Προς το περιεχόμενο

To Ash in Art στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το όραμα του yameth για το noiz είναι να είναι ένας δικτυακός τόπος για ζητήματα μουσικής τεχνολογίας. Περιγράφεται δε, πλήρως, από το απόσπασμα που παρέθεσε νωρίτερα ο takis.

 

Εν' τούτοις, είναι σαφές ότι τα μέλη ενδιαφέρονται και για άλλα ζητήματα, τα οποία άλλωστε άπτονται θεμάτων μουσικής δημιουργίας ή/και απόλαυσης, οπότε μικρές και νόμιμες παρεκτροπές από τη θεματολογία του noiz επιτρέπονται, ιδιαίτερα όταν τελούνται με κόσμιο τρόπο.

 

Επίσης, ο yameth έχει ξεκαθαρίσει ότι πιστεύει βαθύτατα στο self-moderation, ήτοι στην "αφ' εαυτής" θέσπιση ορίων συμπεριφοράς εις όφελος του δικτυακού τόπου και των συζητήσεων. Συνεπώς, παρακαλούνται όλα τα μέλη να αναγνωρίσουν την καλή χειρονομία πίσω από αυτές τις πεποιθήσεις και να επιβάλλουν τα απαραίτητα μέτρα, τόσο στη συμπεριφορά τους, όσο και στις συμπεριφορές των άλλων.

 

Κομπρί;

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 195
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

εχεις απολυτο δικιο eye αλλα νομιζω οτι πρεπει να πηγαινουν στο περι ανεμων και υδατων..και οκ,ναι να ξεφευγουμε απο το θεμα για τετοιες συζητησεις αλλα εως καποιο οριο ετσι δεν ειναι;(αν και αυτο ειπες και εσυ νομιζω.. :) )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον διαβάζοντας τις 11 σελιδες του τοπικ εφαγα το τοστάκι μου, ήπια και την κοκακολιτσα μου και το ευχαριστηθηκα :lol:

 

Περα απο την πλακα τώρα

 

 

Βοήθεια σε έθνος ή λαό που έχει ανάγκη

είναι να τον βοηθήσουμε να ορθοποδήσει οικονομικά στον δικό του τόπο.

 

Βοήθεια δεν είναι να τον φέρουμε στον δικό μας τόπο

και να τον αναγκάσουμε να δουλεύει ως δούλος …

όπως βλέπουμε να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

 

"Αυτοί", αυτόν τον εξαναγκασμό ονομάζουν βοήθεια.

Αντί λοιπόν να τους βοηθήσουν

ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους, στα σπίτια τους και στις οικογένειές τους,

τους "βοηθούν" να τις παρατήσουν, να ερημωθεί η χώρα τους,

να ξεριζωθούν και να πάνε να δουλέψουν για να αυξήσουν το κέρδος των πλουσίων.

 

Βλέπεις ... , το να τους βοηθήσουν να ζουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους,

θα τους κοστίσει,

ενώ το να τους "βοηθήσουν" να ξεριζωθούν

και να ζήσουν σε μια ευρωπαϊκή τρώγλη ώστε να δουλεύουν στην δούλεψή τους,

με μεροκάματο της πείνας, αποδίδει κέρδος.

 

Ε ας μην τους αναγκάσουμε να δουλεύουν σαν δούλοι, να μενουν σε ευρωπαική τρώγλη και με μεροκάματο της πείνας. Μας υποχρεώνει κανείς? :roll:

Να εχουν κανονικο μισθό και να ζουν φυσιολογικά.

Και ποιοι ακριβώς είναι οι ''αυτοί'' που τους παίρνουν απο τις χώρες τους και τους φέρνουν εδώ? :roll:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κακό με αυτές τις κουβέντες είναι ότι είναι δίκοπο μαχαίρι. Κάποιες κουβέντες μπορεί να έχουν κάποιο επίπεδο και να είναι ιδιαίτερα ουσιαστικές. Σε κάποιες άλλες μπορεί να υπάρχει ένα άτομο να σολάρει ακατάσχετα και να λέει διάφορα απίθανα πράγματα, οι δε υπόλοιποι ή να μην ξέρουμε διόλου γιατί μιλάει, ή να ξέρουμε πολύ καλά, αλλά να δαγκωνόμαστε να μην απαντήσουμε γιατί ξέρουμε ότι και πολύ μακριά θα πάει το πράγμα, και πολύ λίγο θα ενδιαφέρει τους υπόλοιπους, οπότε μάλλον θα φανούμε τουλάχιστον γραφικοί.

 

Τα "γενικότερα" θέματα που, κατά την εκτίμησή μου, έχουν κάποια ουσία είναι αυτά που αναφέρονται σε επίκαιρα γεγονότα, περισσότερο εάν έχουν αφετηρία κάποιο μουσικό - καλλιτεχνικό γεγονός , αλλά ίσως όχι απαραίτητα.

 

Θέματα κουφά όμως που πραγματεύονται λχ τη θέση του δούλου στην αρχαία Ελλάδα, ή την επιστημονική εξήγηση του Βόρειου Σέλατος, τα θεωρώ καραμπινάτες τρολιές, στο συγκεκριμένο site πάντα.

Empty Rooms

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@όλους: Ζητώ συγνώμη που χρησιμοποιήσα αυτό το χώρο με μακροσκελή ποστ για να ισχυριστώ το αυτονόητο.Ειναι η πρώτη φορα που μπηκα στον κοπο να απαντήσω σοβαρά στα λεγόμενα του ιχνηλατη,επειδη δεν αντεχω αυτα που λεει.Στο παρελθον τον εχω υποστηριξει και δημοσια,οταν πιστευα οτι η συμπεριφορα που εισεπραττε ήταν αναρμοστη,αλλα εκανα λαθος.

Το παρακατω ποστ απευθυνεται στον ιχνηλατη μονο (φυσικα και οποιον δεν βαριεται να διαβασει αυτονοητα πραγματα) και προσπαθει να συνοψισει τις εννοιες που γνωρίζει ενας μαθητης του Λυκειου και δεν αναφερει τιποτα καινουριο ή ενδιαφερον.Θα μπορουσα να το ειχα στειλει σε πμ στον Ιχνηλατη,αλλα δεν θελω να εχω καμμια προσωπικη συναναστροφή με πρόσωπα της (φανερών πηγών) ιδεολογίας του.

Γραφω μονο γιατι δεν ειναι δυνατον να τον αφηνω να getting away με επιχειρηματα οτι μια δεν καταλαβαινουμε τι λεει,μια ειμαστε θύματα προπαγανδας κλπ και για να μη νομισει οτι δεν εχω σαφεις απαντησεις.

 

 

 

@Ιχνηλατης:

 

Όπως φαίνεται(εγραψες μισο βιβλιο) ,υπήρχαν πραματα να μου απαντήσεις,

αλλα απεφυγες αρχικα.Θα σου απαντησω και πάλι,αλλα να ξερεις οτι η τεχνική σου (την περιγραφω παρακατω) δεν λειτουργει καλα.

Τα επιχειρήματα μου που σε ζόρισαν τα προσπέρασες μια χαρά (οπως το θεμα του «δεν εχετε τη δυνατοτητα να καταλαβετε τι λεω» και το "πώς αρίστευσε ο Αλβανος μαθητής") και επελεξες να απαντησεις μόνο εκεί που νομίζεις οτι μπορεις .Παρελειψα κι εγω μερικα «ακινδυνα» ποστς σου, που θεωρησα οτι δεν υπαρχει λογος να επεκταθουμε (οπως το νεο θεμα των Βορειοηπειρωτών και την πολιτική του νόιζ).Αν πιστευεις οτι αφησα ηθελημενα κατι απεξω ,θα εχει γινει κατα λαθος και να με ενημερωσεις να σου απαντησω.

 

 

Όχι αγαπητέ' date='

Οι λέξεις μόνο σαφείς δεν είναι.[/quote']

 

Οι λέξεις (τουλάχιστον οι Ελληνικές) είναι σαφέστατες.

Το θέμα της κάθε λέξης, υποδεικνύει την σημασία της.

Ένα ετυμολογικό λεξικό θα σε πείσει.

Μόνον προσοχή στο λεξικό, γιατί ο καθένας φτιάχνει και ένα δικό του. :?

Αν οι λέξεις δεν ήταν τόσο σαφείς όσο και τα μαθηματικά

δεν θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε.

 

To θεμα της λέξης εκφραζει ξεκαθαρα την ερμηνεία της.Η χρήση μιας σειράς από λεξεις,ειναι το καταλληλότερο μέσο προπαγάνδας.Σε συνδυασμό μαλιστα με τις διαφορες στα βιώματα,τη μόρφωση και τη νοημοσύνη 2 συνδιαλεγομένων,η αποσταση μεταξύ σημασίας και ερμηνείας γίνεται τεράστια.

 

Σκεψου οτι υπάρχει και τυρί μαλάκας.

Για εξήγησέ το μου ετυμολογικά.Μαλακίζεται?

 

Για το λεξικό:Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα,ο καθένας φτιαχνει δικά του βιβλια ιστορίας,φιλοσοφίας,ιδεολογιών κλπ.Σκοπος καποιου που διαβαζει ειναι να ξεχωρισει και να επιλεξει τα καταλληλα για τη διευρυνση του πνευματός του.

 

Αν μιλαγαμε με αριθμους ,δεν θα υπηρχαν προβληματα παρερμηνειών.Κι εσυ μίλησες στην αρχή για Βαβέλ που προκύπτει από τους ίδιους παραγοντες.Τώρα πως υποστηρίζεις οτι (ενω είμαστε σε αυτή τη Βαβέλ) έχουμε τη δυνατοτητα να επικοινωνησουμε?

 

Στον ορισμό που έθεσα πιο πάνω δεν νομίζω να λείπει τίποτα

Αν ναι' date=' τότε τι; [/quote']

 

Ο ορισμος ειναι άριστος.Ορίζει επακριβώς τι εξέφρασε ο Νάι μέσα από το κείμενό του.Το πρόβλημα είναι οτι εγώ υποστηρίζω οτι εσύ είσαι αυτος που πρεπει να αναλογιστεί αν είναι θύμα κάποιας προπαγάνδας ενώ εσύ θεωρείς οτι εγώ πρεπει να κάνω το αντίστοιχο.Σαν ορισμός δλδ είναι μια χαρά,στο ποιός θα τον χρησιμοποιήσει ρετάρουμε.Στο είπα κι εδώ:

 

Η προταση που παρεθεσες στην επιχειρηματολογία σου' date='σου εγραψα πως ακριβώς επιδεχεται παρερμήνευσης.Αν την ποσταρα εγώ θα ηταν επειδη θα θεωρούσα οτι ενισχύει αυτα που ισχυρίζομαι,όπως ακριβώς έκανες κι εσύ.Μόνο που ισχυριζόμαστε διαφορετικά πραγματα.[/quote']

 

Μάλιστα εχω παρατηρήσει ήδη, τουλάχιστον 2 περιπτώσεις σε δικά σου κείμενα εδώ μέσα, που εχεις απολογηθεί(αυτό τουλαχιστον ειναι υπερ σου),επειδή έχεις μεταφερει spams γύρω από παρόμοια θέματα.(αν με αναγκάσεις θα ψαξω να τα βρω).

 

Εκεί δεν είχες άλλη επιλογή,γιατί εμφανίστηκαν ανθρωποι που είχαν πλήρη γνώση του αντικειμένου και δεν μπορούσες να αποπροσανατολίσεις τη συζήτηση γύρω από άλλα βαρετά ζητηματα με το γνωστό σου τρόπο γραφής,γιατί ήταν κάτι πολύ σαφές αυτό που υποστήριζες.Αλήθεια, αυτή την τεχνική την ξέρω πολύ καλά(οι συνελεύσεις στη σχολή μου ξεκινάνε στις 12 το μεσημέρι,τις τραβανε τα κομματοσκυλα με ηλιθιες πολιτικομπούρδες σε ενα αποπνικτικο περιβαλλον και τελικα καταληγουν να αφησουν την ψηφοφορια να εξελιχθει κατα τις 5 το απογευμα,οποτε ολοι εχουν σιχτιρίσει και εχουν φύγει,εκτός από τους δικούς τους που έχουν μοναδικό σκοπό να ψηφίσουν κι ας μην εχουν ακουσει τι λεει η αλλη πλευρα)αλλα δεν ξέρω πως τη λενε.

 

 

Για τα λοιπά σε παραπέμπω στο ευχαριστο βιβλιαράκι του Έκο ' date='"Πως να διαψευσετε μια διάψευση και αλλες οδηγίες χρήσης".[/quote']

 

Ενδιαφέρον ακούγεται. Πώς θα το βρώ;

 

To εχουν ολα τα κανονικά βιβλιοπωλεία.

 

Αναγνωρίζεις δηλαδή πως ο τρόπος που ηθελημένα μπορεί κάποιος να την εκλάβει με αντίθετο νόημα' date=' αποτελεί παρερμήνευση. :!: [/quote']

 

Ναι και στην προκειμένη περίπτωση τη δική σου παρερμήνευση.

 

Nαι' date='συμβαίνει κι αυτό.Αλλά θέλω να σου υποδείξω οτι θα μ'αρεσε με καποιο τροπο να εχω βασιμες υποψιες οτι καπου υπερτερω εναντι καποιου αλλου,αλλα επιχειρηματολογώ προς την αντιθετη κατευθυνση.Γιατί να κάνω κατι τετοιο?[/quote']

 

Δεν σε κατάλαβα. Με την λέξη «τέτοιο» τι εννοείς;

 

Nα ισχυρίζομαι οτι είμαι ίσος με όλους τους υπολοιπους.Δεν θα με βόλευε μια ιδεολογία στην οποία βγαίνω καλύτερος?Που δε θα με κάνει να σκεφτομαι οτι χρωστάω σε όλες τις τράπεζες (δεν χρωστάω,παραδεγμα είναι),δλδ δεν θα πειραζει επειδη είμαι καλύτερος.Γιατί το 2004 διαπρεψαμε στην μπαλλα και την eurovision και ταυτόχρονα είμαι στην ιδια γεωγραφική θέση που γεννήθηκαν θεμελιώδεις έννοιες του πολιτισμού και της επιστήμης.

Να το φάω?

 

Πηγα στο ίδιο σχολείο με τον α' date='β,γ,δ,ε,ζ και είχαμε ίσες ευκαιρίες.Ο α εγινε εγκληματιας,ο β πεθανε,ο γ ειναι γνωστος στην τηλεοραση για τα επιτευγματα του,ο δ ειναι ενας αξιοπρεπης δασκαλος πια,κλπ.Τον ιδιο δασκαλο ειχαμε ολοι[/quote']

 

Εσύ εδώ αναφέρεσαι σε δάσκαλο ως προς την «εκπαίδευση»,

ενώ είχαμε συζήτηση για την «καλλιέργεια».

Διαφορετικά πράγματα, διαφορετικοί διδάσκαλοι.

Εγώ μιλώ για διδασκάλους ως προς την καλλιέργεια.

¶λλωστε από αυτά που γράφεις πάρα κάτω,

δείχνεις πως το έχεις αντιληφθεί.

Επομένως γιατί αναφέρεσαι σε διδάσκαλο εκπαίδευσης;

 

 

Σπανια εχει κατι πραγματικα να πει' date='γι αυτο [b']συμβαινει αυτό[/b]

 

Βλέπεις;

Μόλις τώρα παραδέχτηκες, πως πραγματικά έχουν πυροβολήσει τον διδάσκαλο

με λάσπη και ειρωνεία.

 

Αυτο το copy-paste που εκανες ειναι λαθος.Το "σπανια εχει πραγματικα κατι να πει" αναφέρεται σε όποιον εχει να πει κατι (ενδεχομενως ουσιαστικό) για την Αρχαία Ελλάδα.Στο ποστ μου ειναι ξεκάθαρο κι εσύ χρησιμοποιείς ενα κομματι του γι αυτο που βολεύει την ελλιπη επιχειρηματολογία σου.Παρακάτω σου εξηγησα και ακριβώς το γιατί.Μαθε οτι οταν μια ιδεα αναμασάται από ενα σωρό ηλίθιους,χάνει την ιδιότητα της να πείθει κι ας βασίζεται σε κάτι ενδεχομένως σωστο.

 

Επειδη εχεις καιρο που πηγες σε σχολείο,ακου πως εχουν τα πραγματα.

Η εννοια του αλανθαστου διδασκάλου,του σένσει κατά τα ασιατικά πρότυπα χρήζει ειρωνείας στον συγχρονο κοσμο.Γιατι η γνωστική θέση που επιτρεπεται να παρει καποιος που ενδιαφερεται να μαθει κατι (και οχι η προσπαθεια να υποστηριξει αυτο που λανθασμενα νομιζε εξαρχης) εχει διευρυνει τα ορια της.Μπορει να γνωριζει ο καθενας (αν θελει) τα βασικα απο φιλοσοφια,ψυχολογία,θετικές επιστήμες κλπ για να μπορεσει να εχει την ικανοτητα να κρινει οτι δεν υπαρχουν σωτηρες και αλανθαστοι ανθρωποι.Γι αυτο το χρεος του λόγιου ανθρώπου εχει περιοριστεί στο να κατευθυνει τις επιλογές για κριτική ικανότητα.Αυτό κάνουν οι καλοί δασκαλοι στα σχολεία και επειδη τυχαίνει να εχω επαφες με μαθητες και δασκαλους,σε ενημερώνω οτι ακόμα υπάρχουν τετοιοι.

 

Και μια που το έφερε η συζήτηση μέχρι εδώ' date=' να σε ρωτήσω και κάτι άλλο.

 

Όλοι οι Έλληνες «ρατσιστές» μιλάνε εναντίον των Αλβανών.

Είδες εσύ να μιλήσει κανένας εναντίον των πχ Πολωνών ή των Ινδών; Γιατί όλοι αναφέρονται μόνο στους Αλβανούς;

Δεν σου λέει κάτι αυτό; [/quote']

 

Δεν το έφερε η συζήτηση,εσύ το σπρώχνεις από παντού να μπει στη συζητηση.

Ο λογος παντως είναι οτι οι Αλβανοί είναι περισσότεροι από τους υπόλοιπους.

Για τον ιδιο λόγο στην Αμερική υφίστανται ρατσισμό οι Μεξικάνοι και όχι οι Αλβανοί.

 

Καπηλεύονται προσωπικα επιτευγματα χαρισματικών ανθρώπων για να βαφτίσουν μια εθνική επιτυχία

 

Όταν οι χαρισματικοί άνθρωποι αρχίζουν να πληθαίνουν σε ένα έθνος ή φυλή' date='

τότε κάτι θα συμβαίνει. Έτσι δεν είναι; [/quote']

 

Nαι,οτι οι κλιματικές συνθήκες του γεωγραφικού τους τόπου,τους επετρεψαν να χρησιμοποιήσουν τη σκέψη τους (την κοινή ανθρώπινη) για κάτι διαφορετικό από την προσπάθεια για επιβίωση.

 

Αλήθεια πως τον έλεγαν αυτόν τον χαρισματικό άνθρωπο' date='

αυτόν τον Αλβανό, μεγάλο μαθηματικό και φιλόσοφο

με τα πολλά συγγράμματα;

Αν τον θυμηθείς πές μου, γιατί τον ξέχασα…. [/quote']

 

Δεν ξέχασες,δεν έμαθες ποτέ.Γιατι δεν συχνάζεις στα κανονικά βιβλιοπωλεία που σου είπα πριν,ουτε σε ενδιαφερει να μαθεις τι πραγματικά συμβαίνει γύρω σου.Αγωνίζεσαι μόνο να βρεις διδασκάλους που θα υποστηρίξουν αυτα που ισχυρίζεσαι.

Αλλιώς θα ήξερες τουλαχιστον τον Αλβανό συγγραφέα Ismaïl Kadaré.

http://www.diplomatie.gouv.fr/label_france/ENGLISH/LETTRES/kadare/kadare.html

 

Δεν μπορούν να δουν οι καημένοι οτι για τα επιτεύγματα τετοιων λαμπρών ανθρώπων ' date='ειναι υπόχρεη όλη η ανθρωπότητα.[/quote']

 

Οι λαμπροί άνθρωποι είναι σαν το σπόρο

που για να βλαστήσει χρειάζεται και το κατάλληλο περιβάλλον. :wink:

Και ο κάθε λαός είχε διαμορφώσει το δικό του περιβάλλον.

Ένα δικαίωμα που οι λαοί δεν το έχουν πλέον …. Καταλαβαίνεις ;

 

Το κλίμα λέμε. Αρχικά τουλαχιστον.Τωρα φταιει η κοινωνική εξαθλίωση στις υπαναπτυτες χωρες,οπου παλι ειναι ζητημα επιβιωσης και οχι κατι εγκεφαλικο.Οχι,όμως οτι εγινε απο τις επιλογες του λαου. Καταλαβαίνεις?

 

Επί του θέματος αυτού υπαρχει σχετικο thread και αν ειδες επελεξα να μη μιλησω.

Αλλα' date='εστω...μου βρωμαει κατι εδω.[/quote']

 

Από την στιγμή όμως που σου βρωμάει κάτι, όφειλες να μιλήσεις…

Και εγώ ήμουν έτοιμος να μιλήσω αλλά αναλώθηκα σε αυτό το θέμα.

 

Επειδή μου βρωμαει πολυ περισσοτερο κατι εδω, ειπα να μιλησω.Δεν ειμαι σιγουρος αν το εχω μετανιωσει ακομα.Προς τα εκει κλίνω όμως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου