Προς το περιεχόμενο

Αγορα για 3 Πεταλια ακομα ..


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια.

Μετα απο καιρο σας ξαναβρισκω. :D

Λοιπον θελω να παρω 3 πεταλια ακομα (+1 whammy)για να ολοκληρωσω την ηχητικη μου γκαμα.Αυτα ειναι:

 

1) ενα πεταλι fuzz τυπου hendrix-s.r.v

 

2)ενα πεταλι univibe στυλ hendrix-s.r.v

 

3)δεδομενου οτι εχω 1 πεταλι απ'τον Jam-tube screamer(soft distortion) χρειαζομαι ισως αλλο ενα distortion ''λιγο πιο σκληρο'' για να πετυχω αυτον τον τσιριχτο παραμορφωμενο ηχο που χρησιμοποιουσε ο S.R.V.Αυτος ο συγκεκριμενος ηχος δεν ξερω αν βγαινει απο 2 tube screamer διαφορετικου distortion συνδεδεμενα παραλληλα ή εαν ειναι fuzz.

 

Tι προτεινετε?(ποιοτητα ισαξια του Jam)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Το fulltone '69 είναι πολύ καλό για την περίπτωση του fuzz που ζητάς. Εγώ το χρησιμοποιώ έτσι και πουλούσε ένα ο Freedom σε πολύ καλή τιμή αν σε ενδιαφέρει. Τα original fuzz face έχουν διαφορετικό ήχο το καθένα και πρέπει κατά τη γνώμη μου να τα ακούσεις πριν τα αγοράσεις αλλά είναι η πιο vintage correct λύση.

Tώρα για Univibe υπάρχει η επανέκδοση του καθώς και το Deja Vibe επίσης της Fulltone που είναι πολύ καλές λύσεις. Δυστυχώς δεν είναι και οι πιο οικονομικές βέβαια. Προσωπικά έχω το univibe και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Κατά τ' άλλα μεγάλη σημασία για τον ήχο του SRV παίζει και ο ενισχυτής (θα πρέπει να τσιμπάει και λίγο από μόνος του).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και προκαμνε ήδη ο Κωστής... :D

 

Περι φαζ..."ενα πεταλι fuzz τυπου hendrix-s.r.v"...υπαρχουν εποχές και εποχές χεντριξιακου φαζοήχου και μυριάδες μπουτικ και μαζικής παραγωγης φαζ για ολα τα βαλαντια...φαζ με τρανζίστορ γερμανιου, σιλικόνης, υβριδικά, τρεχαγυρευόπουλος...πες περίπου ποιας χεντριξιακης εποχής ηχο φαζ θελεις μπας και βοηθησουμε (και κιθαρα-ενισχυτή)... :)

 

Στο 69 της Fulltone οπως και τα περισσοτερα φαζ με τρανζίστορ γερμανιου μπορει να ανακαλύψεις οτι δεν εχει αρκετο...φαζ...αν παιζεις στο δωματιο σου στις 2 το πρωϊ...θελει "αρπαγμένο" ενισχυτή...μαμάτες δυναμικές, απιστευτο "καθαρισμα" του ηχου με κλεισιμο του vol της κιθαρας, σταδιακο και δινει πολλες διαφορετικες χροιες...ΑΛΛΑ...ΠΡΙΝ πας σε "μπουτικ" λυσεις θα σου ελεγα να επαιρνες τους δρομους και να ακουγες οτι μαζικής παραγωγης υπαρχει (ξεκινα απο Dunlop) και φυσικά να ακουγες και τα φαζ πετάλια του JAM...μετα χαμος κυρίου... :wink:

 

Περι univibe...επισης πολύ μεγάλη ποικιλία...ξεκίνα απο τα μαζικής παραγωγης, τα μπουτικ θα σου βγουν ακριβα εκτος και αν σου κατσει (καλή ωρα) και χτυπήσεις καποιο στην μισή τιμή (ευτυχεσμένος κατοχος ενος mini dejavibe εδω και κανα χρόνο)... :D

 

Και στις 2 περιπτωσεις Ψυχίατρε εμπιστευσου τα αυτάκια σου και ξορκισε το mojo και τα decals στο πυρ το εξώτερο... :wink:

 

ΥΓ: και τωρα οποιος μου βρει κανα τρόπο να φερω στην Ελλάδα κανενα Gypsy Fuzz κερδίζει χρυσουν ωρολόγιον χωρίς δεικτες... :twisted:

Με λέγανε Freedom...

...τώρα με λένε...Αpussyα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για την βοηθεια.

ok.

Για να γινω πιο συγκεκριμενος ο ηχος που ζηταω σε fuzz και distortion-tubescreamer υπαρχει ακριβως εδω:

http://www.youtube.com/watch?v=pEZg5TD9MMk#

και στο voodoo chile σε S.R.V version(εκει ακουγεται νομιζω και το univibe που μ'ενδιαφερει).

Εχω μια fender strat american standar και εναν fender blues junior ενισχυτη.

Μπορειτε να μου πειτε ακριβως τα 3 πεταλια που χρειαζομαι? :roll:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και αυτο:

http://www.youtube.com/watch?v=peLIN6bRm9M

Ειδικα σ'αυτο το video υπαρχουν και οι 3 ηχοι ΑΚΡΙΒΩΣ που με απασχολουν!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορειτε να μου πειτε ακριβως τα 3 πεταλια που χρειαζομαι? :roll:

 

Αδερφέ' date=' μπορουμε να σου γραψουμε μια σελίδα Α4 τιγκα στα φαζ και στα vibes κλωνους ή μη απο 50 ευρώ μεχρι και...(αστο μου σηκώθηκε η τρίχα)...

 

Κατά την ταπεινή μου προσωπικη μου αποψη (και μετά απο αρκετες αποτυχημενες αγορες τα τελευταια 500 χρονια σε μουσικά) θεωρώ οτι ο μόνος ομως που μπορει να πει ποια απο ολα αυτά βγαζουν τον ηχο που εσύ ακους/θελεις είσαι εσύ...ξέρω οτι δεν σε βοηθάει, καταλαβαίνω οτι θα ήθελες καποιος να σου πει "α οκ, παρε το Α φαζ και το Β vibe και εισαι οκ" αλλά αυτό δυστυχώς δεν ισχυει...

 

Αν σε βοηθάει, αυτη την στιγμη εχω σπίτι το 69 (φαζ με τρανζιστορ γερμανιου), το 70 (φαζ με τρανζιστορ σιλικονης), το ultimate octave (δουλευει και μονο σαν φαζ διαφορετικος ηχος απο τα προηγουμενα), το octafuzz (δουλευει και μονο σαν φαζ, ψιλοϊδιος ηχος με το ultimate) και το mini dejavibe...αν εισαι απο Αθηνα, αν θελεις και μπορεις στειλε μου pm, φερε τον ενισχυτή σου και την κιθαρα σου και τουλαχιστον τσεκαρε αν καποιο απο αυτά σε καλυπτει στον ηχο για να εχεις ενα σημειο αναφορας...χωρις [u']καμια υποχρεωση[/u]... :wink:

 

 

 

ΥΓ: για να μην υπαρξει παρεξήγηση...δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με το γεγονος οτι εχω βαλει αγγελια 2 απο τα πιο πανω πεταλια...ειλικρινα πλεον σκεφτομαι να τα κρατησω ουτως ή άλλως και αυτα...

Με λέγανε Freedom...

...τώρα με λένε...Αpussyα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν εισαι Αθηνα περνα απο τον Κουρμπη ν'ακουσεις Barber & Xotic. Θα βρεις πεταλια απο boost εως distortion με διαυγεια και ογκο στον ηχο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου