Προς το περιεχόμενο

RME Multiface II vs Lynx L22


michelangel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα τη γνώμη σας για τις δύο κάρτες, RME Multiface II (με την PCI κάρτα της) και Lynx L22, στις οποίες έχω καταλήξει. Οι τιμές που έχω βρει είναι περίπου οι ίδιες. Αν μου προτείνετε μια τρίτη, θέλω να είναι σίγουρα PCI (όχι firewire ή USB) λόγω latency / cpu usage. Την κάρτα PCIe της RME, μάλλον δεν θέλω να την πάρω (αντί της PCI) επειδή μόλις τώρα κυκλοφόρησε. Δε νομίζω να γράψω πάνω από δύο κανάλια ταυτόχρονα. Ίσως χρησιμοποιήσω αργότερα τις πολλαπλές I/O της RME σε συνδυασμό με κάποιο εξωτερικό multi effect. Επειδή δουλεύω περισσότερο με MIDI, με προβληματίζει λίγο ότι η Lynx δεν έχει MIDI I/O, οπότε θα αναγκαστώ να δουλεύω μέσω κάποιου USB interface. Έχω ήδη μια M_Audio 192, αν πάρω τη Lynx θα μπορώ να έχω και τις δύο για να χρησιμοποιώ το MIDI I/O της M-Audio; Έχω διαβάσει ότι οι converters της Lynx είναι ανώτεροι. Επίσης η Lynx ανεβαίνει στα 192Khz ενώ η RME στα 96. Θα γράφουμε σε 192 μετά από ..5 χρόνια; To PC μου είναι Desktop Core 2 Duo, 2GB και έχω μονοκάναλο προενισχυτή μικροφώνου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

www.myspace.com/michalismusic

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικά να σου πω ότι αν το κύριο μέλημά σου είναι η ηχητική ποιότητα, η Lynx έχει σαφές προβάδισμα. Όχι ότι η RME δεν είναι καλή, απλά η Lynx είναι στο παραπάνω σκαλοπάτι.

Δεν δίνω και πολύ σημασία στα 192 KHz να σου πω την αλήθεια, αν γράφεις στα 24 bits/96 KHz θα έχεις πολύ καλή ποιότητα, ακόμα και μετά από 5 χρόνια. Το πολύ να μην κάνουμε dithering μετά από 5 χρόνια! :wink:

 

Σχετικά με το I/O, το MIDI είναι το λιγότερο. Ποιό είναι το πρόβλημα αν δουλεύεις με ένα USB interface; Καμία διαφορά δεν θα καταλάβεις σε latency, ούτε μπορείς να κάνεις παραπάνω πράγματα αν έχει ενσωματωμένο MIDI η κάρτα σου. Αυτό που λες με την M-Audio γίνεται (να έχεις ταυτόχρονα δύο κάρτες ενεργές) αλλά πιθανότατα θα πρέπει να επιλέγεις κάθε φορά από το sequencer σου με ποιά θα δουλεύεις (τα περισσότερα sequencers δεν αναγνωρίζουν δύο διαφορετικές).

 

Τέλος, εγώ θα σου έλεγα να βάλεις ένα πρόγραμμα στις μελλοντικές κινήσεις σου προκειμένου να δεις τις ανάγκες σου σε εισοεξόδους. Αν έχεις στα άμεσα πλάνα το multi-effect που λες, πάρε μια κάρτα που θα σε καλύπτει σε αυτό το θέμα. Αν κάααααποια στιγμή σκέπτεσαι γενικά να πάρεις κάποιο multi-effect (δεν είναι σίγουρο δηλαδή), μπορεί να χάσεις κάτι από την ηχητική ποιότητα που θα σου έδινε μια Lynx προκειμένου να βολέψεις κάτι που μπορεί να μη γίνει ποτέ ή να γίνει μετά από μεγάλο διάστημα. Στη δεύτερη περίπτωση, παίρνεις μια δεύτερη Lynx (ακριβή λύση, το ξέρω), τις κάνεις chain και κάνεις τη δουλειά σου.

 

Η γνώμη μου γέρνει προς Lynx όπως είναι φανερό. Αυτό κατάλαβα από όσα είπες παραπάνω. Η τελική απόφαση είναι δική σου. Ό,τι και να επιλέξεις, καλές αγορές! :wink:

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μιντι πάρε ένα midi box με όσες εισόδους και εξόδους θες, σύνδεσέ το στο όλο σύστημα και θα είσαι κομπλέ.

 

 

2 διαφορετικές εντελώς κάρτες δεν δουλεύουν ταυτόχρονα σε 1 DAW, αν και υπάρχουν κάποιοι που προτείνουν μεθόδους, αλλά καλύτερα να μείνεις μακρυά από αυτά. 2 κάρτες ίδιας εταιρίας, μπορεί να δουλέψουν μαζί, αρκεί να το λέει ο κατασκευαστής. Μην νομίσεις δλδ ότι επειδή είναι της ίδιας εταιρίας, θα δουλέψουν.

Δες το σαν ιδιοτροπία των DAW να δέχονται μόνο μία κάρτα

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα,

δουλέυω τη Lynx τα τελευταία 10 :!: :!: :!: χρόνια. Οι κάρτες είναι φανταστικές, απο RME, ό,τι έχω ακούσει και διαβάσει.

Έχεις κοιτάξει για Lynx One :?:

Είναι φτηνότερη, έχει 2 midi i/o και δυνατότητα σύνδεσης πολλών μαζί!:wink:

e are the knights who say...Ni

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω πάλι, χωρις να έχω ιδιαίτερη εμπειρία, πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο να υπάρχει midi in πάνω στην κάρτα.

 

Ριξε μια ματιά σε αυτό http://earthvegaconnection.com/evc/products/miditest/

και γενικότερα κοίτα για midi latency,jitter κλπ.

 

Παραθέτω και ενα αποσπασμα απο review της emu 1616m που λεω να παρω εγω:

 

Evert van der Poll's MIDItest 2.10 utility proved that the MME MIDI driver performance was well up to scratch as well, with message latency of 1.05ms, jitter of 0.22ms, and maximum jitter of 0.82ms. This is roughly on a par with every other PCI interface I've tested over the years, and considerably better than any USB or Firewire interface, most of which exhibit latencies of between four and 10 milliseconds on this test, jitter of half to one millisecond, and maximum jitter from 4ms upwards.

 

Οποτε μαλλον ενα usb interface για midi δεν θα ήταν η καλύτερη λύση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε που το 'βγαλες το συμπέρασμα αυτό;

 

Ότι δλδ καλύτερη είναι η λύση Midi να συνδυάζεται με την κάρτα;

 

Εξάλλου κανείς δεν μίλησε για usb midi box.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή δουλεύω περισσότερο με MIDI' date=' με προβληματίζει λίγο ότι η Lynx δεν έχει MIDI I/O, οπότε θα αναγκαστώ να δουλεύω μέσω κάποιου USB interface. [/quote']

 

Κατι αναφερθηκε για USB interface,γι αυτο το είπα.

 

Υπάρχουν και μη-USB midi interface ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι αμέ πάρε 1 πχ

 

ECHMIAMIDI.jpg

 

Εξάλου μην ξεχνάς και την χρήση της υποδοχής joystick ως midi υποδοχή. THKTW12MC1-2ca711e7ac0708c7b7b01606b326a074.jpg

Εξάλλου κάτι σαν το Midi timepiece της motu, είναι καλύτερο από οποιοδήποτε midi interface έρχεται μαζί με την κάρτα. Απλά σε γενικές γραμμές ισχύει ότι και με τα audio interfaces. Δεν μπορείς να κρίνεις απλά ότι ποποιοδήποτε firewire ή usb midi interf είναι στανταρ χειρότερο από αυτά που έρχονται ενσωματωμένα στις κάρτες.

Εξ' άλλου και αυτά usb ή firewire δεν είναι;

 

Αλλά αν σκεφτούμε γενικότερα ότι το midi δεν είναι και τόσο απαιτητικό όσο το audio, τότε δεν είναι δύσκολο ακόμα και με usb να έχεις 1 πολύ καλό midi box.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Ευχαριστώ για τις συμβουλές, οι οποίες με βοήθησαν να καταλήξω στην Lynx. Mόλις λοιπόν αγόρασα μια Lynx TWO A (4 Ι/Ο). Είπα να δώσω κάτι παραπάνω για περισσότερες εισόδους / εξόδους. Εντυπώσεις: δε θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερη ποιότητα ήχου. Όσο για την παλιά μου Μ-Audio, έχω προς το παρόν και τις 2 εγκατεστημένες και μπορώ να χρησιμοποιώ το MIDI I/O της Μ-Audio στο Cubase, ενώ έχω επιλέξει την Lynx σαν Master ASIO, προφανώς διότι οι drivers του midi είναι διαφορετικοί από τους ASIO drivers.

www.myspace.com/michalismusic

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mπράβο! Πολύ καλή επιλογή.

 

Ψώνισες από το πάνω ράφι και θα έχεις πολύ καλό latency και άριστους converters όλα σε ένα.

 

Συγχαρητήρια και πάλι! :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου