Προς το περιεχόμενο

Boss Noise Suppressor


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αποφασισα να παρω αυτο το πεταλακι για να αποφυγω καποια ενοχλητικα feedbacks ειδικα για καποια κοματια που το dist το εχω τερμα και θελω να κανω καποιες παυσεις ενδιαμεσα στα ακορντα τελος παντων και ισως καποια hum απο την strat και telecaster μου ας μπω στο θεμα εχω μπερδευτει λιγο ως προς το που πρεπει να μπει στην αλυσιδα των εφε το πεταλακι αυτο

 

το δικο μου το rig εχει ως εξης, μια σανιδα απο πολλα πεταλια μπαινουν κατευθειαν στο καθαρο καναλι ενος peavey καθως και μια φετα με delay συνδεεται με το send return του ενισχυτη μου το πεταλακι που πρεπει να κατσει?

 

πριν τα delay στην σανιδα μου ή καπου στο send return?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος,λέω οτι πρέπει να το βάλεις πριν το delay.Αλλά άκου το πρώτα με τον υπόλοιπο εξοπλισμό σου πτιν το αγοράσεις.Κόβει πολλά κ ίσως σε ενοχλήσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1ο: To hum θα υπαρχει με τους μονοπηνιους οταν θα παιζεις,απλα στις παυσεις θα χαμηλωνει ή θα σβηνει αναλογως με τη ρυθμιση του noise gate.(Εναλλακτικα εγω σκεφτομαι την περιπτωση του HumDebugger της Electro Harmonix που τουλαχιστον απο καποια demo δειχνει οτι εξουδετερωνει το hum χωρις την επιδραση καποιου gate ή expander-σαν να εχεις noiseless μαγνητες!)

2ο:Εγω προτιμω και σου προτεινω να δοκιμασεις να το βαλεις πρωτο στην αλυσιδα,αμεσως μετα την κιθαρα.Ετσι θα μπορεις να εχεις πιο χαμηλο threshold και να μην σου κοβει αποτομα και αφυσικα οπως θα συμβει αν το gate ακολουθει ενα OD ή Distortion με πολυ gain οπου εκει θα αναγκαστεις να δουλευεις εντονα το "μηχανακι" και ισως σου τρωει σβησιματα νοτων και να ειναι αποτομο στη λειτουργεια του,εκτος και αν το θες αυτο (π.χ.κιθαρες Rammstein :)) Το μονο μειονεκτημα με αυτη στη συνδεσμολογια (1ο πεταλι στη σειρα) ειναι οτι αν τα overdrives-distortions σου εχουν πολυ φυσημα αυτο θα περναει ανεπηρεαστο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είμαι κάτο του συγκεκριμένου εφε της Boss.

η αλυσίδα μου είναι ώς εξής.

 

κιθάρα -> crybaby-> cs3 -> ns2 -> el. mistress -> phase 90 ->Ehx small stone -> dd20

 

 

hot british + h&k warp στην λούπα του ns2 και όλα δουλέβουν τέλεια. για μένα πάντως και σαν ηχολήπτη και σαν κιθαρίστα αυτο το setup δουλεύει καλύτερα.και σε ένα κάρο βιβλία να ανατρέξεις, πάνω κάτω εκεί θα καταλήξεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θες απλά κάποιες παύσεις ανάμεσα σε ακόρντα με πολύ gain, καλύτερα να κλείνεις το volume.... Αυτό το πετάλι καταστρέφει το σήμα σου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θες απλά κάποιες παύσεις ανάμεσα σε ακόρντα με πολύ gain' date=' καλύτερα να κλείνεις το volume.... Αυτό το πετάλι καταστρέφει το σήμα σου![/quote']

Η αλήθεια είναι ότι θέλει λίγο ψάξιμο (και ποιό δε θέλει άλλωστε) για να βρεις τη χρυσή τομή μεταξύ μείωσης θορύβου και απώλειας σήματος... Καλύτερα στη λούπα του προτείνω κι εγώ τα distortion. Αλλωστε από κει είναι ο περισσότερος θόρυβος συνήθως.

..there's too much panic in this town...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν εχει ασχοληθει κανεις με guitar rig και τα noise gate του κατι τετοιο θελω να πετυχω πανω κατω τωρα αμα ειναι να μου μαμησει χρεια και σημα ασ'το, καλυτερα τα feedback να βαρανε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ποτε μου δεν μου αρεσε κανενα noise suppressor ενω ανεκαθεν εβρισκα καποιο τροπο ωστε να απαλλαγω απο τον θορυβο χωρις την χρηση του.....Ριξε λοιπον πρωτα μια ματια στα πεταλακια σου για τυχον υπερβολικες ρυθμισεις (κυριοι υπαιτιοι για θορυβο εκτος των μονοπηνιακων ειναι "τρελλα" settings στον compressor σου, εφ οσον χρησιμοποιεις εναν, υπερβολικα settings sta distortion sou η σε boosted eq κ.α)

 

Αν παρ'ολα αυτα θες οπωσδηποτε να χρησιμοποιησεις εναν ειναι καλυτερα να βρισκεται οσο πιο νωρις στην αλυσιδα σου αμεσως μετα τα comp/od/dst ωστε να "μαζεψεις" το θορυβο εν τη γεννεσει του....(τις περισσοτερες φορες οπως ειπα και πιο πριν οι πρωταιτιοι του θορυβου ειναι τα compressors/distortions) παρα στο τελος που θα εχουν παρεμβληθει choruses, delays, reverbs κ.λ.π και η επεμβαση του NS θα ειναι περισσοτερο αναποτελεσματικη και "τεχνητη"

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου