Προς το περιεχόμενο

Μεγαλο προβλημα με το studio μου...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα κι απο μενα, γραφω ηλεκτρονικη μουσικη εδω και καποια χρονια, αλλα δεν εχω σπουδασει ηχοληψια, ωστε να ξερω που ακριβως πρεπει να βαλω τα πραγματα. το studio στο οποιο ηχογραφω τους τελευταιους μηνες ειναι ενας χωρος που νοικιασα, στα 20 τ.μ..

τον εχω χωρισει με γυψοσανιδα και πλεον ο χωρος που εμεινε για να γραφω ειναι 2.50*3.00 μ.. σε αυτο τον χωρο υπαρχει ενα παραθυρο και 2 πορτες. πισω απο την μια πορτα εχει και μεγαλο διαδρομο, που δημιουργει απιστευτο πραγματικο reverb :D

να μην πολυλογω, τον γεμισα τον χωρο με 2 μωνοτικα υλικα. το ενα ειναι το κατω στρωμα, ενα μαυρο υλικο σαν πισσα λαστιχοποιημενη και απο επανω το καλυψα ολο με ρικοφον. αυτο που καταφερα ειναι να καταστρεψω τον ηχο μου, να μην μπορω να ακουσω σωστα, οποτε και δεν μπορω να φτιαξω μουσικη (το χειροτερο απο ολα).

μπορειτε να μου προτεινετε λυσεις ωστε να διορθωσω καπως αυτη την κατασταση? δεν ζηταω θεαματικα αποτελεσματα, αλλα να μπορω να ακουσω και παλι αυτο που δημιουργω, ΣΩΣΤΑ!!

 

ευχαριστω προκαταβολικα, Κοσμας.χχχ

 

υ.γ. μεσα σε αυτο τον χωρο, εχω 3 synthesizers, 1 dj booth, ολα τα σχετικα (καρτες ηχου, μικτες, κτλ κτλ), 2 επιπλακια και ενα ζευγαρι genelecs 8030a, τα οποια δεν δικαιολογουνε την αξια τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγγνώμη για το offtopic αλλά γιατι λές΄ότι τα Genelec δεν δικαιολογούν την αξία τους? Από ενδιαφέρον ρωτάω γιατί έχω και εγώ τα ίδια.

 

 

ΥΓ. Καλά ξεμπερδέματα με το studio :)

Κeep on bluesing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Μήπως να τα αφαιρέσεις σιγά - σιγά;

Αφού το είπες και μόνος σου. Πριν ήταν πολύ καλό.

Ε... σου κόστισε λίγο παραπάνω το θέμα αλλά είναι σημαντικό που το παραδέχτηκες. ;)

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χεχε, μαλλον λαθος το εγραψα. τα genelecs τα λατρεψα απο οταν τα αγορασα και εγραφα με αυτα στο home studio μου. τωρα ομως που τα εχω στο studio που νοικιασα, με την παρουσα κατασταση δεν μου κανουνε δουλεια και ειναι κριμα για ενα τετοιο ζευγαρι monitors να μην βρισκεται στις καταλληλες συνθηκες να αποδοσει τα μεγιστα. Ισα ισα, θελω να αγορασω καποια στιγμη και τα 8040 :)

Το studio αυτο το νοικιασα τους τελευταιους μηνες γιατι παλιοτερα μου φωναζαν οι γειτονες οταν εγραφα στο σπιτι. Απο την αρχη εβαλα ολη αυτη την ηχομονωση κ τωρα μου φαινεται λιγο δυσκολο να την ξηλωσω. Ειμαι το παραδειγμα οπου μη ξερωντας, επραξα μετα πολυ κοπου κ εργασιας, αλλα διχως αποτελεσμα.

Ποια ειναι τα καλυτερα υλικα που μπορω να χρησιμοποιησω? Εχω ενα τονο ρικοφον πλεον... σε τι διαταξη να βαλω τα διαφορα κομματια? ειναι καλο πισω απο τα ηχεια να εχω μονωτικα? απεναντι? στο πλαι? τετοιες λεπτομερειες θελω να μαθω, απο ατομα που ειναι σχετικα κ εχουν κατι να μου πουν, ωστε να βοηθηθω.

 

THANKS!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχως και επειδη ειμαι ομοιοπαθης,το να κανεις μονος σου "μονωτικοηχητικες εργασιες" αποτυγχανει σχεδον παντα πληρως... :cry:

 

Κατα μια διαβολικη συμπτωση τα καλυτερα ηχητικα home studios που εχω ακουσει τα τελευταια χρονια ειναι το δικο μου & ενος φιλου μου τα οποια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ μετατροπη (ειναι δηλ. απλα δωματια σπιτιων) ειδικα το δωματιακι που στεγαζει το ταπεινο μου home studio εχει απιστευτο ηχο μονο και μονο λογω ΤΥΧΗΣ (ενας γνωστος μου που σχεδιαζει και υλοποιει στουντιο επαθε πλακα με την "φυσικη" ηχητικη του δωματιου μου :lol: και μαλιστα οταν του ειπα οτι σκοπευα να μετακινησω ενα μεγαλο επιπλο που βρισκοτανε στο χωρο μου ειπε να μην το μετακινησω καθολου γιατι μπορει να αλλαξει η ηχητικη!! :lol: :lol: )

 

Εν κατακλειδι μονο ενας ειδικος θα μπορεσει να σε βοηθησει σε εναν φυσικα "κακοηχο" χωρο οπως ο δικος σου ,κανοντας καποιες μετρησεις βασει των οποιων θα προχωρησει στην ηχομονωση ...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου