόμετρα και έναν πυκνωτή. 

 

Από τη στιγμή που το μπάσο παίζει, θα είσαι μια χαρά. Κι αν ακόμη παραδόσει πνεύμα κάνα μπράτσο, συχνό φαινόμενο στα Squier, πουλάς πάλι τους μαγνήτες και δεν θα χάσεις χρήματα.

 

Περισσότερα χρήματα για αλλαγή μπάσου σε Squier πάλι δε θα έδινα. Αν ήταν να πας μια κλάση πιο πάνω σε κάποιο σε κάποιο Sire ή Ibanez ή καλύτερα ακόμη σε κάποιο μεταχειρισμένο του 500ρικου, εκεί θα το συζητούσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 ώρες πριν, ikon είπε

...Έχω ένα squire j bass το οποίο αν και φθηνό όργανο με βολεύει πολύ και γενικά μου φαίνεται μια χαρά (δεν είμαι μπασίστας, κιθαρίστας είμαι). Σκεφτόμουν να πάρω ένα fender vintera 50’s P bass αλλά τσιγκουνεύομαι λίγο...
 

 

Δυστυχώς ότι πληρώνεις παίρνεις. Κι εγώ κιθάρα παίζω παίζω αλλά πάντα μου άρεσε το μπάσο και είχα απωθημένο ένα Jazz, όταν το βρήκα ηρέμησα και σταμάτησα να σκέφτομαι αγορές & αναβαθμίσεις. Είχα πάρει πριν άλλο μπάσο (P-style) το οποίο αν και στην αίσθηση και στον ήχο ήταν πολύ καλό απλά δεν ήταν Jazz και το έδωσα να το χαρεί κάποιος που θα το εκτιμήσει πιο πολύ.

 

Απ' τη στιγμή που το όργανο σου φαίνεται μια χαρά συνιστώ να μην ξοδέψεις ούτε ευρώ. Ασχολήσου με την μουσική, αποφάσισε πιο μπάσο θες πραγματικά και κοίτα χαλαρά αγγελίες. Η αγορά είναι μεγάλη αν κοιτάς σε Ευρώπη, σίγουρα θα βρεις αυτό που θες αν έχεις υπομονή. Μεταχειρισμένο θα πάρεις καλύτερο όργανο από Vintera που με την τιμή τους έπαθα σοκ τώρα που τσέκαρα, 1200€ το Precision!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 ώρες πριν, Lord_Goumis είπε

Έχω ένα παμφθηνο squier P bass το οποίο δανείστηκε ο μπασίστας μας (δεν θυμάμαι και το ψευδώνυμο του στο νοιζ να τον κάνω tag για να σου πει την άποψη του) 

 

 

 

 

καταρχάς καλή χρονιά με υγεία !

 

23 ώρες πριν, ikon είπε

Έχω ένα squire j bass το οποίο αν και φθηνό όργανο με βολεύει πολύ και γενικά μου φαίνεται μια χαρά (δεν είμαι μπασίστας, κιθαρίστας είμαι).

άρα όλα καλά!

 

23 ώρες πριν, ikon είπε

Σκεφτόμουν να πάρω ένα fender vintera 50’s P bass αλλά τσιγκουνεύομαι λίγο,

είχα ένα τέτοιο στο παρελθόν (classic 50s σειρά που ονομάζεται τώρα vintera). σαν μανίκι και ήχος και γενικά στήσιμο δεν έχει καμία σχέση με το squier jazz που έχεις και το πιο πιθανό είναι να σου φανεί το μανίκι πολύ γεμάτο, παχύ και κατά πάσα πιθανότητα άβολο και αργό.... είναι "αντρικό" μανίκι ρόπαλο.

Ακόμα και τα τάστα είναι διαφορετικά (vintage tall αν θυμάμαι καλά).

Σε ότι αφορά τα οικονομικά εγώ το είχα πάρει 780 ευρώ καινούργιο από ελληνικό κατάστημα και τα τελευταία χρόνια οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα (αδικαιολόγητα κατ' εμέ) οπότε καλά κάνεις και τσιγκουνεύεσαι (πάλι κατ' εμέ)

23 ώρες πριν, ikon είπε

τι θα μπορούσα να κάνω στο squier για να γίνει ένα decent μπάσο

εάν θεωρείς ότι δεν είναι decent πως λες ότι σε βολεύει και σου φαίνεται μια χαρά; επειδή κάποιοι σνομπάρουν αυτά τα φθηνότερα όργανα  ή αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με το όργανο εσύ;

 

23 ώρες πριν, ikon είπε

Αν έβαζα πολύ καλούς μαγνήτες θεωρείτε ότι θα ήμουν οκ ή θα πρέπει να αλλάξω και κάποιο hardware?

το να αρχίσεις να ρίχνεις χρήμα σε τόσο φθηνό όργανο μικρής μεταπολιτικής αξίας ... θέλει κατασταλαγμένη άποψη από την πλευρά σου... αν θες την γνώμη μου, μιας και είσαι κατά κύριο λόγο κιθαρίστας και εφόσον παίζεις μπάσο πιο περιστασιακά να φανταστώ,  μην κάνεις αναβαθμίσεις με σκοπό να το κάνεις "mexico level ή american level". θα σου πρότεινα να αναβαθμίσεις μόνο ότι είναι προβληματικό ή ελλαττωματικό. πχ κάποιο κλειδί δεν κουρδίζει καλά ή δεν γυρνάει εύκολα ή άλλο παράδειγμα κάποιο βαγονάκι της γέφυρας έχει χαλάσει και αλλάζει το ύψος της χορδής. 

 

εν κατακλείδι, ναι τα vintera είναι καλύτερα, τα αμερικανικά ακόμα καλύτερα κτλ. σε ότι αφορά το hardware άλλο level τα squier, άλλο τα mex, άλλο τα lapan, άλλο τα usa. ότι πληρώσεις παίρνεις και μην έχεις αυταπάτες. αυτό όμως δεν πάει να πει ότι πρέπει να μπεις στον κόπο και τα έξοδα να πάρεις ακριβές γέφυρες και κλειδιά και μαγνήτες παρά μόνο εάν το κάνεις συνειδητά επειδή σ 'αρέσει κατά τα άλλα το όργανο σου (και πάλι με προσγειωμένες προσδοκίες να είσαι).

 

 

Επεξεργασμένο από Θανάσης Καλδής
  • Like 1

The Bass Dredd

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, kpeyos είπε

μια κλάση πιο πάνω σε κάποιο σε κάποιο Sire ή Ibanez

To sire ειναι μια κλαση πανω απο το squier;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

@methylene blueΠέρασαν απ' τα χέρια μου δύο Squier με θέματα στη βέργα. Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι αντίστοιχο για Sire.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, kpeyos είπε

@methylene blueΠέρασαν απ' τα χέρια μου δύο Squier με θέματα στη βέργα. Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι αντίστοιχο για Sire.

Αρα ειναι δυο κλασεις καλυτερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου