Προς το περιεχόμενο

ly rock( κλωνοι) pedals


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλησπέρα και καλή χρονιά.

 

Τον τελευταιο μήνα μιας και υπαρχουν αφραγκιες απο τη μια αλλα και ραστωνη και περιεργεια δοκιμαζω διαφοτα πεταλια μονο με ανταλλαγες η αν ειναι πολυ φτηνα.

Έτσι ήρθαν στην κατοχή μου δύο κλώνοι του duelist και του king of tone απο την εταιρεια ly rock ( νομίζω Κίνα), παρ'όλο που ειμαι παντα λιγο επιφυλακτικος σε πεταλια τετοιου ειδους....

 

Ξεκαθαριαω οτι τα αυθεντικα δεν τα εχω ακουσει( στο you tube σχεδον ιδια ακουγονται. δεν ξερω στο χερι πως ειναι η αισθηση)

 

Μου εχουν κάνει εντύπωση η πανομοιοτυπη εμφανιση αλλα και η εντελως εκπληκτικα ιδια φαση με τις λειτουργιες των πεταλιων που ειναι πολλες....Από ηχο ακουγονται αρκετα καλα, σιγουρα ειναι αξιιοποιησιμα.

 

Εχει κανενας σας παρομοια εμπειρια με την εταιρεια αυτή? κα αν εχει συγκρινει με τα αυθεντικά.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Ας ξεκινήσουμε από το ενδιαφέρον γεγονός ότι το όνομα της εταιρείας στα Κινέζικα σημαίνει Φτωχορόκ :)

 

Ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια μαζί με μια εταιρεία που λέγεται 68pedals να φτιάχνουν κλώνους γνωστών πανάκριβων πεταλιών όπως πχ του  BJFE που απευθυνόταν στον μέσο Κινέζο bedroom guitarist με μέσο μισθό 200€.  Μέχρι σήμερα δεν πωλείται τίποτα εκτός Κίνας απευθείας από τους ίδιους και αυτά που πωλούνται στην Κίνα δεν έχουν την ίδια εμφάνιση με τα πρωτότυπα.

 

Κάποιοι όμως σκέφτηκαν να αγοράσουν enclosures και PCBs από την Κίνα, να συναρμολογήσουν πετάλια που είναι σχεδόν πανομοιότυπα με τα πρωτότυπα και να τα πουλήσουν μέσω Taobao και Ali Express στον υπόλοιπο κόσμο.

 

Οι κριτικές τους από κατόχους των originals απ' όσο θυμάμαι στο TGP, ήταν all over the place. Από "εξαιρετικά καλοφτιαγμένα", στο "δε θα ξανάδινα ουτε 20€". Το οποίο μπορεί να εξηγείται από το στόρυ της ύπαρξης τους στις διάφορες πλατφόρμες πώλησης εκτός Κίνας (αλλά και από το γεγονός ότι πρόκειται για απόψεις σε κιθαριστικό forum 😄).

 

Όπως και να έχει, τόσο απλά κυκλώματα συνήθως δεν προστατεύονται από κάποια πατέντα, για αυτό και το 95% των μπουτίκ πεταλιών που υπάρχουν σήμερα είναι παράγωγα ή απευθείας κλώνοι κάποιων άλλων. Αλλά η αντιγραφή κώδικα software, logo και εξωτερικής εμφάνισης το πάει σε επίπεδα κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας. Κι όπως έχει συζητηθεί από τις απαρχές αυτού του χώρου, άνθρωποι που ασχολούνται με τη μουσική, που κάποιοι περιμένουν να ζήσουν από την πνευματική τους εργασία, δεν είναι ωραίο παράλληλα να στηρίζουν τέτοιες πρακτικές.  

 

 

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, kpeyos είπε

Κι όπως έχει συζητηθεί από τις απαρχές αυτού του χώρου, άνθρωποι που ασχολούνται με τη μουσική, που κάποιοι περιμένουν να ζήσουν από την πνευματική τους εργασία, δεν είναι ωραίο παράλληλα να στηρίζουν τέτοιες πρακτικές.  

 

Από τη μια έχεις τα δίκια σου. Αντιγραφή γίνεται, κάτι το παράνομο.

 

Από την άλλη, νομίζω ότι το νόιζ δείχνει κάποια ανοχή σε τέτοιες θέματα. Από την στιγμή που επιτρέπεται να πωλούνται κλώνοι/πιστά αντίγραφα στο section των αγγελιών, τότε γιατί να τίθεται ζήτημα να συζητάμε γι' αυτά εντός του φόρουμ?

 

https://smart.noiz.gr/details.php?id=559791

 

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

@gkourmoul1 Κατ' αρχάς πού είπα ότι δεν μπορεί να συζητηθεί; Αφού εγώ ο ίδιος απάντησα για την εταιρεία.  

 

Λέω απλά ότι δεν είναι ωραίο (και ότι κάπως υπήρξε μία συναίνεση ως προς αυτά τα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας απ' όσο θυμάμαι τουλάχιστον, στο ότι πρέπει να προστατεύεται). Παρόλο που πολλοί ίσως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στρέφονται σε τέτοιες λύσεις.

 

Επίσης όπως είπα τα κυκλώματα δε νομίζω ότι είναι πνευματική ιδιοκτησία. Κι εγώ αυτό που έχω δει από το 95% των κλωνοποιών είναι ότι έχουν τα δικά τους enclosures και logos. 

 

Πάντως όταν ξεκινάει μία συζήτηση που πάνω κάτω αποδεχόμαστε ότι εμπεριέχει παράνομες πρακτικές, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος αυτή να διολισθίσει επικίνδυνα. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κλωνοι βγαινουν και καλο ειναι να λεγεται εξ αρχης........γενικα συμφωνω μαζι σου.....δεν ειναι δεδομενο ομως παντα οτι ενας κλωνος δημιουργει ζημια...ίσα ίσα μπορει να ενισχυει και τον μυθο......

 

σιγουρα παντως δεν ειναι εντιμο να υπαρχει ακριβως η ιδια εμφανιση και να υπαρχει η διαφοροποιηση με μικρα γραμματακια καπου.

 

στο μποικοταζ δεν πολυ πιστευω ως λυση....αλλωστε ο εν λογω κατασκευαστης πχ για το κοτ εχει κερδισει με το σπαθι του τα προιοντα του παρα τους κλωνους που βγαινουν, που οπως ειπα μπορει να ενισχυουν την ποιοτητα του προιοντος του.....

 

εγω αν ειμαι ικανοποιημενος απο εναν κλωνο πιο πολυ μου μπαινει το σαρακι να παρω το αυθεντικο παρα η πεποιθηση οτι δεν πιαστηκα κοροιδο...απλα δεν μπορω να το κανω σε αυτες τις εποχες.

 

η εξελιξη, η κατασκευη based on κλπ ειναι φυσικο πραγμα χωρις να σημαινει οτι εδω μιλαμε για κατι τετοιο...............παντως δεν θεωρω οτι ειναι κατι μεμπτο να συζηταμε απλα για κατι τετοιο....παρ ολα αυτα αν δημιουργει προβλημσ το θεμα ας διαγραφει...κανενα προβλημα...μπορει οποιος εχει εμπειρια συγκεκριμενη να μου στειλει και προσωπικο μνμ

 

συμφωνω με την τοποθετηση του τυπου εδω για το ηθικο μερος που παρα την ξεκαθαρη θεση του δεν τον εμποδισε να το παρουσιασει 

 

Επεξεργασμένο από geka
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου