Προς το περιεχόμενο

Summer NAMM rumor mill


Προτεινόμενες αναρτήσεις

...μιας και το πανηγυρι της μουσικης πλησιαζει, ας ποσταρουμε εδω ο,τι σχετικο εχουμε ακουσει η γνωριζουμε πως προκειται να δουμε...

 

 

Να ξεκινησω εγω με την Huber junior special η οποια πρόκειται να παρουσιαστει (και ειναι ενας λογος που θα αργησω να την παρω στα χερια μου:D) και ακουγονται πολλα...Η εν λογω κιθαρα, θα εχει 2 η 3 Haussel P90's και bigsby tremolo..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αρκετά από αυτά που λανσαρίστηκαν στην γερμανική Musikmesse θα επαναλανσαριστούν για το αμερικάνικο κοινό.

 

Εμένα με ενδιαφέρει πολύ ο ολοκαίνουργιος Orange Thunderverb 50, μια μικρότερη και πιο λογική έκδοση του ιδανικού για διαγαλαξιακές συναυλίες και συγκεντρώσεις σε στυλ Αντρέα Παπανδρέου Thunderverb 200. Έχει πολλές καινοτομίες (πχ footswitchable attenuator, διπλό ζευγάρι τελικών λυχνιών έτσι ώστε αν σου καεί μια σε live να κάνεις αμέσως αλλαγή στο άλλο ζευγάρι, διπλή χρήση σαν ενισχυτής μπάσου και κιθάρας μιας και κατεβαίνει σε πολύ χαμηλές συχνότητες χωρίς να τρελαίνονται οι λάμπες) και βέβαια τον χαρακτηριστικό ήχο Orange. Παρακάτω εικονίζεται ο Thunderverb 200 αλλά έχουν τα ίδια knobs.

 

Thunderverb_front.sized.jpg

 

 

Αυτό όμως που δεν έχει παρουσιαστεί σε έκθεση ακόμη (νομίζω - το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει μεγάλος ντόρος) είναι το νέο δημιούργημα της Boss, η κόμπακτ ψηφιακή έκδοση του Roland Space Echo σε πετάλι:

 

top_L.jpg

 

Kαι ναι, θα αγόραζα κάτι από την Boss αν ακουγόταν τόσο ωραίο όσο εκείνο το μνημείο στον αναλογικό ήχο... Λεπτομέρειες εδώ: http://www.roland.com/products/en/RE-20/index.html

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα με ενδιαφέρει πολύ ο ολοκαίνουργιος Orange Thunderverb 50

 

Κούκλος μεν, αλλά...απλησίαστος φοβάμαι...

 

Δύσκολα θα σταματήσει κάτω από τα 2k...

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Ξανακάνω ένα holidays mode=off για λίγο...

 

Δυστυχώς, είσαι σωστός Earendil. Κάτι ψιλοδιασταύρωσα. Κρίμα!

 

Συνεχίζουμε τις φήμες της καλοκαιρινής ΝΑΜΜ με δυο ολοκαίνουργια πετάλια της Electroharmonix που ανήκουν στις νέας έμπνευσης "μίνι" σειρές της ΧΟ και ΝΑΝΟ:

 

#1 Echo

 

x_1echo.jpg

 

Ψηφιακό delay με αναλογικό ήχο echo, με διάρκεια μέχρι και 2 δευτ. Μικρούλι, ευέλικτο και φτηνούλι (όχι πάνω από 100 ευρώ), όπως ακριβώς και το επόμενο:

 

 

Soul Preacher

 

n_soulpreacher.jpg

 

Κομπρεσσοράκι αρκετά παραμετροποιήσιμο που λογικά θα βασίζεται σε ένα από τα δυο πιο ιστορικά σχέδια κομπρέσσορα σε πεταλάκι, του MXR Dyna Comp ή του Dan Armstrong Orange Squeezer, όντας όμως σαφώς πιο ευέλικτο από αυτά.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι έχουμε πάψει να είμαστε μόνο στις φήμες γιατί η καλοκαιρινή ΝΑΜΜ ξεκίνησε εδώ και 3 μέρες! Εγώ σαν pedal geek διάλεξα αυτήν την είδηση σαν ενδιαφέρουσα:

 

http://www.gearwire.com/ehx-memory-man.html

 

Το φοβερό είναι ότι έχω παίξει πρόσφατα με αυτό (η εν πάσει περιπτώσει με την παλιά έκδοση, όπως λέει το άρθρο) και δεν μου άρεσε καθόλου: μικρό delay, λιγότερες επιλογές και ήχοι από το Deluxe και το χειρότερο από όλα, ένα συνεχές μπάσο hum... μάλλον το κομμάτι ήταν έτσι αλλά για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε ο κανόνας που λέει να μην παραγγέλνετε ποτέ πετάλια EH πριν τα δοκιμάσετε.

 

Ενδιαφέρον επίσης στο ανωτέρω άρθρο: λέει ότι η εταιρία έχει ακόμη απόθεμα από τα περιβόητα bucket brigade τσιπάκια της Panasonic. Αυτό ευτυχώς σημαίνει ότι δεν το έχουν γυρίσει σε άλλα που έχουν κακή φήμη, όπως πχ τις νέες κινέζικες απομιμήσεις.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιβεβαιώνομαι τελικά για τα πετάλια! Αρκετός ντόρος γίνεται αυτές τις μέρες για αυτά στην καλοκαιρινή ΝΑΜΜ, ειδικά μάλιστα για το Boss Space Echo. H Ibanez επίσης παρουσίασε το νέο Tube King, ένα πετάλι distortion με μια λάμπα 12ΑΧ7:

 

000016181.jpg

 

Διαβάστε κι αυτό: http://namm.harmony-central.com/SNAMM07/Content/Ibanez/PR/Tube-King.html

 

Υπ' όψιν όμως ότι η Ibanez και οι άλλες εταιρίες δεν μπορούν να αντιγράψουν ακόμη το απίστευτο κύκλωμα της Vox στα πετάλια Cooltron (που εξασφαλίζει 17 ώρες λειτουργίας σε πετάλι λάμπας από 4 μικρές μπαταρίες, με παράλληλο εκμηδενισμό του θορύβου αν χρησιμοποιήσεις και ρεύμα). Κι όχι μόνο αυτό, αλλά λένε ότι δεν "θέλουν" να το κάνουν γιατί ο ήχος είναι καλύτερος στα συνηθισμένα κυκλώματα υψηλής τάσης... όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια... πάντως το άνωθεν πετάλι είναι κουκλίστικο.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή φάση το tube king, βέβαια λίγο αργά ξύπνησαν και αυτοί.

 

Τώρα όσον αφορά τα Vox και τα λίγα Volt...είναι πολύ debatable και γενικά τα πεταλάκια με λάμπα προενίσχυσης είναι δύσκολη ιστορία.

 

Βέβαια στο τέλος το αποτέλεσμα μετράει (και οι πολλές αναλύσεις είναι άκυρες) αλλά ένα Vox BigBen που έχω ακούσει δε με ενθουσίασε και πολύ...βέβαια γούστα είναι αυτά.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Να συμπληρώσω ότι θεωρώ εντελώς αντιοικολογική τη χρήση 4 μπαταριών για κάθε 17 ώρες (nominal....) λειτουργίας. Το μόνο πλεονέκτημα που βλέπω στα cooltron (ως προς τη χαμηλή τάση) είναι η δυνατότητα για χρήση με συμβατικό 9V τροφοδοτικό.

 

Και για να προλάβω τα σχόλια... :lol:

Ναι, δεν υπάρχει κανένα τροφοδοτικό πιο αθόρυβο από μπαταρία...και κάποιος πολύ προσεκτικός μπορεί ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να παρατηρήσει μικροδιαφορές ... αλλά δε με νοιάζει γιατί νομίζω ότι είναι υπερβολή να έχεις κάτι που να δουλεύει με μπαταρία όταν βρίσκεσαι δίπλα σε πρίζα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ που τα λέμε η κατασκευή vacuum tubes και ηλεκτρονικών κυκλωμάτων επιβαρύνει το περιβάλλον σημαντικά.

 

Μην το ψάχνεις ρε συ Harilatron, εδώ αποψιλώνουμε τα δάση για mahogany, alder, ash, rosewood, maple και δε συμμαζεύεται για να παίζουμε μουσική, σε μερικές μπαταρίες θα κολλήσουμε; :D

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι, συμφωνώ με το Χαρίλαο. Έχω το Vox Over The Top Boost εδώ και 2μισι χρόνια. Εγώ έβαζα επαναφορτιζόμενες αλλά κάποια στιγμή βαρέθηκα και το έβαλα στο Visual Sound 1 spot. Το προτέρημα βεβαίως του κυκλώματος Cooltron είναι ότι ακόμη και με τέρμα τα volume-gain δεν ακούγεται κιχ...

 

Ήμουν σε ένα μαγαζί και επί 1 ώρα περίπου συνέκρινα τα Big Ben Overdrive, Cooltron Distortion, αυτό που πήρα και το Hughes & Kettner Tube Factor. To B.B. Overdrive ήταν υπερβολικά ευγενικό, το Distortion πολύ κομπρεσσαρισμένο και όχι αρκετά "ζωντανό" για τα γούστα μου, και το Tube Factor που συνδέεται απευθείας στο ρεύμα χωρίς να παίρνει μπαταρίες έβγαζε έναν μικρό θόρυβο και ήταν λιγότερο "smoky" και "gritty" από το Over The top Boost που ακουγόταν πιο φυσικό. Τεσπα για να μην πολυλογώ όλα όσα έχω ακούσει με λάμπα έχουν κάποιο θόρυβο εκτός από τα Cooltron...

 

Τώρα debatable μπορεί να είναι ο ήχος (πχ στον ένα να αρέσει και στον άλλο όχι, και μερικοί στοιχηματίζω ότι θα 'λεγαν ότι είναι υπερβολικά fat) αλλά η πρωτοπορία αυτού του κυκλώματος αδιαμφισβήτητη. Τα κυκλώματα με "starved" τάσεις στις λάμπες υπήρχαν εδώ και καιρό αλλά αυτό τα φέρνει στον 21ο αιώνα... Συν τοις άλλοις έχω παρατηρήσει ότι αποτελούν την τελειότερη επιλογή για προσθήκη dist (ή fuzz) πάνω σε overdrive, οπότε είναι πολύ χρήσιμα και από αυτήν την άποψη.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου