Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή λυχνίων σε ενισχυτή κιθάρας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους! Έχω μία κεφαλή Peavey Valveking 100W και θέλω να αλλάξω τις τέσσερις λυχνίες του τελικού σταδίου του ενισχυτή λόγω προβλήματος.... Οι λυχνίες που έχει πάνω είναι οι 6L6GC.Τι λυχνίες μου προτείνετε να βάλω??? (εννοώντας τι μάρκας, όχι τι τύπου). Πληροφοριακά μου αρέσει ο καθαρός ήχος να παραμείνει καθαρός και να μην αρπάξει βάζοντας άλλες λυχνίες.Παίζω Hard Rock μουσική επι το πλείστον..Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχως οτι λυχνιες και να βαλεις χωρις bias απο εναν εμπειρο τεχνικο δεν θα παιξουν στο 100%.

 

Τωρα απο μαρκες ολες ειναι ιδιες (δηλ. ολες στην Κινα & στη Ρωσια φτιαχνονται ,αντε και στην Τσεχια) οποτε μη πολυσκας για μαρκες αλλα ψαξτην με τους ΤΥΠΟΥΣ διαφορων 6L6.

 

Μια καλη λυση (και φθηνη) ειναι οι JJ καθως και οι Tube Amp Doctor (T.A.D) οι οποιοι διαλεγουν λιγο καλυτερα απο τους αλλους τις κινεζορωσικοτσεχικες λυχνιες που πουλανε.....

 

:wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βάλε ακριβώς τις ίδιες. Νομίζω ότι αυτές είναι Ruby, η οποία είναι μια μάρκα ανάλογη με την Groove Tubes, δηλ. μια εταιρία που παίρνει λάμπες από άλλους κατασκευαστές (ως επί το πλείστον φτηνές), τους κάνει μερικές δοκιμές αντοχής και matching, τους βάζει τη δικιά της ωραία ταμπελίτσα επάνω (βγάζοντας την προηγούμενη) και στις πουλάει 8-10 φορές ακριβότερα...

 

Δυστυχώς όμως, το να βάλεις ακριβώς τις ίδιες λάμπες είναι μάλλον ο μόνος δρόμος για να έχεις ακριβώς τον ίδιο ήχο. Στα μείον είναι ότι έχει fixed bias, επομένως δεν έχεις την ευχέρεια για μεγάλες αλλαγές. Πάρε οπωσδήποτε μια matched τετράδα σε κάθε περίπτωση, και όχι ζευγάρια ή τέσσερις μεμονωμένες. Αν νιώθεις κάπως περιπετειώδης, δοκίμασε μια από τις δυο αυτές επιλογές:

Harma STR 6L6GC (πολύ καλή συμπεριφορά σε καθαρά και μη)

Svetlana 6L6GC Winged C (καλό overdrive, αριστεύει στα καθαρά)

(συνειδητά δεν προτείνω παλιές λάμπες γιατί κοστίζουν πολύ και οι γνώμες είναι πολύ υποκειμενικές γι'αυτές)

 

ΥΓ. Δεν φτιάχνονται όλες εκεί, πχ μερικές Tung Sol και το καινούργιο μοντέλο της Groove Tubes (αυτήν που έθαψα παραπάνω) είναι 100% αμερικάνικες. Και η Κινεζορωσικοτσέχικη ταμπέλα προσωπικά δεν με επηρεάζει καθόλου, μόνο οι μάρκες (που δεν είναι βέβαια όλες ίδιες - έχουν διαφορετικές συμπεριφορές - microphonics - αντοχές - output - ελαφρές διαφορές στον ήχο κλπ) και το testing.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τραβάς την παλιά ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ και μετά τοποθετείς την καινούργια πιέζοντάς την ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ. Πανευκολο είναι, μόνο μην κάνεις άγαρμπες κινήσεις. Οπως βάζεις το βύσμα του φορτιστή στο κινητό ένα πράμα, με λίιιιιιιιιιιιιιιγη περισσότερη δύναμη όμως.

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι λυχνίες είναι σαν τις λάμπες φωτισμού: γνωρίζεις ότι το γυαλί δεν είναι ιδιαίτερα εύθραυστο, αλλά καλύτερα να μην ελέγξεις τις αντοχές του! :D Προσπάθησε να τις τραβήξεις από τη βάση, εν ανάγκη ξεβιδώνοντας τα στηρίγματά τους πάνω στο σασί για να αποκτήσεις πρόσβαση εκεί. Αν δυσκολεύεσαι, κάνε τους απαλές κινήσεις πέρα δώθε, αλλά μην το παρακάνεις γιατί θα σπάσει κάποιο από τα pins τους, κάτι το οποίο ισχύει όχι μόνο στην αφαίρεσή τους αλλά και στην τοποθέτηση.

 

Προσοχή να μην καίνε και προσοχή όχι μόνο ο ενισχυτής να είναι εκτός πρίζας αλλά να εφαρμόσεις ένα μπακάλικο κόλπο για την αποφόρτιση των πυκνωτών (που ακόμη κι όταν είναι εκτός πρίζας ο ενισχυτής εξακολουθούν να κρατούν πολύ επικίνδυνα φορτία): έχοντάς τον ανοιχτό στο distortion κανάλι του και σε λογική ένταση, παίξε κάτι δυνατά και χωρίς να τον κλείσεις κράτα το τη στιγμή που τραβάς την πρίζα. Μπακάλικο κόλπο επαναλαμβάνω - η ευθύνη δική σου!

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι ειναι το bias ?

:oops: :oops: :oops:

 

Ε κάνε κι ένα search στο φόρουμ... ούτε μια βδομάδα πριν δεν γράφαμε για αυτά...

http://www.noiz.gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9285&postdays=0&postorder=asc&start=20

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ,αν και ξεφύγαμε από το θέμα...Τελικά μάλλον όταν αλλάξω τις λάμπες βρίσκω πιο σωστό να βάλω τις ίδιες ακριβώς για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου ότι ο ενισχυτής θα συνεχίσει να έχει αυτόν τον ήχο με τον οποίο τον επέλεξα και κατά την αγορά του..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου